Chromecast kan hackes

31

Et sikkerhedshul bruges af hackere til at demonstrere en sikkerhedsbrist, der kan afspille uønskede videoer på hackede Chromecast enheder.

CastHack er navnet på et nyt sikkerhedshul i UPnP standarden, som gør det muligt for hackere, at afspille specifikke videofilm på Chromecast.

Den rigtigt dårlige nyhed er, at CastHack allerede bruges af hackere til at afspille uønskede videoklip på hackede Chromecast enheder.

Hackerne har kastet deres “kærlighed” på YouTuberen PewDiePies YouTube kanal, som nu pludselig får uønsket gratis reklame. Hackerne bruger nemlig CastHack til at afspille en reklame for PewDiePies YouTube kanal i en sær form for promovering af sikkerhedshullet. Det skriver The Verge.

CastHack bliver udført af to hackere, der går under navnene HackerGiraffe og j3ws3r. Ifølge The Verge viser en hjemmeside for hacket, hvor mange der er blevet hacket ved hjælp af det nye sikkerhedshul. I skrivende stund er tallet af hackede enheder oppe på 65.283, hvis tallene på hjemmesiden er korrekte.

Google fortæller The Verge, at de har modtaget underretninger fra personer, der har oplevet uautoriseret afspilning af videoklip på deres Chromecast-enheder. Ifølge The Verge har både HackerGiraffe og Google fortalt, at den bedste måde at forhindre hacket er, at slukke for Universal Plug and Play (UPnP) på routeren hos forbrugerne..

UPnP er en teknik, hvorved routere automatisk åbner for porte på en router, hvorved trafik fra det store internet bliver lukket ind på end hjemmenetværk, og samtidig routet til den enkelte enhed. Uden UPnP skal man manuelt opsætte f.eks. portforwaring

HackerGiraffe fortæller til The Verge, at hacket ikke indsamler eller gemmer følsomme information fra de hackede enheder, men udlukkende bruges til at omdøbe enhederne og derefter tvinge dem til at afspille en bestemt YouTube video.

Mere til historien

Indtil Google har fået styr på sagen, så vil vi anbefale at du slukker for strømmen til din Chromecast, da frakobling af UPnP i routeren medfører store gener for uerfarne brugere. Mere erfarne brugere kan slukke ofr UPnP i deres router.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
31 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer