”AirDrop” er på vej til Android

20

Nearby Share bliver Androids svar på Apples AirDrop. Den AirDrop-lignende funktion til Android er netop nu i betatest, bekræfter Google.

Nearby Share
Sådan ser Nearby Share ud på Android. Nearby Share er Androids svar på AirDrop (Foto: Android Police)

Gennem tiden har mange forskellige delingsmuligheder set dagens lys. Husker du dengang, hvor vi desperat forsøgte at overføre billeder mellem mobiltelefoner via Bluetooth? Det var ikke altid den store succes.

Den mest effektive en-til-en trådløse overførselsmulighed er nok AirDrop fra Apple. Denne fungerer effektivt og meget hurtigt mellem telefoner, tablets og computere – så længe der står Apple på.

Android-platformen har hængt i bremsen på dette punkt, men nu kommer en ny tjeneste med navnet ”Nearby Share” som Google står bag og som nu er ude i en betaversion.

Nearby Share kan overføre filer hurtigt og trådløst mellem understøttede enheder. Nearby Share er Androids svar på Apples ”AirDrop”.

Nearby Share er en native Android-løsning, der vil virke fra Android 6 og fremefter. Vi er således helt tilbage til modeller fra 2015, der vil kunne udnytte funktionen, som understøtter både billeder og videoer.

Delingsfunktionen kommer også til Chromebook, forlyder det.

Måske også Nearby Share på andre platforme

Det skal siges, at flere Android-producenter gennem tiden har forsøgt med deres egne delingstjenester, men disse har udelukkende fungeret mellem enheder fra den samme producent.

– ”Vi udfører lige nu en betatest af den nye Nearby Share funktion. Vi planlægger at dele flere informationer i fremtiden. Vores mål er at lancere funktionen med understøttelse af Android 6 og nyere enheder såvel som andre platforme,” fortæller Google til Android Police.

Den sidste del af citatet er meget vigtig: ”Andre platforme”. Lad os håbe, at Nearby Share kan fungere mellem Android, Windows og Mac. I så fald vil Googles delingsfunktion løfte sig over Apples AirDrop, der kun virker på Apples egne platforme.

Hvornår Nearby Share forlader betatesten vides ikke på nuværende tidspunkt.

I forbindelse med, at Apple er på vej med iOS 14 satte jeg fokus på, hvilke funktioner at iOS 14 “stjæler” fra Android. Nearby Share er et eksempel på, at gode idéer også deles den modsatte vej.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Nearby Share har været rygtet længe. For et år siden blev den omtalt som ”Fast Share”.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer