Google dropper Chromecast Audio – et trist farvel til et unikt produkt

Farvel til Chromecast Audio. Den digitale lydenhed tages ud af Googles produktliste. Det er nu, du skal sikre dig en Chromecast Audio, inden det er for sent.

Chromecast Audio
Så er det slut med Chromecast Audio, der tages ud af produktion (Foto: Google)

Nu siger Google farvel til Chromecast Audio, der tages ud af produktporteføljen. Det skriver The Verge, som har fået oplysningerne bekræftet af Google.

Chromecast Audio er en lydversion af Chromecast. Via et 3.5 mm jackstik, eller optisk digital udgang, kan Chromecast Audio tilsluttes en højttaler eller forstærker, og for eksempel bruges til at sætte nyt liv en nogle produkter, som ikke er født ind i en streamingtid.

Chromecast kan hackes

Den lille lydenhed kan overføre lyd i høj opløsning. ”Tabsfri” som Google selv beskriver det.

– ”Vores produktportefølge udvikler sig løbende, og vi har en række lydprodukter som brugerne kan bruge. Vi har derfor stoppet produktionen af Chromecast Audio. Vi fortsætter med at supportere tidligere enheder, så brugerne stadig kan høre musik, podcasts og andet,” lyder Googles officielle statement.

ANMELDELSE: Sådan er Chomecast 3rd gen

Det underlige ved Googles beslutning er, at de ikke har nogle tilsvarende produkter, der kan det samme. Chromecast Audio har i Googles regi, men også på markedet generelt, været et helt unikt produkt, som det bliver svært at finde en erstatning for.

Mangler du en Chromecast Audio er det en god idé at købe den nu inden restlagerne bliver tømt. Ifølge Sponseret link Pricerunner koster Chromecast Audioomkring 270-320 kroner alt efter hvor den købes.

Hvis du har forslag til produkter, der kan erstatte Chromecast Audio, så smid gerne dine tips i kommentarfeltet herunder.

Personligt kommer jeg til at savne produktet, og jeg undres helt vildt over Googles beslutning. Umiddelbart er der ingen rygter om en ny version.

Jeg bruger en Chromecast Audio sammen med en gammel AKAI forstærker fra 1970’erne. Via dette setup lytter vi dagligt til netradio og Spotify på kontoret. Jeg glædes dog over, at enheden også vil fungere fremadrettet.

Chromecast Audio blev præsenteret i september 2015.

ANMELDELSE: Chromecast Ultra er alle pengene værd

Mere til historien

I skrivende stund kan Chromecast Audio stadig købes i Googles officielle netbutik. Prisen er 320 kroner. Det må i givet fald være restlageren der sælges ud af.

GTA-trilogien kommer til Netflix i december

I december kan Netflix-kunderne gratis spille klassiske GTA-titler.

(mere…)
I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Streamingtjenesterne hæver priserne – så dyrt bliver det

Priserne på streaming og internet stiger i øjeblikket. Få her et overblik over, hvor dyrt det bliver.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Nu er det slut

Næste år kan du ikke se C More, der startede som FilmNet og blev til Canal+.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram