Her er mobilerne med de bedste antenner

En ny rapport trækker bukserne af mobilproducenterne. Her får du hitlisten over telefonerne med de bedste antenner. 

Doro 7070
Doro 7070 vinder antennetesten på samtaler (Foto: Doro)

Der er gigantisk forskel på kvaliteten af antennerne i de smartphones og mobiltelefoner, som vi går rundt med. Det er ikke nødvendigvis de højst profilerede mobiler, der har de bedste antenner.

En rapport, udgivet i december 2018, trækker bukserne af 16 nyere telefoner, og giver forbrugerne data om hvor gode, og dårlige antennerne er i de enkelte produkter. Mobilproducenterne har selv data på det, men disse hemmeligholdes.

Antennetesten er opdelt i mobilbrug ved samtaler og data. Der er nemlig forskel på, hvilken dækning du vil opleve ved henholdsvis samtale og databrug.

Brugsscenarierne er:

- Samtaler med telefonen holdt i højre hånd
- Samtaler med telefonen holdt i venstre hånd
- Telefonen anvendes til data

Herunder kan du se de bedste telefoner indenfor de tre kategorier.

Rapporten er udarbejdet for Energistyrelsen af Institut for Elektroniske Systemer ved Aalborg Universitet med den danske antenneekspert professor Gert Frølund Pedersen ved roret.

Derfor er antennerne vigtige

I områder hvor der er længere mellem mobilmasterne, er det altafgørende, at antennen i selve telefonen er god. Det kan betyde forskel på dækning eller ingen dækning. Ved at vælge en telefon med en god antenne, sikres du bedre dækning. 

De bedste telefoner til samtaler

Når telefonen benyttes til samtaler, vinder klaptelefonen Doro 7070. Samsung Galaxy S9’erne klarer sig også godt i denne test.

Der er forskel på om telefonen holdes i højre og venstre hånd, men forskellen er dog marginal.

Holdt i højre hånd

  1. Doro 7070
  2. Samsung Galaxy S9 og Samsung Galaxy S9+
  3. Samsung Galaxy S8

Holdt i venstre hånd

  1. Doro 7070
  2. Samsung Galaxy S8
  3. Samsung Galaxy S9

Hitlisterne er sorteret efter GSM900. Dette er, ifølge Aalborg Universitet, det bedste frekvensbånd, når det handler om dækning.

Hvis samtalerne føres via en 3G-forbindelse (UMTS900) er det stadig Doro 7070, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9+ og Samsung Galaxy S8 der klarer sig bedst blandt de testede telefoner.

De bedste telefoner når du skal på nettet

Smartphones bruges i højere og højere grad til data. Vi er på nettet døgnet rundt. Derfor er datadækningen utrolig vigtig.

Herunder kan du se de telefoner, der har den bedste dækning, når du skal på nettet fra smartphonen.


4G LTE18004G LTE2600
1Samsung Galaxy S9+ og Galaxy S9Samsung Galaxy S8
2Doro 7070Huawei P9 Lite Mini
3Huawei P20 ProApple iPhone Xs Max
4Samsung Galaxy S8Samsung Galaxy S9+
5Apple iPhone 8 og iPhone 8 PlusApple iPhone 7


Hvilken telefon der vinder datatesten afhænger af hvilket frekvensbånd telefonen vælger at benytte. På 4G (LTE1800) vinder Samsung Galaxy S9'erne mens det er Samsung Galaxy S8 der indtager førstepladsen på 4G (LTE2600).

Du har som forbruger ikke indflydelse på hvilke frekvenser telefonen anvender.

Sådan testes antennerne i mobiltelefonerne

Et headset kan forbedre din dækning

Hvis du har problemer med, at din telefon har dårlig dækning ved samtaler, så prøv at anvende et headset fremfor at holde telefonen i hånden.

Når telefonen holdes op til øret, så blokerer eller skygger ens hoved og arm for mobilsignalerne.

Med et headset får du telefonen længere væk fra kroppen, og det kan forbedre den oplevede dækning.

Forskellen ses særligt tydeligt på Huawei P10 Lite, der er bundskraberen på målingerne af samtaler, hvor telefonen holdes i højre hånd. Ved brug med venstre hånd ligger P10 Lite stadig i den nederste halvdel.

Når Huawei P10 Lite ikke har forstyrrelser fra hoved og krop går den fra en bund- til topplacering. Faktisk slår Huawei P10 Lite ved dette brugsscenarie Doro 7070.


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Aalborg Universitet har foretaget målingerne af 16 telefoner som Energistyrelsen og Teleindustrien har udvalgt. MereMobil.dk har også leveret input til listen. I 2016 blev der også lavet en undersøgelse af antennekvaliteten i smartphones og mobiltelefoner. De seneste to år er antennerne i telefonerne blevet en smule bedre, lyder det i rapporten.

5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Her Danmarks bedste og dårligste mobilnet

TDC har det bedste mobilnet i Danmark, mens teleselskabet 3 overrasker positivt. Telia skraber bunden på flere parametre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram