Fremtidens mobil er dyr og skrøbelig

DOM: Samsung Galaxy Fold er landets dyreste smartphone. Prisen er det mest imponerende. Med Galaxy Fold i lommen bliver du dagens samtaleemne.

Samsung Galaxy Fold
Her ses det tydeligt på skærmen, hvor Samsung Galaxy Fold foldes sammen (Foto: Ekstra Bladet)

For 15.900 kroner får du et bud på fremtidens mobil, der nok er ret vild, men det er prisen og skrøbeligheden også.

Ofte får særligt Apple skyld for at iPhones er mega dyre, men årets dyreste iPhone koster ”kun” 12.999 kroner.

Nu kommer Samsung så med et fremtidsbud på en smartphone, og denne udvikling betaler du som forbruger ekstra for. Samsung skal dog have pluspoint for at turde prøve nye ting af.

Min tech-kollega Heine Jørgensen, der er tech-redaktør på Ekstra Bladet, har Samsung Galaxy Fold liggende på bordet, og han er ikke imponeret.

– ”Galaxy Fold er et dyrt og skrøbeligt bud på, hvordan vores mobile fremtid kan se ud. Du skal holde den langt væk fra vand og sand. Det store display er følsomt over for hårde tryk eller negle – trykker du hårdt, så går den i stykker,” lyder det fra Heine Jørgensen, der drager sammenligning med datidens Nokia Communicator.

Selvom brugerne, direkte fra frontskærmen, kan bruge Galaxy Fold som en almindelig smartphone, så bemærker Heine Jørgensen, at der ikke er meget plads at arbejde med på de 4.6 tommer.

Skidt kommer ind under skærmen

– ”Det her er et eksperiment og eksperimenter er bare dyre. Samsung har arbejdet med foldbare telefoner i årevis i laboratorier, men da den kom ud til de første anmeldere, så kom der skidt ind under skærmen. Samsung har nu fået lukket godt til for vand- og snavs, men det er lykkedes for nogle af de første brugere at få snavs ind under skærmen,” fortæller Heine Jørgensen på Ekstra Bladet.

Samsung er verdensmestre i skærme og skærmkvaliteten på Galaxy Fold er imponerende, lyder det fra tech-redaktøren.

Galaxy Fold er for nørder, mener Heine Jørgensen, der også gør opmærksom på, at du i hvert fald let tiltrækker opmærksomhed fra omverdenen, hvis du går rundt med Galaxy Fold.

Netop fordi glas, som vi kender det i dag, ikke kan bøjes, så har Samsung konstrueret skærmoverfladen i plastik. Udover det ser ud, og føles, som plastik, så er det ret tydeligt hvor skærmen har været foldet sammen, når den er slået ud til 7.3 tommer.

Det bøjelig glas til foldbare smartphones er på vej

Samsung er først i butikkerne med en foldbar telefon og overhaler dermed konkurrenterne

Galaxy Fold kan ses i en række YouSee butikker landet over samt i Elgiganten på Strøget i København og hos TDC Erhvervscenter Odense.

Du her her se videoindslaget, hvor Ekstra Bladet præsenterer Samsung Galaxy Fold.

Der lige nu flere bud på en foldbar fremtid. Microsoft har lanceret en foldbar Android-enhed, dog med et andet designkoncept end Samsung. Huawei ventes at komme med Mate X, mens der stadig er rygter om en Motorola Razr fold. Desuden har Lenovo afsløret verdens første foldbare PC.

Mit råd er, at du skal gå helt uden om foldbare telefoner, med mindre du accepterer at være forsøgskanin for en produktkategori som endnu ikke har fundet sin endelige form.

FREMTIDSKIG: Om 5 år bruger du ikke længere en smartphone som vi kender den

Mere til historien

Samsung gør opmærksom på, at der ikke må sættes skærmbeskytter på hovedskærmen. Telefonen er heller ikke vand- og støvafvisende og skærmen kan tage skade, hvis du trykker for hårdt på den.

Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Samsung Unpacked dato måske afsløret

KORT NYT: Datoen for det næste store Samsung Unpacked er måske afsløret. Rygterne svirrer i hvert fald om en specifik dato i juli.

(mere…)
Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
84 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram