Samsung Galaxy Buds test | Det er en ommer

TEST: Samsung Galaxy Buds er Samsungs bud på et par trådløse in-ear hovedtelefoner. Desværre ødelægges oplevelsen af dårlig forbindelse

Galaxy Buds test
Parring af Galaxy Buds sker fuldstændigt som når AirPods parret med en iPhone (Foto Samsung / MereMobil.dk)

Det sku’ vær’ så godt og så’ det faktisk skidt.” Sådan afsluttes hvert vers i Sangen om Larsen fra musicalen “Melodien der blev væk”. Den strofe synes desværre at passe på Samsung Galaxy Buds.

For egentlig er der meget at synes om, men Samsungs nye trådløse in-ear hovedtelefoner fejler desværre på ét afgørende punkt – de taber nemlig forbindelsen . Velkommen til vores test af Samsung Galaxy Buds.

God pasform

Det starter lovende. Hovedtelefoner har en god pasform, og de sidder godt i ørerne. I salgsæsken medfølger flere forskellige størrelser af “ørepropper,” så det er let at få dem til at passe til dine ører.

Mine ører kan godt blive trætte af at have hovedtelefoner i. Dog oplevede jeg, at selv efter længere tids lytning, så var der ingen problemer med, at have dem i ørerne. Det er så absolut et plus.

Vervebuds 500 – prisbillig airpods-konkurrent

Diskret design

Hovedtelefonerne er meget diskrete at se på. De kommer i en lille hvid plastikæske, som også kan oplade hovedtelefonerne.

Det ser selvsagt en smule futuristisk ud med sådan et par hovedtelefoner i ørerne, men jeg foretrækker klart Samsungs design over Apples AirPods, som ligner, at man har stukket et par hvide slikstokke i ørerne.

Samsung Galaxy Buds har ikke fysiske knapper, som du kan betjene. I stedet har de en touch-funktion, hvor du styrer dem ved at trykke på dem.

Selvom det er lidt småt med funktionaliteten, fungerer det egentlig fint nok i praksis. Samsung har valgt, at du selv kan få lov at programmere tryk-og-hold funktionen, men enkelt, dobbelt og trippel-tryk har Samsung bestemt for dig.

Dog ville jeg ønske, at jeg kunne swipe for at styre volumen, da det er en mere intuitiv måde at skrue op og ned for lyden på.

Fin batteritid

Samsung opgiver batteritiden til seks timer, og det passer meget godt med min egen oplevelse. Det er faktisk ganske pænt.

Ved mit brug er det ofte maksimalt to timer, som jeg bruger dem i løbet af en dag. Det betyder, at jeg ikke behøver, at lade dem op hver aften.

Æsken, som hovedtelefoner placeres i, kan oplade dem til en times brug. Det betyder, at du kan vride omkring syv timer ud af dem, hvis du f.eks. er på farten.

Hvis du har en Samsung Galaxy S10 kan du oplade ved at lægge dem på telefonen. Dette er dog ikke noget, som jeg har testet.

ANMELDELSE: Samsung Galaxy S10e – det bedste køb

Middelmådig lyd

Lydkvaliteten, når du lytter til musik, er ganske ok. uden at være fantastisk. Du skal ikke forvente en audiofil lydoplevelse, men det er da nok også de færreste, som gør det, når vi taler om såkaldte “buds” hovedtelefoner.

De leverer bedre lyd end dem, som fulgte med min telefon, men med en pris til omkring 1.100 kroner var mine forventninger højere. Se her Annoncelink dagsprisen på Galaxy Buds.

Samsung Galaxy Buds har en indstilling, hvor mikrofonen opfanger lyde omkring dig, så du ikke er helt afskåret fra omverdenen. Idéen er ganske god, da det bliver mere sikkert at bevæge sig i trafikken med hovedtelefonerne på.

Desværre lyder det som om, at lyden kommer ud af en konservesdåse. Det bliver hurtigt så irriterende, at man ender med ikke at bruge funktionen. Det er super ærgerligt, for det er en ganske praktisk funktion.

Dette har Jabra løst i deres headsets. Her hedder funktionen “hear though”.

Opkald er desværre heller ikke noget at råbe hurra for. I stille miljøer som f.eks et kontor eller din stue, kan modtageren høre dig fint – omend du kommer til at lyde en smule robot-agtig. Værre bliver det, hvis du tager dine buds med ud i den virkelige verden.

I mere støjende miljøer som f.eks. fortovet ved en trafikeret vej eller rum med mange snakkende mennesker, vil det ofte være svært for modtageren at høre, hvad du siger. Det bliver hurtigt frustrerende at skulle gentage hvad man siger eller være nødsaget til at søge et andet sted hen for at kunne tage imod et opkald.

Samsung på vej med nye tablets og smartwatches

Taber forbindelsen

Der er ét punkt, hvor Bluetooth hovedtelefoner bare ikke må fejle – de må IKKE tabe forbindelsen! Det gør Samsung Galaxy Bud desværre.

Min oplevelse med Galaxy buds startede ellers så lovende. De sidder godt i øret, og de er nemme at forbinde til min Samsung Galaxy Note 9.

De første par timer går jeg rundt i stuen og nyder lidt musik. Alt virker lovende lige indtil, at jeg beslutter mig for at tage dem i ørerne på en lille løbetur. Jeg er dårligt kommet hundrede meter ned af vejen før problemerne indtræffer – forbindelsen ryger ud.

Jeg er den mærkelige type, som lytter til lydbøger, når jeg futter afsted på en lille løbetur. Med Galaxy Buds i ørerne er det – udover min dårlige kondi – en af de mest frustrerende løbeture længe.

Forbindelsen afbrydes konstant med et halvt til et helt minuts mellemrum og tilsidst måtte jeg give op, og tage dem ud af ørerne fordi et ganske enkelt blev umuligt at finde hoved og hale i historien.

Så de ryger i lommen på løbejakken. Det var ikke lige, hvad jeg havde regnet med.

Jeg gentog samme tur med hovedtelefonerne koblet til først en OnePlus 6T og derefter en Huawei P30 med samme resultat. Det er simpelthen ikke godt nok.

Konklusion: Ikke godt nok

Jeg vil egentlig rigtigt gerne synes om Samsung Galaxy Buds. De sidder godt i ørerne, designet fungerer og batteriet passer til mit brug.

Desværre fejler de på en række afgørende punkter. Lyden er middelmådig, forbindelsen ryger og opkaldskvaliteten er ikke imponerende.

Samsung vil formodentlig kunne fikse udfald på forbindelsen gennem software-opdateringer, men under min test blev det ikke bedre. Med en pris på omkring 1.100 kroner forventer jeg egentlig, at de virker, som de skal ud af æsken. Med disse ting in mente kan jeg ikke anbefale Samsung Galaxy Buds.

Jeg ender på karakteren 2 ud af 6.

Et alternativ til Samsung Galaxy Buds, der rent faktisk fungerer, er Jabra Elite 65t. Prisniveauet er det samme. Læs anmeldelsen af Jabra Elite 65t her.

Mere til historien

Smarte dimser KAN være rigtigt smarte. Desværre fejler mange enheder. Bare rolig! Det bliver godt senere, siger IT-guru Preben Mejer. Lyt med i vores podcast Episode #64: Når mit smarthome bliver usmart

Samsung Galaxy Buds
Mine første indtryk af Samsung Galaxy Z Fold6

PRE-TEST: Jeg er i gang med testen af Samsung Galaxy Z Fold6. Her får du mine første indtryk.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch Ultra minder om, ja …

Samsung er klar med en urmodel til dem, som kræver et ekstra hårdført ur. Her kan du læse om Samsung Galaxy Watch Ultra og den mindre model Galaxy Watch7.

(mere…)
Jeg har prøvet Galaxy Ring – mine første indtryk

PRØVEKØRT: Jeg har haft Samsung Galaxy Ring på fingeren. Her er hvad jeg synes og hvad ringen kan.

(mere…)
Samsung præsenterer den nye Galaxy Z Flip6

Så kom dagen, hvor Samsung lancerede Z Flip6. En telefon der er lettere at have med og som tilbyder flere nye tilpasnings- og kreativitetsfunktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy Fold6 og Galaxy Flip6 – se priserne

PRISOVERSIGT: Her er de danske priser på Samsung Galaxy Z Fold6 og Galaxy Z Flip6. Se varianter og salgsstart datoen i Danmark.

(mere…)
Galaxy Ring kommer ikke til Danmark

Smart-ringen Galaxy Ring fra Samsung kommer ikke til Danmark. Her er, hvad du går glip af.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram