”AirDrop” er på vej til Android

Nearby Share bliver Androids svar på Apples AirDrop. Den AirDrop-lignende funktion til Android er netop nu i betatest, bekræfter Google.

Nearby Share
Sådan ser Nearby Share ud på Android. Nearby Share er Androids svar på AirDrop (Foto: Android Police)

Gennem tiden har mange forskellige delingsmuligheder set dagens lys. Husker du dengang, hvor vi desperat forsøgte at overføre billeder mellem mobiltelefoner via Bluetooth? Det var ikke altid den store succes.

Den mest effektive en-til-en trådløse overførselsmulighed er nok AirDrop fra Apple. Denne fungerer effektivt og meget hurtigt mellem telefoner, tablets og computere – så længe der står Apple på.

Android-platformen har hængt i bremsen på dette punkt, men nu kommer en ny tjeneste med navnet ”Nearby Share” som Google står bag og som nu er ude i en betaversion.

Nearby Share kan overføre filer hurtigt og trådløst mellem understøttede enheder. Nearby Share er Androids svar på Apples ”AirDrop”.

Nearby Share er en native Android-løsning, der vil virke fra Android 6 og fremefter. Vi er således helt tilbage til modeller fra 2015, der vil kunne udnytte funktionen, som understøtter både billeder og videoer.

Delingsfunktionen kommer også til Chromebook, forlyder det.

Måske også Nearby Share på andre platforme

Det skal siges, at flere Android-producenter gennem tiden har forsøgt med deres egne delingstjenester, men disse har udelukkende fungeret mellem enheder fra den samme producent.

– ”Vi udfører lige nu en betatest af den nye Nearby Share funktion. Vi planlægger at dele flere informationer i fremtiden. Vores mål er at lancere funktionen med understøttelse af Android 6 og nyere enheder såvel som andre platforme,” fortæller Google til Android Police.

Den sidste del af citatet er meget vigtig: ”Andre platforme”. Lad os håbe, at Nearby Share kan fungere mellem Android, Windows og Mac. I så fald vil Googles delingsfunktion løfte sig over Apples AirDrop, der kun virker på Apples egne platforme.

Hvornår Nearby Share forlader betatesten vides ikke på nuværende tidspunkt.

I forbindelse med, at Apple er på vej med iOS 14 satte jeg fokus på, hvilke funktioner at iOS 14 “stjæler” fra Android. Nearby Share er et eksempel på, at gode idéer også deles den modsatte vej.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Nearby Share har været rygtet længe. For et år siden blev den omtalt som ”Fast Share”.

Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
OnePlus vil ikke matche Google og Samsung på opdateringer

Når det kommer til Android-opdateringer, vil OnePlus ikke matche de 7 år, som Samsung og Google nu lover.

(mere…)
MitID-fejler på Android-telefoner

Kan du ikke bruge MitID på din telefon? Du er ikke den eneste, som lige nu har har problemer med MitID.

(mere…)
Godt gået Samsung! Opdaterer i 7 år

BEKRÆFTET: Galaxy S24-serien får Android- og sikkerhedsopdateringer frem til 2031.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram