Hvad mener du om bloatware?

VIDEO: Er det i orden at mobilproducenten fylder din smartphone med software du ikke har bedt om eller er du ligeglad? Her er min holdning til bloatware.

Video præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, der giver dig mulighed for at sammenligne over 100 tilbud på mobilabonnementer %%%% på 1 minut.

Bloatware er software, som du ikke har bedt om, men som alligevel er installeret på din smartphone, computer eller smart-TV.

Problemet med bloatware, udover jeg ikke har bedt om det eller ønsker det, er, at det ofte er pokkers svært at slippe af med igen. Nogle apps lader sig ikke afinstallere. De kan kun deaktiveres.

Hvad værre er sikkerheden. Nogle bloatware-apps er installeret uden om Google Play og dermed ikke beskyttet af Google Play Protect. Producenten af telefonen kan tilmed tildele appen særlige rettigheder, som brugeren ikke kan se.

Med andre ord. I nogle tilfælde er bloatware ”lovløst” område.

Jeg har tidligere beskrevet, at en samling af 53 organisationer har sendt et åbent brev til Googles topchef. Her kommer de med forslag til hvordan Google kan håndtere udfordringerne.

Du kan læse mere her: Nu skal der styr på Android bloatware

I ovenstående video kan du høre mere om bloatware og min holdning til det.

Du er velkommen til at dele dine synspunkter i kommentarfeltet herunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Hvis du vil slippe for bloatware så kan du se nærmere på produkter, der er med i Android One programmet.

Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Samsungs ledningsfrie støvsuger klarer (næsten) alt – tæt på Samsung Bespoke Jet

ANMELDELSE: Samsung Bespoke Jet er en batteridreven ledningsfri støvsuger, som klarer næsten alt snavs. Vi kigger på det gode - og det der halter.

(mere…)
Disse iPhones understøtter iOS 16

Til efteråret er Apple klar med iOS 16 til iPhone. Se hvilke iPhone-modeller der kan opdateres til iOS 16.

(mere…)
iOS 16 siger farvel til disse telefoner

OVERBLIK: Når Apple til efteråret er klar med den store iOS 16-opdatering, så betyder det et farvel til nogle iPhone-modeller, der ikke kan opdateres til iOS 16.

(mere…)
De vigtigste nyheder i iOS 16

OVERBLIK: Nyhederne omkring iOS 16-opdateringen til iPhone står i kø. Her er de vigtigste.

(mere…)
Sennheiser vs. Boya – test af klipsmikrofoner med god lyd

VIDEO: God mikrofon og god lyd. Det får du med klipsmikrofoner fra Sennheiser og Boya. Valget er: Trådløs klipsmikrofon eller en kablet. Lyt med her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
38 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram