Advarsel: Falske PostNord-SMS’er er svindel

Modtager du en underlig SMS-besked på din mobil fra PostNord, hvor de beder dig betale et gebyr, så er det et svindelnummer.

Netop nu modtager mange danskere SMS-beskeder, hvor afsenderen er ”PostNord”. Beskeden ser langt hen ad vejen ægte ud, hvilket gør, at mange ryger lige i fælden.

Derfor advarer PostNord netop nu mod disse svindel-SMS’er.

I beskeden oplyses det, at ens pakke fortsat ligger ved terminalen og man kan for et lille gebyr få den leveret til ens adresse.

Særligt folk som afventer en pakke vil måske falde for dette svindel-nummer og betale "gebyret". Det er dog ikke et gebyr man betaler, men i stedet et abonnement man opretter sig til, hvor man løbende betaler penge til svindlerne.

Pas på! Der er en ny fup-sms i omløb. Det er ikke PostNord, der er afsender. Dukker den op på din mobil så tryk ikke på linket, men slet den. Hvis du henter vores gratis app "PostNord", så kan du være helt sikker på, at de beskeder, du får om din pakke i app´en, er fra os,” skriver PostNord på deres Facebookside, hvor de også vedhæfter en af de mange beskeder, som danskerne kan risikere at få.

Ro på….

Der er ikke fare for at få en virus på din enhed. Du dirigeres blot ind på en side, hvor du kan få mulighed for at binde dig til et abonnement.

Siden ser ret ægte ud og der vises en pakke, som du har mulighed for at tracke. Er du ”vågen” kan du også se, at det pludselig er DHL og ikke PostNord, som skal levere denne pakke.

Gebyret er på typisk 9 eller 19 kroner. Når man får mulighed for at betale, får man at vide, at man betaler for ‘1 Free Regular Membership’ altså et gratis medlemskab til 0 kroner.

Problemet her er dog, at svindlerne får ens kortoplysninger, og på den måde vil de løbende kunne hæve penge.

Hvis du kommer til at give dine oplysninger videre på denne måde, så bør du kontakte din bank.

Teleselskab blokerer millionvis af svindelopkald

Hvert år blokeres millioner af opkald fra svindlere af bare ét teleselskab. Du får her fem gode råd til at undgå svindelopkald.

(mere…)
Useriøst Facebook! Er I virkelig så ligeglade?

Din Facebook-konto er hacket og du har mistet kontakten til dine venner. Hvad gør du? Intet! Facebook-ejeren er ligeglad.

(mere…)
Har du modtaget svindel-SMS fra ”Nordea”?

Der florerer en masse SMS-beskeder, hvor afsenderen angiveligt skulle være Nordea. Nu vil banken bekæmpe svindlen med små tiltag.

(mere…)
Cyberkriminelle tager nye trick i brug

Cybersikkerhedsfirma peger på især to nye metoder svindlere anvender for, at lokke folk i deres fælder.

(mere…)
Falske SMS’er om afmelding af køretøj i omløb

Motorstyrelsen er ude med en advarsel mod falske beskeder. Modtageren kræves oplysninger om afmelding af et køretøj.

(mere…)
Nyt svindeltrick: Politiet klar med advarsel til særligt forældre

Vær opmærksom og husk den sunde fornuft - det gælder særligt forældre. Svindlere udgiver sig for at være "dit barn".

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram