Apple følger trop – reducerer kvaliteten

Netflix og YouTube har reduceret streamingkvaliteten for at mindske presset på internettet. Apple TV+, Disney+ og Facebook følger nu efter.

Lige inden weekenden gjorde sit indtog meldte Netflix og YouTube ud, at de ville sænke streamingkvaliteten i Europa, så belastningen af internettet mindskes under coronakrisen.

Dette skete efter et ønske fra EU.

YouTube følger Netflix og sænker streaming-kvaliteten

Dermed vil brugerne få en dårligere billedkvalitet i en periode på 30 dage, oplyste Netflix.

Nu har Apple TV+ og Disney+ valgt at følge trop og dermed følge opfordringen fra Thierry Breton, der er EU-kommissær for det indre europæiske marked.

I stedet for HD-kvalitet så får man standard kvalitet, hvilket vil reducere datatrafikken med 25 procent.

Facebook har også valgt, at de vil justere videokvaliteten på både Facebook og Instagram i Europa. Selvom Facebook ikke er en streamingtjeneste, så er der utroligT mange, som benytter Facebook og Instagram, hvilket også gør det betyder noget at også de sænker kvaliteten. Flere musikere har brugt tjenesterne til, at sende livekoncerter ligesom statsminister Mette Frederiksen (S) også har valgt, at svare på spørgsmål live på Facebook.

Danskernes dataforbrug er eksploderet

Dermed virker det til, at alle de store tjenester har valgt at bakke op om opfordringen fra EU i denne tid. Der er tale om en begrænset periode, men selvom det er grundet coronakrisen mener vicedirektør i Forbrugerrådet, Vagn Jelsøe, at danskerne har krav på at blive kompenseret.

Krisen ændrer ikke dine rettigheder

 – ”Krisen ændrer ikke ved forbrugernes rettigheder. De forsvinder ikke med denne krise. Hvis kvaliteten ikke leveres som aftalt, har man krav på kompensation og i slemme tilfælde ret til at ophæve kontrakten,” fortæller Vagn Jelsøe, vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk, til MereMobil.dk.

Netflix-kunderne har krav på kompensation

MereMobil.dk har spurgt Netflix om deres planer i forhold til kompensation. Dette spørgsmål vil Netflix ikke på nuværende tidspunkt forholde sig til.

Mere til historien

Disney har meldt ud, at de grundet coronakrisen har valgt at udskyde lanceringen i Frankrig af streamingtjenesten Disney+ fra den 24. marts 2020 og frem til 7. april 2020. Beslutningen om at udskyde Disney+ kommer fra den franske regering. Det skriver Reuters.

Læs også:
Masser af underholdning – helt gratis

Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
GTA-trilogien kommer til Netflix i december

I december kan Netflix-kunderne gratis spille klassiske GTA-titler.

(mere…)
Apple løfter sløret for vinderne af App Store Awards 2023

Apple er klar med dette års lister over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2023. Se vinderne her.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram