Pas på: Dette nye SMS-trick kan svindle dig

BRUGTHANDEL: Du tror pengene for din brugte iPhone er overført. I virkeligheden er du lige blevet svindlet og den nye iPhone er væk. Politiet advarer!

Når du handler brugte varer via Facebook, DBA, Gul & Gratis eller i det hele taget steder, hvor du skal modtage omgående betaling, af en vare du sælger, så pas på.

Et nyt SMS-trick har snydt flere ved brugthandler, skriver Jyllands-Posten.

Tricket virker i alt sin enkelthed ved, at køberen siger, at vedkommende ikke har MobilePay eller kontanter. I stedet skal betalingen ske via en bankoverførsel.

I situationen hvor pengene ”overføres”, modtager du en besked med ”Danske Bank” som afsender. Her står, at beløbet er overført, og vil være på kontoen inden for 24 timer.

Nu fristes du måske til at udlevere varen, f.eks. en brugt iPhone eller en anden dyrere vare; du tror jo at pengene er på vej.

Men det er IKKE en besked fra Danske Bank og pengene kommer ikke.

Hos Østjyllands Politi har de modtaget adskillige anmeldelser med præcis denne fremgangsmåde. Politiet betegner beskeden om pengeoverførslen som ”meget troværdig”.

Politiet i Østjylland anbefaler kontanter eller MobilePay ved brugthandler. Desuden opfordrer de til, at du skal tjekke andres anmeldelser af køberne samt om vedkommende er valideret med NemID, hvilket er muligt på eksempelvis DBA.

GUIDE: Tjek disse 5 ting før du køber en brugt smartphone

Sådan kan du også svindles

Det er langt fra første gang, at kendte virksomheder bringes ind i svindeltricks, som umiddelbart kan virke troværdige.

Vi har tidligere beskrevet et PostNord-trick. Her modtager du en SMS fra ”PostNord” om at en pakke ligger på ”terminalen”. Mod at overføre et lille gebyr på typisk 9 eller 19 kroner, kan pakken blive leveret til din hoveddør.

Mange kender sikkert også telefonopkald fra ”Microsoft”, hvor professionelle IT-kriminelle forsøger at få intetanende computerbrugere til at give kriminelle adgang til computeren. Dette svindelnummer sker i ly af en historie om support.

I en tidligere udgave af min tech-podcast, har jeg belyst myter og fakta om disse svindelopkald.

Også Nordisk Film har været udsat for SMS-svindel. Her handlede det om gratis biografbilletter.

BRUGTSALG: Så lidt er dit DYRE brugte TV værd

Mere til historien

En ting er den åbenlyse ulovlige svindel. En anden er den ”lovlige svindel”. Denne svindel er ikke ulovlig men i høj grad moralsk forkastelig. Jeg taler om apps, der lokker dig ind i abonnementsfælder.

5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Første SMS solgt på auktion for over 100.000 euro

Verdens første SMS-besked er blevet solgt på en auktion til knapt 800.000 danske kroner.

(mere…)
Google Messages skal forstå iMessage bedre

Nogle uhensigtsmæssigheder fra Apples beskedsystem iMessages til Android forsvinder med opdatering, melder Apple Insider.

(mere…)
Power trykker på genbrugs-knappen

Elektronikkæden Power vil bytte mobiltelefoner, computere, tv og hårde hvidevarer for rabatpoint til køb af nye varer.

(mere…)
Prisen afgør skæbnen for genbrugstech

Brugte smartphones og anden genanvendt elektronik interesserer mange forbrugere, men prisen er altafgørende.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram