”AirDrop” er på vej til Android

Nearby Share bliver Androids svar på Apples AirDrop. Den AirDrop-lignende funktion til Android er netop nu i betatest, bekræfter Google.

Nearby Share
Sådan ser Nearby Share ud på Android. Nearby Share er Androids svar på AirDrop (Foto: Android Police)

Gennem tiden har mange forskellige delingsmuligheder set dagens lys. Husker du dengang, hvor vi desperat forsøgte at overføre billeder mellem mobiltelefoner via Bluetooth? Det var ikke altid den store succes.

Den mest effektive en-til-en trådløse overførselsmulighed er nok AirDrop fra Apple. Denne fungerer effektivt og meget hurtigt mellem telefoner, tablets og computere – så længe der står Apple på.

Android-platformen har hængt i bremsen på dette punkt, men nu kommer en ny tjeneste med navnet ”Nearby Share” som Google står bag og som nu er ude i en betaversion.

Nearby Share kan overføre filer hurtigt og trådløst mellem understøttede enheder. Nearby Share er Androids svar på Apples ”AirDrop”.

Nearby Share er en native Android-løsning, der vil virke fra Android 6 og fremefter. Vi er således helt tilbage til modeller fra 2015, der vil kunne udnytte funktionen, som understøtter både billeder og videoer.

Delingsfunktionen kommer også til Chromebook, forlyder det.

Måske også Nearby Share på andre platforme

Det skal siges, at flere Android-producenter gennem tiden har forsøgt med deres egne delingstjenester, men disse har udelukkende fungeret mellem enheder fra den samme producent.

- ”Vi udfører lige nu en betatest af den nye Nearby Share funktion. Vi planlægger at dele flere informationer i fremtiden. Vores mål er at lancere funktionen med understøttelse af Android 6 og nyere enheder såvel som andre platforme,” fortæller Google til Android Police.

Den sidste del af citatet er meget vigtig: ”Andre platforme”. Lad os håbe, at Nearby Share kan fungere mellem Android, Windows og Mac. I så fald vil Googles delingsfunktion løfte sig over Apples AirDrop, der kun virker på Apples egne platforme.

Hvornår Nearby Share forlader betatesten vides ikke på nuværende tidspunkt.

I forbindelse med, at Apple er på vej med iOS 14 satte jeg fokus på, hvilke funktioner at iOS 14 "stjæler" fra Android. Nearby Share er et eksempel på, at gode idéer også deles den modsatte vej.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Nearby Share har været rygtet længe. For et år siden blev den omtalt som ”Fast Share”.

Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Nu kan du prøve Android 12 på OnePlus Nord

Den første OnePlus Nord får en forsmag på Android 12, før Nord 2.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 4 får nye hængsler

Rygterne svirrer om den kommende foldbare Galaxy Z Fold 4 fra Samsung. Det ventes, at den kommer med bedre kamera og redesignede hængsler.

(mere…)
Første telefon med ny Snapdragon-processor er klar til sommer?

Snapdragon 8 Gen 1 sidder i de fleste Android-topmodeller i dag, men en efterfølger er ifølge rygterne på vej. Rygterne taler om Snapdragon 8 Gen 1+.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram