Android på vej med ”AirDrop”-delingsfunktion

Google er på vej med ny delingsfunktion, der minder om Apples AirDrop. I Android hedder det Fast Share.

Fast Share på Android
Fast Share på Android (Foto: 9to5google)

Google arbejder på en Android-version af ”AirDrop”, der kendes fra Apples produkter. Android-funktionen hedder ”Fast Share”.

Fast Share bliver en let måde hvorpå Android-brugere kan dele filer, links, billeder og videoer mellem enhederne.

I forvejen har Google funktionen Android Beam, der via NFC-initialiserer en forbindelse mellem to Android enheder. Android Beam har imidlertid ikke fået den store udbredelse, så nu gør Google et nyt forsøg på at gøre fildeling lettere på Android, skriver 9to5google.

9to5google har fået Fast Share til at fungere i Android Q-beta, og de første meldinger er, at Fast Share lægger sig tæt på af AirDrop.

Når understøttede enheder er tæt på hinanden, kommer de frem under ”nearby devices”, hvorfra de kan vælges. Præcis som på AirDrop. Modtageren kan vælge at acceptere eller afvise overførslen.

Nu kan vi håbe på, at Google også giver mulighed for at overføre filer mellem smartphones og PC’ere. Hvis du eksempelvis har optaget en lang video med smartphonen, kan det i dag være noget af en kamp, at få den over på computeren. Her vil Fast Share måske kunne hjælpe brugerne på vej.

Ifølge 9to5google er Fast Share en del af Google Play Services. Det betyder, at Google vil kunne udbrede Fast Share til telefoner, som endnu ikke kører den nyeste Android Q-version, således der også kan deles filer med enheder på ældre Android-versioner.

Mere til historien

Fast Share kræver Bluetooth og Wi-Fi for at fungere. Sikkerhedsmæssigt vil Fast Share indeholde en liste over personer, som du gerne vil være synlig overfor, så din telefon ikke er eksponeret over for alle telefoner, du måtte møde i bybilledet.

Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
93 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram