Ældre danskere streamer mere og mere

Ifølge DR’s Medieforsknings rapport ”Medieudviklingen 2019” streamer danskere mellem 47-75 år dobbelt så meget, som for fem år siden.

Når rapporten fra DR Medieforskning, Medieudviklingen 2019, udkommer senere på måneden ses det blandt andet, at den ældre del af befolkningen ser mere streaming end nogensinde før.

Danske seniorer er overraskende vilde med teknologi

I de seneste fem år er der sket en fordobling i antallet af danskere i alderen 47-75 år, som streamer film, serier og programmer. Det skriver DR.dk.

Ifølge rapporten streamer hver fjerde mellem 47-75 år mindst én gang om ugen og i alt har 60 procent prøvet at streame en udsendelse på et tidspunkt.

DR2+ – nyt streamingtilbud åbner snart

Det er medieforskerne Jakob Vikær Hansen og Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning, som har set nærmere på streamingvanerne.

-”Der er flere forklaringer på, at flere modne danskere nu streamer. Flere af dem har arbejdet foran en computer og har haft digitalisering tæt inde på livet, så derfor er det at streame også ret naturligt for dem. En anden årsag er, at det danske samfund stiller høje krav til borgernes digitale færdigheder, og de færdigheder har de 47-75-årige også været hurtige til at tage til sig,” noterer Jakob Vikær Hansen og Henrik Gregor Knudsen i ’Medieudviklingen 2019’.

GUIDE: Sådan søger du efter film på tværs af streamingtjenesterne

De yngre brugere benytter flere streamingtjenester end de ældre. I rapporten skriver de, at brugere over 65 år benytter sig af lidt over to tjenester i gennemsnit, mens dem mellem 47-64 år i snit bruger tre tjenester.

Det er særligt DR og TV 2, der har været stedet, hvor målgruppen har streamet fra.

Generelt ses det at den ældre målgruppe bruger mere tid på DRTV og TV 2 Play end de yngre – og den yngste del af befolkningen bruger generelt længst tid på Netflix og YouTube.

Streamingen kommer ind med modermælken

Går man dybere ind i undersøgelsen og ser på udviklingen, så ses det tydeligt, at det særligt er de 47-64-årige, der står for væksten. Men de ældre over 65 år streamer også.

Skal mormor have en smartphone? Ældrevenlig? Ja!

Vi har set nærmere på en ældrevenlig smartphone med nødkaldsknap

Mere til historien

Energistyrelsens Telestatistik bekræfter også, at dataforbruget generelt er eksploderet. Det blev afsløret i rapporten for første halvår af 2019. Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Doro klar med smart-hjælpeordning til de ældre

Doro klar med smartwatch og tablet til seniorerne

Doro er klar med både et smartwatch og en tablet, hvor funktionalitet og tryghed er i højsædet.

(mere…)
Digital udvikling: Ældre frygter digital ekskludering

Et stigende antal ældre har svært ved at forstå det teknologiske sprog, og er bekymret for den hastighed den teknologiske udvikling har.

(mere…)
HBO Max udvider til endnu flere lande

KORT NYT: I marts udvider streamingtjenesten HBO Max deres tjeneste til 15 nye lande.

(mere…)
Beosound Level test | kvalitet hele vejen

TEST: Jeg elsker designet og materialerne. Lyden er okay, men ikke så god som prisen er høj. Læs min anmeldelse af streaminghøjttaleren Beosound Level her.

(mere…)
Danskernes favorit streamingtjenester afsløret

En ny undersøgelse har tydeligt vist, at danskerne særligt har tre foretrukne streamingtjenster. Undersøgelsen viser også, at tidsforbruget ikke er størst på den som bruges oftest. 

(mere…)
De ældre er vilde med streaming

Danskerne er vilde med streaming, men det er langt fra de unge, som har taget streamingtjenester til sig. Ny rapport viser, at flere og flere ældre streamer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram