Så lidt er dit dyre brugte TV værd

0

GUIDE: Din dyrtkøbte fladskærm er ikke ret mange penge værd i en brugthandel, fortæller en TV-ekspert. Køber du et brugt TV er det en mega god nyhed.

Et fabriksnyt Samsung-TV kan sagtens koste 10-13.000 kroner. Eller hvad med en LG-skærm til 20-30.000 kroner? Sådanne skærme findes faktisk. Hvis du køber en skærm i denne prisklasse, skal du VIRKELIG være film- og TV entusiast.

Du kan sagtens finde et fremragende TV til under 10.000 kroner. Også til 5-6.000 kroner. Tilbudskatalogerne bugner af billige skærme. Det er bare at være opmærksom.

Den dårlige nyhed, hvis du har købt et helt nyt (dyrt) TV: I en brugthandel er TV’et ikke ret mange penge værd. For dig, der vil købe brugt, er dette til gengæld en super god nyhed.

TV-ekspert Rasmus Larsen fra Flatpanels.dk har hjulpet os med indholdet i denne artikel. Rasmus har i mange år fulgt markedet for TV-skærme tæt. Han kommer her med gode råd omkring priserne på TV-skærme.

LÆS OGSÅ: Sonos er klar med ny prisvenlig soundbar

Brugt Sony TV
Et brugt fladskærms-TV er ikke ret mange penge værd, fortæller Rasmus Larsen fra Flatpanels.dk.

Brugtpriserne er i nogen grad styret af, at producenterne udsender nye produkter i en hastighed, som kun de færreste kan følge med til. Alle producenter lancerer fulde porteføljer af skærme hvert forår. Der kommer altså rigtigt mange nye skærme i alle prisklasser.

Det vil sige. Samsung, Sony, LG og andre producenter sprøjter skærme ud på markedet. De mange skærme presser både brugt- og nypriserne.

– “For et brugt 40 tommer Full HD TV vil jeg vurdere, at man snyder sig selv, hvis man giver mere end 800-1.000 kroner. For et Full HD TV på 55 tommer skal man ikke give mere end 1.200-1.500 kroner, hvis det er brugt,” lyder det fra eksperten, der råder til, at du går uden om skærme, der oprindeligt har været meget billige.

Står du med et TV, som du vil sælge, skal du ifølge Rasmus Larsen, være MEGET heldig, hvis du får mere end 40 til 50 procent af nyprisen for en skærm med 2-3 år på bagen.

ANMELDELSE: Er YouSees harddisk-frie TV-boks noget værd?

Brugtkøb: Se efter disse skærme

Brugt B&O TV
Du har størst chance for at få gode penge for dit brugte TV hvis det er unikt eller eksempelvis har været meget dyrt ved anskaffelsen.

Netop på grund af de hyppige produktlanceringer og tilbudskampagner giver det ingen mening at købe et brugt TV, der oprindeligt var meget billigt. Se i stedet efter brugte topmodeller. Her kan du gøre den bedste handel.

Alle TV-producenter inddeler deres skærme i numre. 3, 4 og 5 er lavbudget. 6, 7 og 8 tilhører mellemklassen, mens high-end typisk hedder 9 og 10. Ved at se på disse tal i modelnummeret kan du afkode i hvilken klasse, at skærmen oprindeligt var lanceret.

Eksempelvis modellen Ue55js8005 fra Samsung. Det er en 55” tommer skærm i 8-serien. Se ”55” og ”8” i modelnavnet. Altså en mellemklasse-skærm.

Generelt skal du gå uden om lavprisskærme. Hold dig også fra skærme med navne, du ikke kender eller kan udtale. De store, etablerede producenter er Samsung, Sony, LG, Philips og Panasonic.

ANMELDELSE: Apple TV 4K boks er den kraftigste TV-boks på markedet

Så store skærme køber vi

Trenden er, at vi køber stadig større TV-skærme til hjemmet. Vi danskere foretrækker lige nu 55 tommer til stuen. Tallet kommer fra Brancheforeningen for Forbrugerelektronik. På grund af trenden er mindre skærme derfor ikke i høj kurs i forhold til brugt- og nysalg.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer