Sonos fortryder – ruller omstridt funktion tilbage

Recycle Mode er fortid hos Sonos. Efter en voldsom shitstorm har Sonos taget det drastiske skridt.

Den massive shitstorm der ramte Sonos i december og siden er tiltaget kraftigt i styrke, har nu taget en ny drejning.

Sonos ruller deres omstridte ”recycle mode” på de gamle produkter tilbage, så enhederne ikke længere kan deaktiveres foreviget via dette softwareindgreb.

Når Recycle Mode blev aktiveret ødelagde Sonos alt funktionaliteten i højttaleren, der efterfølgende skulle indsendes til Sonos eller afleveres på genbrugspladsen. Til gengæld tilbød Sonos så 30 procent rabat på køb af en nyere højttalermodel.

I disse miljøtider ramte Sonos på ingen måde tidsånden ved at smadre gamle velfungerede produkter som platform for at sælge nye. Shitstormen ramte så kraftigt, at Sonos direktør var ude at undskylde for håndteringen. Nu er den endelige konsekvens så en realitet; Recycle Mode er væk.

Den gode nyhed er, at kunder med gamle Sonos højttalere fortsat kan få 30 procent rabat. Det kræver blot en validering af det gamle produkt via serienummeret. En gammel Sonos Play 5 kan således fortsat anvendes, selvom man køber en ny.

Ifølge Engadget er ejeren velkommen til at give den gamle højtaler til en ven eller selv fortsætte med at anvende den.

Den dårlige nyhed er, at højttalere der allerede er sat i Recycle Mode ikke kan vækkes til live igen.

Sonos vil fortsat ikke supportere de gamle produkter med nye softwareopdateringer efter maj 2020 og du kan stadig ikke anvende disse side om side med nye enheder i et multiroom-setup.

Problemstillingen med gamle og nye Sonos højttalere i samme setup, kan du læse mere om her.

OVERBLIK: Så længe vil Sonos opdatere dine højttalere

Det bliver interessant at se om Sonos med deres kovending kan vinde tilliden tilbage hos de mange Sonos fans. En interessant detalje ved Sonos er, at virksomheden de seneste mange år har kunne styre uden om dårlige anmeldelser og vrede kunder. Men det kan være, at hvedebrødsdagene er talte for den amerikanske virksomhed.

LÆS OGSÅ: Tech-forældelsen der udløste kaos på rekordtid

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Sonos’ konkurrenter har også rørt på sig i forbindelse med shitstormen. Eksempelvis er Denon ude at slå på tromme for deres multiroomsystem Denon Home. Den mindste Denon Home 150 koster vejledende 1.899 kroner.

Sonos Ray test | Sådan lyder en soundbar til lavpris

TEST: Prisen er lav, men lyden ret fornuftig. Kraftig bas må du undvære, men lyden fylder alligevel ret meget. Læs min Sonos Ray test her.

(mere…)
Sonos bluetooth-højttaler fås nu i smarte farver

Den roste transportable højttaler, Sonos Roam, kommer nu i smartere farver, som er lidt mere interessante end sort og hvid.

(mere…)
Mød Sonos Ray – en soundbar til lavpris

Sonos Ray leverer mere power til lyden i dit TV – til en yderst overkommelig pris.

(mere…)
Sonos næste soundbar hedder Sonos Ray

Er du på udkig efter en soundbar, som ikke har en tårnhøj pris? Du kan glæde dig til Sonos kommende soundbar, Sonos Ray.

(mere…)
Ny Sonos-soundbar til halv pris er måske på vej

Rygterne svirrer om, at Sonos er på vej med en ny billigere soundbar, som vil koste tæt på det halve af Sonos Beam.

(mere…)
Fed transportabel Sonos-højttaler kommer i en billigere version

Sonos Roam SL er navnet på en ny Sonos Roam, der snart kan købes i Danmark. Priserne er justeret en smule.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram