Motorola Edge+ testen er i gang – mine første billeder og målinger

Min test af Motorola Edge+ er startet – her er mine første indtryk. Se de første billeder jeg har taget med Edge+ samt benchmarkmålinger mod OnePlus og Samsung.

Motorola Edge+
Motorola Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Motorolas første brede topmodel i nyere tid, er landet på mit bord. Det første der slog mig ved udpakningen var, hvor solid den ser ud og føles. Edge+ er mega flot og jeg har båret den rundt med forsigtighed af frygt for at tabe den, ikke fordi den føles skrøbelig, men fordi det jo ødelægger udtrykket og giver glasskår i fingrene.

Kant-til-kant skærmen med en 90 graders bue er jeg så lidt “fishy” ved. Jeg har ikke haft nogle fejltryk (endnu), men udtryksmæssigt ved jeg ikke helt, hvad jeg skal mene.

Jeg kan konstatere, at når telefonen ses forfra, er der farveforskel, der hvor skærmen buer. Ser du telefonen fra siden, så står kanten helt tydeligt, mens farverne nedtones på den anden del af skærmen. Det ved jeg ikke lige, hvad jeg skal sige til. Det peger lidt i retning af, at buen er lavet “fordi vi kan” eller “det kunne se fedt ud“.

Du kan dobbelttappe på siden, for at få en app (eksempelvis Chromebrowser) til at brede sig helt ud over siden – dobbelttap for det modsatte. Jeg har aldrig tænkt over, at jeg skulle have behov for at brede en app ned over siderne – særligt ikke hvor skærmens toning samtidigt skifter. Funktionen kan i øvrigt slås fra, hvis ikke du ønsker at bruge den. Det har jeg allerede gjort.

LÆS VIDERE: Her er min fulde anmeldelse af Motorola Edge+

Motorola Edge+
Her ses den buede skærm på Motorola Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Så kraftig er Edge+

Jeg har lavet et par benchmarkmålinger på Motorola Edge+ for at afprøve ydelsen fra processoren og de 12 GB LPDDR5 RAM. Edge+ kommer med Qualcomm Snapdragon 865, hvilket er den samme processor, som OnePlus har benyttet i OnePlus 8 Pro og OnePlus 8.

Som det fremgår af tabellen herunder, så er Edge+ over OnePlus 8 Pro med den samme processor og den samme mængde RAM. Det er dog ikke mere, end jeg vil betegne dem som værende på niveau.

Et tydeligt stykke under finder vi Samsung Galaxy S20 Ultra, der kører på Samsungs egen Exynos 990 processor.

Antutu3D MarkRAMCPU
Motorola Edge+581.3707.38912 GBSnapdragon 865
OnePlus 8 Pro571.0547.10112 GBSnapdragon 865
Samsung Galaxy S20 Ultra525.2146.70712 GBExynos 990

Billeder taget med Motorola Edge+

Jeg har stadig til gode at komme helt tæt på kameraet i Edge+. Derfor kan jeg endnu ikke sige noget om kvaliteten fra den 108 megapixels store sensor, som er telefonens gennemgående salgsargument.

Du kan se nogle af mine første billeder i galleriet herunder.

Bemærk: Billedernes kvalitet kan være forringet i nedenstående galleri, i forhold til de originale billeder, på grund af komprimering til netformat.

Taget med Motorola Edge+
Ultra vidvinkel billede taget med Motorola Edge+ (Foto: MereMobil.dk)

Sådan bliver Motorola Edge+ opdateret

Den gode nyhed omkring Motorolas produkter er de tydelige meldinger om, hvad kunderne skal forvente af opdateringer og dermed vedligeholdelse fremover.

Motorola Edge+ vil modtage minimum to store Android-opdateringer i dens levetid, oplyser Motorola til MereMobil.dk. Android 12-opdateringen er dermed bekræftet – og vel egentlig også Android 13.

Telefonen får sikkerhedsopdateringer minimum hver anden måned i minimum to år, fortæller Motorola videre. Min testmodel er aktuelt opdateret til sikkerhedsniveauet “1. april 2020”.

Hvad vil du gerne vide?

Jeg slås lidt med den optiske fingeraftrykssensor. Mine første indtryk er, at telefonen skal “vækkes” inden den registrerer fingeren – selvom sensorområdet er til stede på skærmen. Dette bliver et af mine store fokuspunkter i den kommende anmeldelse.

Lysføleren er også udfordrende. Ind i mellem, men ikke konsekvent, er den meget hurtig til at dæmpe eller forøge lysstyrken på skærmen, uden egenligt påviselig grund. Jeg holder også øje med om dette fortsætter.

Til gengæld er jeg vild med Android-udgaven som vel nærmest er det, vi kan kalde bloatwarefri, hvis vi ser bort fra Googles egne apps. Det er RIGTIGT positivt.

Nu til spørgsmålet: Hvad vil du gerne vide om Motorola Edge+? Skriv en kommentar i feltet herunder.

LÆS OGSÅ: Nu skal der styr på bloatware i Android

Den umiddelbart mest åbenlyse konkurrent til Motorola Edge+ er OnePlus 8 Pro, der stort set koster det samme. Her kan du læse min anmeldele af OnePlus 8 Pro. Motorola Edge+ er i butikkerne fredag den 15. maj 2020.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Alle de fire nævnte modeller i ovenstående tekst, Motorola Edge+, OnePlus 8, OnePlus 8 Pro og Samsung Galaxy S20 Ultra, er 5G-ready. Så når 5G på et tidspunkt bliver tilgængelig, er telefonerne klar til at udnytte det. Det gælder også for lillebroderen til Edge+ – Motorola Edge.

Bose garanterer lydkvaliteten i nyt headset – Moto Buds+

TEST: Lyd fra Bose! Feel the bass! Det lyder lovende og Motorola Moto Buds+ skuffer da heller ikke.

(mere…)
Her er Moto Buds+ med lyd fra Bose

Motorola er klar med et nyt headset, hvor Bose har hjulpet med at finjustere lyden.

(mere…)
Bred opbakning til ny telefon-serie

De vigtigste forhandlerkæder i Danmark bakker op om den nye Moto-serie.

(mere…)
Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Motorola Edge 50-serien – pris og tilgængelighed

PRISERNE: Fra Pro til Ultra. Her er hvad du skal vide om de danske priser på den nye Moto Edge 50-serie.

(mere…)
Her er Motorolas nye prisvenlige edge-serie

OVERBLIK: Motorola er klar med 3 nye telefoner, hvor alle kan være med. Priserne virker ret rimelige og specifikationerne ser fine ud.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram