Tech der sker i 2020 – dine og mine forudsigelser

Foldbare skærme og fleksible smartphones bliver ’talk of town’ sammen med 5G. Her er mine tech-forudsigelser for 2020. Hvad tror du bryder igennem næste år?

Tech-trends i 2020
Hvad eger pilen på i 2020? Her er mit bud. I kommentarfeltet kan du dele dine bud på tech-trends i 2020 (Foto: Gerd Altmann)

Hvad du troede var umuligt for kort tid siden, er muligt i dag. Måske er det oven i købet blevet mainstream.

Prøv at tænk nogle få år tilbage. Du ved dengang hvor Netflix, HBO og tilsvarende tjenester virkede som urealistisk fremtidssnak. I dag skal alle have en streamingtjeneste eller YouTube-kanal. Så hurtig kan ny teknolgi tage fart.

Nu står vi på tærsklen til 2020. Hvad byder 2020 mon på?

Jeg har haft tænkehatten på, og kommer her med mine bud på tech-trends, som jeg forventer bliver virkelighed inden for de næste 12 måneder.

Hvad tror du vil ske? Kom gerne med dit bud på, hvad du tror 2020 har i ærmet til os. Du kan deltage i kommentarfeltet herunder.

Første mine forudsigelser.

1. De foldbare smartphones rammer for alvor

Det meste af 2019 gik med en masse snak om Samsung Galaxy Fold. Du husker nok problemerne hos de første anmeldere, forsinkelsen og relanceringen.

Huaweis bud på en foldbar, Mate X, nåede også på markedet nogle enkelte steder her i 2019.

Hen mod slutningen af året lancerede Motorola deres gamle klaptelefon i en ny version. Motorola Razr har en foldbar skærm gemt mellem skallerne, og den blev Motorolas bud på hvordan foldbare skærme kan tænkes.

Jeg tror smartphones, som er fleksible i den ene eller anden forstand, samt foldbare skærme, vil præge snakken i 2020.

Motorola Razr lander i Danmark i februar 2020. Samsung Galaxy Fold vil fortsat være tilgængelig, men Samsung arbejder angiveligt på en klaptelefon i stil med Motorolas. Der er også rygter om en efterfølger til Galaxy Fold.

Generelt fungerer mobilbranchen sådan, at hvis én producent har noget som virker innovativt og som ”det nye sort”, så vil alle andre også have det.

Derfor er mit bud, at foldbare skærme og smartphones bliver mere bredt tilgængelige i 2020 – fordi flere vil være med. Forhåbentlig falder priserne også.

Den foldbare teknologi har stadigvæk mange børnesygdomme, men de fleksible enheder vil definere 2020, når vi i 2021 ser tilbage.

I dag er fold-teknologien skrøbelig og skærmene er i plastik, hvilket ikke giver den premium-følelse, som vi er vandt til fra topmodeller i almindelighed. Dette skal nok blive løst. Glasproducenten Corning (dem med Gorilla Glass) har allerede prototyper på glas, der kan bøjes.

2. Vi skal lære at sige “5G”

Vi har set de første tilløb til 5G i 2019. Telenor og Telia har sat stikket i de første 5G-telemaster på testbasis i henholdsvis Aalborg og København. Allerede i marts 2019 meldte TDC ud, at de vil levere 5G i hele Danmark inden udgangen af 2020, og hos 3 arbejdes der også på højtryk med 5G i kulisserne.

Alle er altså med. Nu er spørgsmålet, hvornår 5G for alvor slår igennem.

Jeg tror ikke, 5G slår igennem i bred forstand i 2020, men vi kommer til at høre RIGTIGT meget om det. Vi kommer også til at se nye smartphones med 5G.

Ligesom det skete ved lanceringen af 3G og 4G, så vil teleselskaberne og producenterne med garanti ”råbe meget højt” omkring 5G. Særligt dem som kommer først.

Den største nyhed omkring 5G er ikke hastigheden. Det er kapaciteten i nettet – flere kan få ultra lave svartider og garanterede hastigheder. På papiret bliver det som at have en fiberforbindelse i lommen.

5G bringer os også fiberlignende trådløse forbindelser til husstandene. Dette bliver en af de største teknologiske forandringer i nyere tid. Om få år vil den almene dansker ikke længere kræve et kabel ind til husstanden. Forbindelsen bliver helt trådløs.

Trådløse forbindelser baseret på 5G, bliver så gode, at vi kommer til at se samme udvikling, som da folk begyndte at klippe kablet til fastnettelefonen og kabel-tv.

Det skal her nævnes, at 5G i begyndelsen åbner på “de lave frekvenser”. De rigtigt spændende 5G-frekvenser, dem over 3.500 MHz, udbydes først ved en auktion i efteråret 2020, hvis alt går efter planen.

3. Hvad tror du 2020 byder på?

Hvad er dit bud på store tech-nyheder i det nye år? Tror du Huawei bliver nummer ét som verdens største smartphoneproducent? Kommer Sony tilbage? Kan Apple stadig holde danskernes pengepunge et jerngreb?

Det store spørgsmål er også, hvordan det vil gå for Huawei og handelskrigen mellem USA og Kina.

Kom med dine 2020-forudsigelser i kommentarfeltet herunder. Jeg ser frem til at læse med.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Blandt mine forudsigelser om tendenserne for 2019 forudså jeg, at Apple i 2020 ville lægge Lightning-stikket på hylden til fordel på USB-C. Jeg fik ikke ret, men rygterne går nu på, at Apple arbejder på en highend-iPhone helt uden stik.

Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Foldbar fremtid: MacBook møder iPad

Ifølge rygter kan Apple udvide deres produktlinje med en MacBook-iPad hybrid.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 afsløret på billeder

Billeder af det, som ventes at være de kommende foldbare modeller fra Samsung, er spottet. Se dem her.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Apple har bøvl med en foldbar iPhone

JEG MENER: Har vi brug for en foldbar iPhone eller klapskærme i almindelighed?  End ikke Apple kan udvikle en foldbar iPhone, som fungerer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
64 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram