De første anmeldelser af Sony Xperia 1 II

TESTS: De første anmeldelser af Sony Xperia 1 II er udgivet. Mens vi venter på vores egen test af Xperia 1 II, tager vi et kig på, hvad andre mener.

Sony Xperia 1 II tests
Sony er klar med efterfølgeren til sidste års succesfulde Xperia 1. Vi har taget et kig på, hvad de første anmeldelser siger om Sony Xperia 1 II. (Foto: Sony)

Da John G., chefen for MereMobil.dk, for noget nær præcist et år siden kom med anmeldelsen af Sony Xperia 1, fik telefonen rigtigt fine ord med på vejen. Et godt kamera, en god skærm og næsten ren android fik John G til at kalde telefonen for ”en fantastisk smartphone”.

Det store spørgsmål er nu: Kan Sony gentage succesen med Sony Xperia 1 II? – Inden vi selv får mulighed for at svare, tager vi et kig på, hvad de internationale medier mener om den anden version af Xperia 1.

Skærmen – kun 60 Hz

En af de ting, som Sony plejer at være rigtigt dygtige til, er skærmen. Derfor er det helt naturligt, at det er en af de funktioner, der bliver kigget på først hos de forskellige anmeldere. Hos GSMarena bliver der taget fat i en af de overraskende mangler som det allerførste. Sony Xperia 1 II holder sig nemlig til en opdateringshastighed på 60 Hz – det samme som på forgængeren.

Allerede ved den tidligere model blev der sat spørgsmålstegn ved, hvorfor Sony ikke var gået efter 90 eller endda 120 Hz. Det kan virke underligt at en producent, der leverer så gode displays, ikke går efter en højere opdateringshastighed. Især når alle konkurrenterne gør det

Om det er nok til at skræmme købere væk? – det tror jeg ikke. Men hvis du først har vænnet dig til en højere opdateringshastighed, er det ikke sikkert, at du har lyst til at vende tilbage til 60 Hz.

Batteritid – lille kapacitet med høj ydelse

En af de ting, John G påpegede i sin test af forgængeren var, at batteriet godt kunne bruge et boost. Om Sony har læst anmeldelsen herfra, skal jeg lade være usagt, men i hvert fald har batteriet i Sony Xperia 1 II fået et ekstra nøk. Nu hedder kapaciteten 4.000 mAh, hvilket egentlig stadigvæk er i den lave ende for flagskibstelefoner.

Tit og ofte handler batteritiden dog om softwareoptimering. Et eksempel er Apples iPhone 11, der har et lille batteri på 3.110 mAh, men stadigvæk leverer en glimrende batteritid. Min pointe er, at selve kapaciteten i mAh kan være meget misvisende.

I forhold til Sony Xperia 1 II, så er konklusionerne lidt blandede blandt de internationale medier – og GSMarena har slet ikke testet batteriet, da deres enhed ikke havde den endelige software.

TechRadar har dog haft mulighed for at teste batteriet. Her lander telefonen ganske pænt. Det bliver påpeget, at Xperia 1 II er en af de bedste telefoner fra Sony, når det kommer til batteriet. Hos TechRadar fik anmelderen batteriet til at holde hele dagen ved ”medium til intenst brug”.

Det bliver dog påpeget, at telefonen ikke vil holde strøm hele dagen, hvis du ser en masse videoindhold. Heldigvis kommer Xperia 1 II med hurtigopladning, så du let kan få tanket op igen. Derudover kommer den med trådløs opladning, i modsætning til forgængeren.

Kameraet ser lovende ud

Kameraet er en af de mest omtalte funktioner i smartphones i dag. For nogle producenter lader målsætningen næsten til at være, at lave et kamera som kan ringe, fremfor en telefon der kan tage billeder. Personligt synes jeg det er vigtigt med et godt kamera, som er let at bruge. Det kan faktisk ødelægge hele min opfattelse af en telefon, hvis kamerasoftwaren er for langsom, eller hvis kameraet generelt tager dårlige billeder. Det lader ikke til at være et problem med Sony Xperia 1 II.

Konklusionen omkring kamera- og kamerasoftware i Xperia 1 II er stort set den samme over hele linjen.

En funktion som bliver fremhævet om og om igen er muligheden for at optage i 4K-opløsning med op til 60 billeder i sekundet. Hos CNet kan du se en ganske fin sammenfatning af 4K-optagelser i forskellige scenarier. For mig ser der dog ud til at være en smule mangel på billedstabilisering – men det bliver nog meget klogere på, så snart John G. har testet telefonen.

Når det kommer til almindelige billeder, så får telefonen mere eller mindre lutter roser med på vejen. Den generelle holdning er, at telefonen tager fremragende billeder i godt lys såvel som dårligt lys. Dertil kommer en nem og hurtig kamerasoftware, der gør det let at få gode billeder ud af telefonens kamera.

Næsten ren Android-brugerflade

Sony Xperia 1 II kommer med næsten ren Android 10, som endda er endnu mere ren end forgængeren. Det betyder ingen unødvendig bloatware, der trækker på telefonens ydeevne og lagerplads. Sony har endda valgt at fjerne sin egen foto-app, så du i stedet kun finder Google Fotos.

Der er egentlig ikke så meget mere at sige om brugerfladen. Basalt set får du fuldstændigt samme oplevelse og udseende, som du ville få i en af Googles egne enheder.

Nogle producenter går i retning af en mere uspoleret Android. Nokia har været foregangseksemplet. Senest har Motorola leveret henholdsvis Motorola Edge og Motorola Edge+. Begge helt uden bloatware.

Slår ikke konkurrenterne på ydeevne

Ydeevne og hardware er altid et samtaleemne, når vi taler flagskibsmodeller. Det er vel lidt smartphoneindustriens måde at sparke dæk. Inden jeg kommer mere ind på, hvordan Sony Xperia 1 II klarer sig i forhold til konkurrenterne, får du et overblik over hardwaren.

Telefonen kommer som nævnt med Android 10. Chipsettet er ikke overraskende Qualcomms Snapdragon 865 med Areno 650 grafikprocessor. I forhold til hukommelse har Xperia 1 II 8 GB RAM. Hvordan klarer telefonen sig så i forhold til konkurrenterne? Overraskende anonymt når vi kigger på diverse benchmark test.

Dette års topmodeller som alle kommer med Snapdragon 865, udgør generelt et blandet felt. De forskellige modeller fra Samsung, Motorola, OnePlus og selvfølgelig Sony, skiftes lidt til at være bedst. Det generelle billede er dog, at Sony Xperia 1 II tilbringer mest tid i midten og den nedre halvdel.

Betyder det, at telefonen er langsommere og dårligere end konkurrenterne? Absolut ikke. De forskellige tests tager ikke højde for softwareoptimering. Og Sony har givetvis optimeret Xperia 1 II på en måde, hvor de mener giver forbrugeren den bedste oplevelse – altså ikke til bare at slå alle konkurrenterne i benchmark tests.

Om Sony er lykkedes med at give brugeren den bedste oplevelse, finder vi ud af, når vi her på MereMobil.dk er klar med vores egen anmeldelse af Sony Xperia 1 II.

Her kan du læse flere detaljer om Sony Xperia 1 II. I Danmark koster Xperia 1 II cirka 8.000 kroner for udgaven med 256 GB lagerplads, ifølge Pricerunner. Sonys vejledende pris er 8.499 kroner.

Første kig på Xperia 1 II, fra Sony selv

Sonys eget first-look på Xperia 1 II

Mere til historien

I denne måned kommer en anden toer fra Sony i handlen, nemlig Sony Xperia 10 II. Xperia 10 II byder på tredobbelt kamera, stor skærm i 21:9 format, 3,5 mm jackstik og så er den IP65/IP68-certificeret. Du kan læse mere om pris og funktioner i Sony Xperia 10 II her.

OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 og S24+ test | Her er kompromiserne

TEST: Der er skåret ned på flere ting i Samsung Galaxy S24 og Galaxy S24+, men telefonerne er stadig pumpet med AI-funktioner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram