Danske seniorer er overraskende vilde med teknologi

IT og teknologi skræmmer ikke seniorerne i Danmark, der er overraskende højt oppe på beatet.

Blot fordi alderen er fremskreden, er det ikke nødvendigvis det samme som at være IT-analfabet. Det viser en ny undersøgelse som Danske Seniorer står bag.

Robotstøvsugere, smart-TV og internetforbundne dimser er langt mere udbredt i den ældre del af befolkningen, end man skulle tro.

Over 70 procent fortæller i undersøgelsen, at de har teknologi i hjemmet, som er tilsluttet internettet – også kendt om IoT (Internet of Things). Kun omkring hver fjerde har ingen IoT-enheder i hussstanden.

Målgruppen 65+ har stor nysgerrighed overfor ny teknologi, lyder det fra Faglige Seniorers digitale konsulent Susanne Fasting.

- ”Især for den ældre generation rummer taleteknologi store muligheder, og derfor ser vi også, at der er stor nysgerrighed blandt netop seniorerne. Det handler i høj grad om at holde sig ajour med den nyeste teknologi og kunne snakke med. Men på den lange bane handler det også om ønsket om at kunne klare sig selv i sit eget hjem så længe som muligt,” siger Susanne Fasting.

Ny ældre-mobil i hipt design – mød Doro 8080

Workshops for ældre

Interessen for moderne teknologi understøttes af nogle workshops som Danske Seniorer og Faglige Seniorer afholder i samarbejde med Google.

Interesse har været så stor, at de to workshops, der blev afholdt i henholdsvis København og Aalborg, har været fuldt booket op i ugevis op til arrangementerne.

 - ”Rigtig mange ting bliver nemmere for den ældre generation, hvis de lykkes med at bruge deres stemme til at få ting gjort. Det kan være de små ting som at få klokken eller vejret at vide. Det kan være at spille musik i stuen, tænde og slukke lyset eller sætte robotstøvsugeren i gang. Eller at blive mindet om at tage sin medicin” siger kommunikationschef hos Google Danmark, Jesper Vangkilde i en fælles pressemeddelelse.

På de to workshops havde deltagerne mulighed for at prøve stemmeteknologier i blandt andet Google Nest Hub og smarthøjttaleren Nest Hub Mini.

KØBSGUIDE: Tre gode mobiler til seniorer

Min mor er IKKE digital

Jeg betragter min egen mor, der nu er 85 år, som noget af det mest analoge der findes. Måske netop derfor blev jeg vildt overrasket, da hun for nogle år siden ikke så nogen grund til at have en fastnettelefon.

Ikke engang at droppe det gamle fastnetnummer voldte hende problemer.

- ”Jeg kan jo bare ringe rundt, og fortælle folk at jeg har fået nyt nummer,” var hendes reaktion.

I dag har hun derfor en Doro klaptelefon og altså ikke fastnet. Det tankevækkende er, at rigtigt mange betydeligt yngre, har et mere nært forhold til fastnettelefonen, ifølge mine erfaringer - som naturligvis ikke er repræsentativt.

Her i sommer havde jeg min mor med ude at køre i en bil med Android Auto. Her demonstrerede jeg et par simple talekommandoer. Det var tydeligt, at hun voldsomt imponeret. Det får hende dog ikke til at kaste sig ud i glæderne ved den digitale teknologi.

Internet, smart-TV eller robotstøvsuger er således ikke en del af indretningen hos hende. Her står den på fællesantenne (dog på en fladskærm) og en DAB-radio, der nok er det mest digitale.

Find en brugervenlig smartphone til ældre

Mere til historien

Tilbage i 2014 lancerede Danske Bank en særlig ældrevenlig udgave af netbanken, der har færre funktioner og er lettere at overskue for seniorerne. Du kan læse mere om den ældrevenlige netbank her.

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

(mere…)
Digital udvikling: Ældre frygter digital ekskludering

Et stigende antal ældre har svært ved at forstå det teknologiske sprog, og er bekymret for den hastighed den teknologiske udvikling har.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Danskerne beskytter ikke deres telefoner

En ny undersøgelse ser nærmere på danskernes gøren og laden på nettet og resultatet er “skræmmende”, siger ekspert.

(mere…)
Forældre hægtes af børnenes digitale liv

Forældre skal følge med i teknlogi og gaming, hvis ikke de vil hægtes af deres børns digitale liv. Undersøgelse viser, at forældre allerede i dag har det svært.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram