YouTube følger Netflix og sænker streaming-kvaliteten

0

Netflix har skruet ned for streamingkvaliteten. I dag har YouTube oplyst, at de følger med. Formålet er at mindske presset på internettet i kriseperioden.

Netflix bekræftede i går (19. marts 2020, red.), at de havde reduceret billedkvaliteten i Europa for at mindske belastningen på internettet under coronakrisen. Nu følger YouTube efter.

Netflix-kunderne har krav på kompensation

Mange har fået et markant større dataforbrug af forskellige årsager. Nogle arbejder hjemmefra, hvilket ses på eksempelvis væksten i dataforbruget på Microsoft Teams, mens andre streamer, holder sig opdateret på Facebook og er ”sammen hver for sig” via eksempelvis FaceTime.

Ved at skrue ned for kvaliteten på Netflix forlød det i går, at tiltaget vil kunne reducere Netflix’ datatrafik med 25 procent. Det er uvist om det samme tal gør sig gældende for YouTube.

Danskernes dataforbrug er eksploderet

-“We are making a commitment to temporarily switch all traffic in the EU to standard definition by default,” lyder det fra YouTube i en officiel udmelding. Det skriver Reuters.com.

Der er i første omgang ingen melding om, hvor lang tid YouTube gør dette. Blot at de gør det midlertidigt.

Danskerne savner deres nære – brugen af FaceTime fordoblet

Om flere andre streamingtjenester vælger at gøre det samme, er uvist. Netflix og YouTube er dog de absolut største på markedet, hvilket også er dem som trækker mest.

Mere til historien

YouTube har også lanceret et dedikeret specielt område, hvor man kan se troværdigt indhold. -“We want everyone to have access to authoritative content during this trying time,” har YouTube skrevet på Twitter. Der er ikke brug for konspirationsteorier under en pandemi.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer