Advarsel: Apps narrer dig ind i dyre abonnementsfælder

Gratis apps, der ser lækre ud, bruger ufine metoder til at narre brugerne ind i dyre løbende abonnementer. Er du blevet snydt?

En lang række apps i App Store på Apples enheder fusker og snyder sig til, at få dig som bruger til at tegne dyre løbende abonnementer. Det skriver Tech-test.dk med kilde i blandt andet Techcrunch.

Et af mange eksempler er Scanner App. Efter en gratis prøveperiode på tre dage konverteres brugerne automatisk til et abonnement, der koster 396 kroner om året.

QR Code Reader, en af de mange QR-code apps med det samme navn, benytter den samme fremgangsmåde. De hiver således over 1.000 kroner op af lommen på de sagesløse brugere. Vel at mærke om året!

Dette er blot to eksempler på utrolig dårlig moral fra app-udviklerne.

Hvorfor gør de det? Fordi det virker!

QR Code Reader ligger nummer 220 på listen over de apps, som har den højeste omsætning. I dette tilfælde 5,3 millioner dollars om året.

Der er altså mange penge i, at narre brugerne ind i abonnementsfælder.

Smarte reklamer for gratisapps snyder dig også

På sociale medier som Instagram og Facebook ses en stor mængde reklamer for super smarte apps, der let kan løse svære problemer. F.eks. en app hvor du kan tage et billede og ændre baggrunden til blå himmel eller tordenvejr.

Det ser rigtigt fedt ud, men problemet er, at alt det smarte koster penge. Sådanne apps udgiver sig for at være gratis, når du ser reklamerne for dem.

Så pas på. Se dig RIGTIGT godt for inden du selv ender i en betalingsfælde.

Et generelt godt råd er at læse brugeranmeldelserne inden du downloader. Her vil mange ofte reagere, hvis de føler sig snydt. Læs desuden appbeskrivelsen grundigt.

Apple vil have brugerne til at abonnere på apps

Mere til historien

Det mest utrolige er, at mange af de apps som omsætter for flest penge er f.eks. vejr- og QR-code apps. Disse løser ”problemer” som brugerens iPhones i forvejen kan løse, uden en ekstra app er nødvendig.

Mit Digitale Selvforsvar beskytter dig mod IT-svindel

En gratis app beskytter dig mod svindel via mail, SMS og konkurrencer. Den og din sunde fornuft kan hjælpe dig mod svindlerne.

(mere…)
Google har offentliggjort årets vindere i Google Play

Her er ”Best of 2023” for Google Play. Du kan se hvilke apps og spil, der løb med sejren på Android.

(mere…)
Nye tiltag skal spænde ben for digitale svindlere

Erhvervsministeriet og blandt andet banker og teleindustrien vil bremse svindleres brug af falske afsendernumre.

(mere…)
Ny MitID advarsel – pas på dette!

Dit MitID er blokeret, siger en mail. Pas på! Det er ikke rigtigt.

(mere…)
MinSundhed-app giver nu adgang til akuthjælp

Alle akuthjælpstilbud er nu samlet i appen MinSundhed. Få overblikket her.

(mere…)
Fartkontrol-apps: Hvilken er bedst?
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram