Nordisk Film advarer mod SMS – det er svindel

0

Svindel via SMS-beskeder er ikke noget nyt. Nu advarer Nordisk Film mod en SMS, hvor de angiveligt skulle være afsender.

Har du modtaget en SMS fra Nordisk Film Biografer, hvor der udloddes 100 gratis biografbilletter med popcorn og sodavand, ja så læs med her.

 – MobilePay-svindel i omløb på SMS

Der er nemlig tale om SMS-svindel. Afsenderen er ikke Nordisk Film, det er derfor uvist, hvad der sker hvis du klikker på det link, som er i SMS’en.

SMS’en har ordlyden: -”Færre danskere besøger os lige nu. Derfor giver vi 100 billetter + sodavand og popcorn væk. Først til mølle. Klik her (efterfulgt af link).

– ”Det er desværre en falsk SMS,” lyder det fra Vibeke Wolfsberg, kommerciel direktør i Nordisk Film, til BT.dk. Hun advarer ligeledes imod at man klikker på linket.

Det er ikke første gang, at Nordisk Film misbruges til sådan noget.

– ”Det er typisk noget, hvor de forsøger at samle dine data, forsøger at få dig til at betale et beløb, eller forsøger at få dig til at udlevere dine kreditkortoplysninger. Og det er typisk svindlere fra udlandet,” forklarer Vibeke Wolfsberg.

Husk derfor altid at tjekke email og SMS godt og grundigt.

– ”Men generelt kan man også regne med, at vi ikke kontakter folk på den her måde. Får du sådan en sms fra os af denne karakter, kan du regne med, at det er svindel,” siger Vibeke Wolfsberg.

LÆS OGSÅ: Sådan blev Sisses telefon “hacket”

Er du tidligere blevet udsat for svindel – eller har du modtaget disse SMS’er, opkald eller andet, men ikke reageret på dem? Skriv gerne dine oplevelser i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Nordisk Film Biografer er langt fra ene om, at blive misbrugt i eksempelvis SMS-svindel. Tidligere er eksempelvis også MobilePay. MereMobil.dk har i en tidligere episode af vores Podcast kigget nærmere på myterne og fakta om svindel.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer