Sådan er den nye Chromecast 3rd gen

2

TEST: Tredje generation af Chromecast er fremragende, men ikke en fantastisk stor nyhed.

Siden 2013 har Chromecast været en succes på streamingmarkedet. Den lille HDMI-dongle forvandler ethvert tv til et smart-tv, der er langt smartere end hvad tv-producenterne selv kan levere.

Nu er tredje generation af ”den almindelige” Chromecast landet i butikkerne. Den overtager pladsen for anden generationsudgaven, der har været på markedet siden 2015.

Chromecast 3 understøtter en opløsning på 1080p ved op til 60 billeder per sekund (fps). Forgængeren kunne levere 1080p ved 30 fps eller 720p ved 60 fps.

Så nu kan du sende videoer fra f.eks. YouTube med høj billedrate over på dit tv. De fleste almindelige Chromecast-brugere vil måske slet ikke opdage muligheden, eller har måske ikke tænkt den som en mangel, da videoer automatisk skaleres til mulighederne i den Chromecast man i forvejen har.

Det bedste ved den nye Chromecast er… Ja? Den er ny.

Tjek det aktuelle udvalg af Chromecast her %%%%.

Afspilningen starter ikke hurtigere

Chromecast
Chromecast 1, 2, 3 og Ultra (Foto: MereMobil.dk)

Egentlig skulle vi tro, at Google havde givet hastigheden et boost på Chromecast 3, men dette er desværre ikke tilfældet.

Når jeg sammenligner med, hvor hurtigt afspilningen starter på henholdsvis anden og tredje generation, så er der absolut ingen forskel.

Det tager på begge modeller cirka 8 sekunder at starte en YouTube video i 1080p Full HD. Afspilningen af Netflix starter på 10 sekunder.

Sammenlignes med den første generations Chromecast fra 2013 så er den nye hurtigere, men den er ikke hurtigere end anden generation.

Herunder kan du se mine målinger.

YouTube 1080pNetflix 1080p
Chromecast 1 (2013)10 sek.18 sek.
Chromecast 2 (2015)8 sek.10 sek.
Chromecast 3 (2018)8 sek.10 sek.
Chromecast Ultra (2016)4 sek.8 sek.

Stort set ingen nyheder

Du behøver ikke købe Chromecast 3, hvis du har Chromecast 2 i forvejen med mindre du har behov for 1080p 60 fps afspilning.

Har du derimod den første generation så får du en hastighedsgevinst, men også muligheden for at køre streaming over 5 GHz netværk. 2013-modellen har nemlig kun understøttelse af 2.4 GHz netværk.

Chromecast 3 kan ikke afspille 4K indhold. Er dette noget du har brug for, skal du stadig se efter Chromecast Ultra. Her kan du læse min anmeldelse af Chromecast Ultra.

Konklusion: Chromecast er stadig fremragende

Du skal betale %%%% 320 kroner for tredje generations Chromecast, der erstatter Chromecast 2 i markedet. Det er altså meget billigt at lave en stor opgradering af dit tv.

Chromecast er stadig den mest effektive enhed, når indhold fra eksempelvis Netflix, DR TV, TV 2 Play, YouTube, Spotify, Viaplay og mange andre tjenester skal streames.

Efter min opfattelse er Chromecast stadig et fremragende køb, men jeg synes Google burde have gjort forskellen mellem anden og tredje generation større. Jeg synes også, det er skuffende at strømkablet stadig tilsluttes med MicroUSB-stik og ikke den nye Type C-generation.

5 ud af 6 stjerner.

Mere til historien

Google har stadig lydudgaven af Chromecast i handlen – Chromecast Audio, der ikke siden 2015 har været tilgængelig i en ny version.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Chromecast 3rd gen.
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer