Ekspert: Huaweis offentliggørelse af mails er “damage control”

Huawei er presset til at offentliggøre mails, som techgiganten har sendt til flere danske ministre. Det er ikke åbenhed men damage control, mener ekspert.

Huawei logo
Huaweis har offentliggjort en dække mails, som er sendt til en række danske ministre. Huawei mener det er åbenhed mens en ekspert kalder det for damage control (Foto: MereMobil.dk)

Den kinesiske tech-kæmpe Huawei valgte onsdag at offentliggøre en række mails, som er sendt til danske ministre og ministerier. Det sker fordi Huawei føler sig misforstået og ikke mindst føler, at den danske presse har bragt uddrag af korrespondancen i en misforstået kontekst.

Sådan skriver Huawei i en pressemeddelelse, som også indeholder 11 mails. Mailsne er vedhæftet pressemeddelelsen som PDF-filer.

– “De sendte og modtagne breve og mails er som sådan fuldt tilgængelige for alle via offentlighedsloven. De er åbenhjertige og respektfulde …”, skriver Huawei blandt andet i pressemeddelelsen.

Analytiker: Det er “damage control”

Huaweis manøvre drejer sig ikke om åbenhed, men om “damage control”, mener teleanalytiker John Strand. Han siger til ITwatch, at Huawei offentliggør mail, fordi Berlingske har fået aktindsigt i dem.

– “De har ikke noget alternativ,” siger John Strand til ITwatch.

Han mener, at Huaweis kommunikation hen over årene er blevet mere grotesk.

– “Problemet er, at deres kommunikationsstrategi udstiller dem og deres tætte forhold til det kinesiske styre. Og når de gør de her ting, bliver politikerne bekræftet i, at de gør det rigtige,” siger han.

Han peger således på, at forsvarsminister Trine Bramsen (S) for en måneds tid siden over for ITwatch slog fast, at regeringens ønske er, “at Danmark, når det gælder kritisk infrastruktur, fremover skal samarbejde med leverandører fra lande, som Danmark i forvejen er allieret med”.

I den forbindelse udtalte John Strand, at man er “tonedøv”, hvis man vælger en kinesisk leverandør.

Huawei er på en umulig mission

Huawei slås med næb og klør for at blive leverandør af 5G-teknologi i Europa og USA. Men Huawei er lagt på is af USA med et regulært forbud, mens Storbritannien, som den seneste, først på ugen stillede op i rækken af europæiske lande, som har sat Huawei i skammekrogen.

Således har premierminister Boris Johnson beordret al Huawei-udstyr fjernet fra Storbritanniens 5G-netværk i 2027.

Med Storbritanniens udmelding bekræftes John Strands vurdering af Huaweis udfordringer. Huawei er på en næsten umulig mission, har John Strand tidligere sagt i en podcast her på Meremobil.dk. I podcastepisoden levner teleanalytikeren ikke Huawei mange chancer for, at vinde den teknolog-krig i der har efterhånden har raset i mange år. Hør episoden og kom tæt på Huawei-sagen her

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

I Danmark har endnu ikke taget endelig stilling til, hvem der være leverandør til det kommende, danske 5G-netværk, men TDC har som det største selskab skiftet leverandør fra Huawei til Ericsson.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram