Doro klar med smart-hjælpeordning til de ældre

Doro har en løsning, som skal hjælpe seniorer. Ved et nødkald får pårørende eller et alarmenter besked.

Doro (Foto: Doro)
Doro (Foto: Doro)

Mobilproducenten Doro vil forsøge at hjælpe den voksende ældrebefolkning i en verden, hvor der bliver færre og færre hænder til at tage sig af dem.

Doro har derfor i en ny europæisk rapport givet deres bud på, hvordan en del af den store samfundsudfordring kan løses via smartteknologiske løsninger, der er målrettet seniorerne.

På Mobile World Congress, som fandt sted i slutningen af februar i Barcelona, havde Doro valgt, at præsentere sikkerhedstjenesten Response by Doro. Det er en ny tryghedstjeneste, hvor brugeren med et enkelt tryk automatisk kan sende et nødkald til pårørende eller et særligt Doro-alarmcenter.

Befolkningsgruppen over 65 år stiger markant de kommende år, mens der samtidig bliver færre og færre yngre til at tage sig af dem. Derfor mener Doro, at teknologien skal hjælpe dem på vej. Med Response by Doro kan seniorer forhåbentlig blive mere trygge ved at være længere i eget hjem.

-”Vi ser et fantastisk potentiale i, at teknologien kan løse nogle af de udfordringer, vi som samfund står overfor, i takt med at der bliver flere og flere ældre. Der findes allerede mange teknologiprodukter, der kan indgå som værdiskabende led i pleje-cyklussen omkring de ældre. Vi tror på, at det er den vej, vi skal gå fremover. Det vil vi gerne være med til at sætte fokus på,” lyder det fra Doros CEO, Robert Puskaric.

Med Response by Doro kan man med et enkelt tryk komme i kontakt med pårørende og svarer denne ikke, så sendes der automatisk en alarm til et Doro-alarmcenter. På dette alarm-center får personen enten hjælp til at komme i kontakt med en anden pårørende eller skaffer professionel hjælp, hvis der er behov for dette.

Response by Doro har været tilgængelig i Sverige siden november 2018. I 2019 udrulles løsningen til flere europæiske lande. Det er endnu uvist, hvornår Response by Doro kommer til Danmark.

Moderne ældre vil gerne have en smartphone. Her er et par bud på ældrevenlige telefoner

Mere til historien

Rapporten, hvor Doro har givet deres bud på løsningen med de ældre i samsundet, hedder ”Tech as a solution to the Silver Tsunami”.

Hørefejl? – Doro HearingBuds giver nye muligheder

TEST: Doro HearingBuds skærer igennem kaos og det højlydte. Og så spiller de bare fremragende.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre
(mere…)
Doro nedbryder skellet mellem headset og høreapparat

Folk med høreproblemer får en ny mulighed med Doros nye, banebrydende headset.

(mere…)
Doro 8210 – ny smartphone klar til seniorerne

Her er Doro 8210, en ny smartphone til seniorerne.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
Hver femte dansker er digitalt udfordret

Næsten 900.000 danskere er digitalt udfordrede, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram