Tre gode mobiler til seniorer

KØBSGUIDE: Her er tre mobiltelefoner med god lyd og let betjening, målrettet mod de ældre mobilbrugere.

Ældre-mobiler guide
3 bud på ældrevenlige mobiler. Her ses (fra venstre) Doro 8040, Doro Secure 580 og Doro 7070 (Foto: MereMobil.dk / Doro)

Hvor finder jeg en mobiltelefon, der er let at betjene, har tydelig lyd og gode taster? Spørgsmålet stilles af mange ældre medborgere.

Reklamerne er oftest fyldt med smartphones, der for rigtigt mange mennesker stadig er alt for komplicerede. De simple telefoner, som er målrettet seniorer og den ældre del af befolkning, bryder sjældent gennem lydmuren.

Det håber jeg at ændre en smule.

I denne købsguide inspirerer jeg til tre forskellige typer af telefoner, som henvender sig til ældre eller til dem, der ønsker, en god mobiltelefon.

Mange mobiler har i dag rigtig god samtalekvalitet, og kan derfor sagtens erstatte en fastnettelefon – endda billigt. OISTER Senior Sponseret link tilbyder priser ned til 79 kroner om måneden.

Den enkle mobiltelefon

Doro 7070
Doro 7070 (Foto: Doro)

Ønsker du en mobiltelefon som ER en mobiltelefon uden en masse smartphone-gejl, så se nærmere på klaptelefonen Doro 7070.

Klaptelefonen har en skærm på ydersiden, så du kan se, hvem der ringer uden at åbne klappen. Når Doro 7070 åbnes kommer en stor farveskærm til syne, den giver et stort overblik.

Tasterne er store og adskilte, så de er lette at ramme.

På bagsiden findes en alarmknap. Når knappen holdes inde i tre sekunder, ringer telefonen op til den første modtager på tryghedslisten. Besvares opkaldet ikke inden for 25 sekunder, ringer mobilen automatisk til den næste på listen.

Doro 7070 har desuden indbygget lommelygte samt et lille kamera, så du kan tage billeder af børnebørnene eller blot af ting, som du skal huske.

Antennen i Doro 7070 er helt forrygende. I en stor undersøgelse vandt Doro 7070 i kategorien over bedste dækning ved samtaler.

Ifølge Pricerunner Sponseret link koster Doro 7070mellem 1.300 og 1.400 kroner.

Mobilen der skaber tryghed

Doro Secure 580
Doro Secure 580 (Foto: Doro)

Her er en virkelig simpel mobiltelefon for dem, der har fokus på ultra simpel betjening og tryghed.

Doro Secure 580 har fire genvejstaster, så du kan ringe til en foruddefineret kontakt ved et tryk på én knap. Ligesom på Doro 7070 har Secure 580 også en alarmknap, hvor telefonen selv kontakter en telefonkæde på op til fem personer, hvis knappen har været holdt inde i tre sekunder.

Doro Secure 580 understøtter såkaldte HD Voice opkald, hvor opkaldslyden er ekstra god. Dette kræver, at dit eget og modtagerens teleselskab understøtter funktionen.

Høreapparater (HAC) kan også bruges sammen med denne telefon.

Læg mærke til, at denne telefon har de fire genvejstaster som fokuspunkt. Der kan således kun ringes til personer, der er kodet ind på en af de fire taster.

Du skal betale lige under 1.000 kroner for Doro Secure 580.

Et alternativ til Doro Secure 580 er Doro 1372, der er en mere traditionel mobiltelefon – og som ikke er en klaptelefon.

En ældrevenlig smartphone

Doro 8040
Doro 8040 (Foto: Doro)

Vil du give dig i kast med en smartphone af den simple slags – hvor du får mulighed for at læse nyheder på nettet eller tjekke Facebook? Doro 8040løser denne opgave.

Doro har forsøgt at tilpasse brugerfladen på Android (telefonens systemsoftware) så den er mere overskuelig og lettere at gå til.

Som på de andre telefoner får du også her tryghedsknappen samt en høj og tydelig lyd.

For at udnytte smartphonefunktionerne skal du enten have adgang til trådløst netværk (Wi-Fi) i boligen eller adgang til at bruge mobildata i dit mobilabonnement.

Doro 8040 koster cirka 1.700 til 1.800 kroner.

Inden for senior-smartphones kan du også tage et tjek på Doro 7070, som vi har skrevet om her.

LÆS OGSÅDoro er klar med to nye mobiler til seniorer

Få hjælp af familien

En række af Doros telefoner indeholder funktionen ”My Doro Manager”. Her kan pårørende få adgang til telefonen uden at have den i hånden.

Rent teknisk logger den pårørende ind via en internettjeneste, der naturligvis er beskyttet af et password.

Fjernbetjeningen giver blandt andet mulighed for at justere lyd- og lysstyrke på telefonen, ændre tryghedsalarmen eller skifte ud i hurtigopkalds-kontakterne.

Mere til historien

I denne guide sætter jeg specifikt fokus på Doro, der er førerende inden for ældrevenlige smartphones. Årsagen til fokus på denne enkle producent er blandt andet, at de har telefonisk dansk kundeservice. Et alternativ til Doro er eksempelvis Emporia, der også har dansk support.

Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
5 gode grunde til at undgå apps på dit smart-tv

GUIDE: Dit smart-tv er slet ikke så smart, som du tror. Her er 5 grunde til, at fravælge apps på selve tv-skærmen.

(mere…)
SSD-harddisk test- den bedste og hurtigste

GUIDE: En ekstern SSD-harddisk er nødvendig til backup, videoredigering eller store datamængder. Vi har testet og fundet den bedste SSD-harddisk.

(mere…)
Første mobiltelefon til børn | Guide til forældre
(mere…)
5 tips til at forlænge levetiden på din smartphone

Køb af en ny telefon kan udskydes, hvis du passer på den. Her er 5 tips til at passe bedre på batteriet.

(mere…)
Sådan tjekker du batteriet på din iPad
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram