Pas på: Dette nye SMS-trick kan svindle dig

3

BRUGTHANDEL: Du tror pengene for din brugte iPhone er overført. I virkeligheden er du lige blevet svindlet og den nye iPhone er væk. Politiet advarer!

Når du handler brugte varer via Facebook, DBA, Gul & Gratis eller i det hele taget steder, hvor du skal modtage omgående betaling, af en vare du sælger, så pas på.

Et nyt SMS-trick har snydt flere ved brugthandler, skriver Jyllands-Posten.

Tricket virker i alt sin enkelthed ved, at køberen siger, at vedkommende ikke har MobilePay eller kontanter. I stedet skal betalingen ske via en bankoverførsel.

I situationen hvor pengene ”overføres”, modtager du en besked med ”Danske Bank” som afsender. Her står, at beløbet er overført, og vil være på kontoen inden for 24 timer.

Nu fristes du måske til at udlevere varen, f.eks. en brugt iPhone eller en anden dyrere vare; du tror jo at pengene er på vej.

Men det er IKKE en besked fra Danske Bank og pengene kommer ikke.

Hos Østjyllands Politi har de modtaget adskillige anmeldelser med præcis denne fremgangsmåde. Politiet betegner beskeden om pengeoverførslen som ”meget troværdig”.

Politiet i Østjylland anbefaler kontanter eller MobilePay ved brugthandler. Desuden opfordrer de til, at du skal tjekke andres anmeldelser af køberne samt om vedkommende er valideret med NemID, hvilket er muligt på eksempelvis DBA.

GUIDE: Tjek disse 5 ting før du køber en brugt smartphone

Sådan kan du også svindles

Det er langt fra første gang, at kendte virksomheder bringes ind i svindeltricks, som umiddelbart kan virke troværdige.

Vi har tidligere beskrevet et PostNord-trick. Her modtager du en SMS fra ”PostNord” om at en pakke ligger på ”terminalen”. Mod at overføre et lille gebyr på typisk 9 eller 19 kroner, kan pakken blive leveret til din hoveddør.

Mange kender sikkert også telefonopkald fra ”Microsoft”, hvor professionelle IT-kriminelle forsøger at få intetanende computerbrugere til at give kriminelle adgang til computeren. Dette svindelnummer sker i ly af en historie om support.

I en tidligere udgave af min tech-podcast, har jeg belyst myter og fakta om disse svindelopkald.

Også Nordisk Film har været udsat for SMS-svindel. Her handlede det om gratis biografbilletter.

BRUGTSALG: Så lidt er dit DYRE brugte TV værd

Mere til historien

En ting er den åbenlyse ulovlige svindel. En anden er den ”lovlige svindel”. Denne svindel er ikke ulovlig men i høj grad moralsk forkastelig. Jeg taler om apps, der lokker dig ind i abonnementsfælder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer