Apple frigiver ny opdatering til iOS-enheder

8

Apple har frigivet den seneste opdatering til iOS – iOS 13.5. De største nyheder kommer som direkte konsekvens af Coronavirus. Du kan opdatere nu.

Corona smartphone mundbind
Fra iOS 13.5 kan iPhone og iPad registrere hvis brugeren bærer mundbind. Hvis iOS-systemet registrerer et mundbind springes Face ID over. Brugeren skal herefter indtaste sin pin-kode (Foto: Engin Akyurt)

Den nye opdatering til iOS er klar til at blive downloadet til kompatible iPhone-, iPod Touch- og iPad-modeller. 

Apple har for vane at tilføje nye funktioner med hver opdatering og iOS 13.5 er ingen undtagelse. 

Desværre, fristes man til at sige, er størstedelen af de nye funktioner og forbedringer i iOS 13.5 centreret omkring COVID-19. 

Den største af nyhederne i opdateringen er, at enheder med Face ID nu får en lettere oplåsningsproces, hvis brugeren går med mundbind. Du kan læse mere om ændringen af Face ID her

Det er ikke så udbredt at gå med mundbind i Danmark, men på grund af Coronavirus, er det blevet lovpligtigt i en række andre lande.  

Den beskyttende maske udgør selvsagt et problem for Apples ansigtsgenkendelse, da den dækker det meste af brugerens ansigt. Derfor har Apple tilføjet en funktion, der giver direkte adgang til indtastning af pinkode, så snart enhedens kamera registrerer et mundbind.  

Funktionen fungerer desuden ved apps, der bruger Face ID – eksempelvis netbank og Apple Pay.

Ny sporingsfunktion i samarbejde med Google

En anden funktion i iOS 13.5, som også er en direkte konsekvens af COVID-19, er understøttelsen af ”Exposure Notification API”, som bruges i apps, der er udviklet til at spore smittekæder og kontakt med Coronavirus.  

Funktionen er i øvrigt udviklet i samarbejde med Google, som også netop har frigivet funktionen til Android-enheder. 

Apple og Google samarbejder i kampen mod Coronavirus 

iOS 13.5 kommer også med nyheder, som ikke omhandler den verdensomspændende pandemi. Apple har nemlig tilføjet muligheden for selv at styre den automatiske fremhævelse af videofelter, når man deltager i et Face Time-gruppeopkald. 

Derudover tilbyder den nye opdatering også de klassiske, generelle fejlrettelser og andre forbedringer. 

Opdateringen er tilgængelig på alle kompatible enheder. Hvis du ikke allerede har opdateret, kan du finde opdateringen under Indstillinger -> Generelt -> Softwareopdatering

Som altid er der nyheder og rygter på Apple-fronten. Et af de seneste rygter handler om en mulig budget-iPad

Mere til historien 

Der har tidligere været rygter om, at Apple arbejder på mulighed for redigering af iMessage-beskeder. Denne ændring har ikke fundet vej til iOS 13.5. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer