Hvad mener du om bloatware?

38

VIDEO: Er det i orden at mobilproducenten fylder din smartphone med software du ikke har bedt om eller er du ligeglad? Her er min holdning til bloatware.

Video præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, der giver dig mulighed for at sammenligne over 100 tilbud på mobilabonnementer %%%% på 1 minut.

Bloatware er software, som du ikke har bedt om, men som alligevel er installeret på din smartphone, computer eller smart-TV.

Problemet med bloatware, udover jeg ikke har bedt om det eller ønsker det, er, at det ofte er pokkers svært at slippe af med igen. Nogle apps lader sig ikke afinstallere. De kan kun deaktiveres.

Hvad værre er sikkerheden. Nogle bloatware-apps er installeret uden om Google Play og dermed ikke beskyttet af Google Play Protect. Producenten af telefonen kan tilmed tildele appen særlige rettigheder, som brugeren ikke kan se.

Med andre ord. I nogle tilfælde er bloatware ”lovløst” område.

Jeg har tidligere beskrevet, at en samling af 53 organisationer har sendt et åbent brev til Googles topchef. Her kommer de med forslag til hvordan Google kan håndtere udfordringerne.

Du kan læse mere her: Nu skal der styr på Android bloatware

I ovenstående video kan du høre mere om bloatware og min holdning til det.

Du er velkommen til at dele dine synspunkter i kommentarfeltet herunder.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Hvis du vil slippe for bloatware så kan du se nærmere på produkter, der er med i Android One programmet.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
38 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer