YouTube følger Netflix og sænker streaming-kvaliteten

Netflix har skruet ned for streamingkvaliteten. I dag har YouTube oplyst, at de følger med. Formålet er at mindske presset på internettet i kriseperioden.

Netflix bekræftede i går (19. marts 2020, red.), at de havde reduceret billedkvaliteten i Europa for at mindske belastningen på internettet under coronakrisen. Nu følger YouTube efter.

Netflix-kunderne har krav på kompensation

Mange har fået et markant større dataforbrug af forskellige årsager. Nogle arbejder hjemmefra, hvilket ses på eksempelvis væksten i dataforbruget på Microsoft Teams, mens andre streamer, holder sig opdateret på Facebook og er ”sammen hver for sig” via eksempelvis FaceTime.

Ved at skrue ned for kvaliteten på Netflix forlød det i går, at tiltaget vil kunne reducere Netflix' datatrafik med 25 procent. Det er uvist om det samme tal gør sig gældende for YouTube.

Danskernes dataforbrug er eksploderet

-"We are making a commitment to temporarily switch all traffic in the EU to standard definition by default," lyder det fra YouTube i en officiel udmelding. Det skriver Reuters.com.

Der er i første omgang ingen melding om, hvor lang tid YouTube gør dette. Blot at de gør det midlertidigt.

Danskerne savner deres nære – brugen af FaceTime fordoblet

Om flere andre streamingtjenester vælger at gøre det samme, er uvist. Netflix og YouTube er dog de absolut største på markedet, hvilket også er dem som trækker mest.

Mere til historien

YouTube har også lanceret et dedikeret specielt område, hvor man kan se troværdigt indhold. -"We want everyone to have access to authoritative content during this trying time," har YouTube skrevet på Twitter. Der er ikke brug for konspirationsteorier under en pandemi.

TV 2 advarer mod hjælp til at opsige abonnement

Udenlandske tjenester kræver penge for at hjælpe med opsigelse af TV 2 Play-abonnementer.

(mere…)
Unikt streamingtilbud fra CBB

CBB er klar med et aggressivt tilbud. Et billigt mobilabonnement med en stor mængde data og op til 6 streamingtjenester.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Disney+ klar med vildt tilbud

KORT NYT: Disney har annonceret nye abonnementer og prisstigninger, men inden de træder i kraft er Disney+ sat på tilbud.

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig - læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Spar penge på TV 2 Play og 5 andre tjenester

CBB har netop lanceret abonnementer med op til 6 kendte streamingtjenester, og der er penge at spare.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram