Sonos fortryder – ruller omstridt funktion tilbage

Recycle Mode er fortid hos Sonos. Efter en voldsom shitstorm har Sonos taget det drastiske skridt.

Den massive shitstorm der ramte Sonos i december og siden er tiltaget kraftigt i styrke, har nu taget en ny drejning.

Sonos ruller deres omstridte ”recycle mode” på de gamle produkter tilbage, så enhederne ikke længere kan deaktiveres foreviget via dette softwareindgreb.

Når Recycle Mode blev aktiveret ødelagde Sonos alt funktionaliteten i højttaleren, der efterfølgende skulle indsendes til Sonos eller afleveres på genbrugspladsen. Til gengæld tilbød Sonos så 30 procent rabat på køb af en nyere højttalermodel.

I disse miljøtider ramte Sonos på ingen måde tidsånden ved at smadre gamle velfungerede produkter som platform for at sælge nye. Shitstormen ramte så kraftigt, at Sonos direktør var ude at undskylde for håndteringen. Nu er den endelige konsekvens så en realitet; Recycle Mode er væk.

Den gode nyhed er, at kunder med gamle Sonos højttalere fortsat kan få 30 procent rabat. Det kræver blot en validering af det gamle produkt via serienummeret. En gammel Sonos Play 5 kan således fortsat anvendes, selvom man køber en ny.

Ifølge Engadget er ejeren velkommen til at give den gamle højtaler til en ven eller selv fortsætte med at anvende den.

Den dårlige nyhed er, at højttalere der allerede er sat i Recycle Mode ikke kan vækkes til live igen.

Sonos vil fortsat ikke supportere de gamle produkter med nye softwareopdateringer efter maj 2020 og du kan stadig ikke anvende disse side om side med nye enheder i et multiroom-setup.

Problemstillingen med gamle og nye Sonos højttalere i samme setup, kan du læse mere om her.

OVERBLIK: Så længe vil Sonos opdatere dine højttalere

Det bliver interessant at se om Sonos med deres kovending kan vinde tilliden tilbage hos de mange Sonos fans. En interessant detalje ved Sonos er, at virksomheden de seneste mange år har kunne styre uden om dårlige anmeldelser og vrede kunder. Men det kan være, at hvedebrødsdagene er talte for den amerikanske virksomhed.

LÆS OGSÅ: Tech-forældelsen der udløste kaos på rekordtid

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Sonos’ konkurrenter har også rørt på sig i forbindelse med shitstormen. Eksempelvis er Denon ude at slå på tromme for deres multiroomsystem Denon Home. Den mindste Denon Home 150 koster vejledende 1.899 kroner.

Ny kraftig batterihøjttaler fra Sonos – Move 2

Sonos Move 2 har kraftigere lyd, længere batteritid, trådløs opladning og holder til vand.

(mere…)
Sony klar med billig og kompakt trådløs højttaler

En ny kompakt trådløs højttaler fra Sony til en pris, hvor alle kan være med, har set dagens lys. Se pris og design her.

(mere…)
aLOOMI er den hyggelige havehøjttaler

HAVETECH: Hyggemusik ved havebordet og stemningen af candlelight. Det er lampehøjttaleren aLOOMI.

(mere…)
HomePod Mini test | Jeg har aldrig hørt noget så småt spille så godt

TEST: HomePod Mini lyder næsten som Sonos, selvom den er meget mindre. Jeg er imponeret!

(mere…)
Bluetooth-højttaleren der ikke ødelægger indretningen – test af aMajor 2

TEST: Bluetooth-højttaleren aMajor 2 fra danske Kreafunk er perfekt til dig, som vil have alt andet end en grim sort plastikkasse.

(mere…)
Nu kan du købe Sonos højttalere med rabat

PRISTJEK: Sonos har i en begrænset periode sat prisen ned på udvalgte produkter, men er de så billigere? Det har vi tjekket.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram