Ny Chromecast med fjernbetjening er på vej

RYGTE: Google lancerer snart en Chromecast-tv-boks med Android TV og fjernbetjening. En konkurrent til Apple TV?

Google planlægger lanceringen af Chromecast Ultra i anden generation. Den kommende Chromecast Ultra er baseret på Android TV-platformen. Det fortæller kilder tæt på Googles planer til 9to5Google.

Den største nyhed er nok en ekstern fjernbetjening i stil med hvad der kendes fra Apple TV. Dermed ligner den kommende Chromecast en oplagt Apple TV konkurrent.

Googles fjernbetjening vil desuden indeholde en mikrofon, der bruges til at tale med Google Assistant. Fjernbetjeningen kan desuden programmeres til betjening af ens fladskærm.

Fjernbetjeningen har angiveligt passeret de amerikanske myndigheders godkendelse – kaldet FCC.

Chromecast Ultra 2nd vil understøtte 4K HDR-indhold samt forbindelser via Bluetooth og Wi-Fi, forlyder det fra rygterne.

Den forventede kommende Chromecast vil i sit fysiske udtryk minde meget om de Chromecast-enheder vi i forvejen kender, skriver 9to5Google.

På Chromecast Ultra 2nd vil brugerne kunne tilgå apps som YouTube, Netflix, Disney+, Hulu og mange andre streamingtjenester. Naturligvis bliver der adgang til flere apps via Google Play så også Viaplay, TV 2 Play og flere andre tjenester kan bruges på enheden.

Aktuelt er der ingen forklaring på hvorfor Google pludselig ændrer strategi og udvikler en ny Chromecast med fjernbetjening på Android TV-platformen. Styrken ved Chromecast har netop været, at smartphonen var omdrejningspunktet for betjeningen.

ANMELDELSE: Chromecast Ultra er alle pengene værd

Ved at lancere en Android TV baseret ”boks” går Google jo lidt på strandhugst blandt producenterne af TV-skærme, der baserer deres skærme på Android TV.

Jeg har selv en ufattelig dårlig oplevelse med Android TV, der kun sjældent bliver opdateret. Både TV-producenter og Google virker ret ligeglade med platformen.

Mit forholdsvis nye TV kører stadig med Android 8 og sikkerhedsniveau 1. september 2019. Det kan selvfølgelig ændre sig med en ny Android TV-baseret Chromecast og et øget fokus fra Google.

Android TV 10 blev i øvrigt frigivet den 10. december 2019.

TEST: Sådan er Chromecast tredje generation

Pris og tilgængelighed er ukendt, men lanceringen skulle have fundet sted på Google I/O 2020 i maj, der blev aflyst af hensyn til corinasituationen.

Google har droppet Chromecast Audio – et trist farvel til et unikt produkt

Markedet for streaming er i rivende udvikling. I min techpodcast episode 71 taler jeg med kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der i to årtier har fulgt udviklingen inden for film, TV, serier og streaming. Du bliver klogere på den fascinerede udvikling.

Lyt med herunder eller i din favoritpodcast-app. Du skal gå frem til 11:00 minutter

Mere til historien

Android TV-systemet blev lanceret i juni 2014. Nexus Player fulgte i oktober samme år.

Pixel 7 Pro – mød Googles nye Android topmodel

Pixel 7 Pro og Pixel 7 er Googles nye telefoner, der begge kommer på det danske marked. Se Pixel-priser og specifikationerne.

(mere…)
Endelig i Danmark! Velkommen til Google Pixel

Pixel 7-serien kommer til Danmark, fortæller Google. Læs mere om Google Pixel her.

(mere…)
Pixel 6a – mellemprismobil fra Google

Google er klar med Pixel 6a til det danske marked. Pixel 6a opdateres indtil 2027.

(mere…)
Google klar med Nest Wifi Pro

Nest WiFi Pro er en ny og kraftigere Wi-Fi router fra Google, der understøtter Wifi 6E, hvilket betyder hurtigere hastigheder. Se den danske pris her.

(mere…)
Følg Google Pixel 7-eventen

Google lancerer nu Pixel 7 ved en stor event. Spekulationerne går på en dansk lancering. Eventen er slut.

(mere…)
Google Stadia lukker og slukker

Lidt over tre år blev det til for Google som udbyder af cloudgaming. Google Stadia lukkes ned, oplyser Google

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram