Ældre danskere streamer mere og mere

Ifølge DR’s Medieforsknings rapport ”Medieudviklingen 2019” streamer danskere mellem 47-75 år dobbelt så meget, som for fem år siden.

Når rapporten fra DR Medieforskning, Medieudviklingen 2019, udkommer senere på måneden ses det blandt andet, at den ældre del af befolkningen ser mere streaming end nogensinde før.

Danske seniorer er overraskende vilde med teknologi

I de seneste fem år er der sket en fordobling i antallet af danskere i alderen 47-75 år, som streamer film, serier og programmer. Det skriver DR.dk.

Ifølge rapporten streamer hver fjerde mellem 47-75 år mindst én gang om ugen og i alt har 60 procent prøvet at streame en udsendelse på et tidspunkt.

DR2+ – nyt streamingtilbud åbner snart

Det er medieforskerne Jakob Vikær Hansen og Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning, som har set nærmere på streamingvanerne.

-”Der er flere forklaringer på, at flere modne danskere nu streamer. Flere af dem har arbejdet foran en computer og har haft digitalisering tæt inde på livet, så derfor er det at streame også ret naturligt for dem. En anden årsag er, at det danske samfund stiller høje krav til borgernes digitale færdigheder, og de færdigheder har de 47-75-årige også været hurtige til at tage til sig,” noterer Jakob Vikær Hansen og Henrik Gregor Knudsen i ’Medieudviklingen 2019’.

GUIDE: Sådan søger du efter film på tværs af streamingtjenesterne

De yngre brugere benytter flere streamingtjenester end de ældre. I rapporten skriver de, at brugere over 65 år benytter sig af lidt over to tjenester i gennemsnit, mens dem mellem 47-64 år i snit bruger tre tjenester.

Det er særligt DR og TV 2, der har været stedet, hvor målgruppen har streamet fra.

Generelt ses det at den ældre målgruppe bruger mere tid på DRTV og TV 2 Play end de yngre – og den yngste del af befolkningen bruger generelt længst tid på Netflix og YouTube.

Streamingen kommer ind med modermælken

Går man dybere ind i undersøgelsen og ser på udviklingen, så ses det tydeligt, at det særligt er de 47-64-årige, der står for væksten. Men de ældre over 65 år streamer også.

Skal mormor have en smartphone? Ældrevenlig? Ja!

Vi har set nærmere på en ældrevenlig smartphone med nødkaldsknap

Mere til historien

Energistyrelsens Telestatistik bekræfter også, at dataforbruget generelt er eksploderet. Det blev afsløret i rapporten for første halvår af 2019. Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Doro klar med smart-hjælpeordning til de ældre

Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre
(mere…)
Doro nedbryder skellet mellem headset og høreapparat

Folk med høreproblemer får en ny mulighed med Doros nye, banebrydende headset.

(mere…)
Doro 8210 – ny smartphone klar til seniorerne

Her er Doro 8210, en ny smartphone til seniorerne.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
Hver femte dansker er digitalt udfordret

Næsten 900.000 danskere er digitalt udfordrede, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

(mere…)
Hvad er en Doro-telefon?

GUIDE: Doro-telefoner er brugervenlige for seniorer og andre som ønsker en simpel telefon. Doro har både mobiltelefoner og smartphones.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram