iPhone 11 er den mest solgte smartphone i første kvartal

3

Ifølge analysefirmaet Omdia har Apple førertrøjen på, når det kommer til salget af smartphones i førstekvartal. Se her hvem der kommer efter.

iPhone 11
iPhone 11 er ifølge analysefirmaet Omdia den mest solgte smartphone på verdensplan i første kvartal 2020 (Foto: MereMobil.dk)

Den mest solgte smartphone i første kvartal 2020 var Apples iPhone 11. Selvom mobilsalget på verdensplan var påvirket af covid-19 pandemien i første kvartal, så var salget af iPhone 11, det umiddelbart ikke.

iPhone 11 blev, ifølge tal fra analysefirmaet Omdia, solgt i 19,5 millioner eksemplarer. I forhold til den mest solgte smartphone i første kvartal sidste år, er der tale om en stigning på 5,9 millioner eksemplarer. Her var det også Apple, der indtog førstepladsen med iPhone Xr. Denne solgte 13,6 millioner eksemplarer. Det skriver Macrumors.com.

Fire iPhone-modeller er i top 10

iPhone Xr, der var på førstepladsen sidste år, er på femtepladsen i år med 4,7 millioner eksemplarer. Den endte også med, at blive den mest solgte smartphone i 2019, ifølge Omdia.

Samlet set er Apple på top-10-listen med fire modeller, hvor de to andre er iPhone 11 Pro Max og iPhone 11 Pro. De er henholdsvis på sjettepladsen med 4,2 millioner og på ottendepladsen med 3,8 millioner solgte enheder.

iPhone SE vs. iPhone Xr – hvilken skal du vælge

-”I mere end fem år og trods skiftende forhold på det trådløse marked og den globale økonomi, så har en ting været ‘konstant’. Og det er, at Apple enten har taget første- eller andenpladsen i Omdias liste over solgte enheder,” udtaler Jusy Hong, direktør af smartphone research i Omdia.

Estimerede salgstal for første kvartal 2020 vs. første kvartal 2019
Estimerede salgstal for første kvartal 2020 vs. første kvartal 2019 (Kilde: Analysefirmaet Omdia)

Samsung også flot repræsenteret

Samsung er ligeledes på top-10 med fire modeller. Galaxy A51 indtager andenpladsen med 6,8 millioner eksemplarer. Derefter skal vi ned på syvendepladsen for at finde Galaxy A10s med 3,9 millioner eksemplarer og topmodellen Galaxy S20+ 5G er på niendepladsen med 3,5 millioner eksemplarer. Til slut finder vi Galaxy A30s på tiendepladsen med 3,4 millioner eksemplarer.

Selvom Apple og Samsung er de mest dominerende smartphoneproducenter på listen, så er det de kinesiske producenter, som er bedst på kameraerne.

TOP 10: Kineserne slår Apple og Samsung på kameraet

Xiaomi er på tredje- og fjerdepladsen med Redmi Note 8 og Redmi Note 8 Pro, som er solgt i henholdsvis 6,6 og 6,1 millioner eksemplarer.

Disse tal er Omdias estimat på salget på verdensplan for første kvartal 2020. Det er dermed ikke officielle salgstal.

Det ventes, at Apple vil offentliggøre dette års iPhone-modeller (iPhone 12-serien) i løbet af september eller oktober.

iPhone 12 Pro – de seneste rygter

Mere til historien

Apple lancerede i april iPhone SE (2020), som i Danmark strøg direkte ind i teleselskabernes top 10-lister i april måned. Dette var altså på kun små to ugers salg. Du kan se top-10 for de danske teleselskaber her.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer