En opsigtsvækkende smartphone-skærm er fremvist

4

KORT NYT: En mobilproducent har offentliggjort billeder af en smartphone-prototype, der skubber til grænsen for kurvede skærme.

Prototype fra Oppo
Prototype fra Oppo af en smartphoneskærm, der buer længere ned over siderne, end vi hidtil har set (Foto: Oppo)

Vi vil måske snart se en smartphone på markedet med en skærm, der buer endnu længere ned over siderne, end vi hidtil har set.

Den kinesiske mobilproducent Oppo har offentliggjort nogle billeder af en smartphone, hvor skærmpanelet buer 88 grader. Oppo kalder dette for en ”Waterfall-screen”.

Reklamestuntet fra Oppo åbner for flere spørgsmål end svar. Hvad er der eksempelvis sket med power og lydstyrkeknapperne på siden? Og hvordan vil Oppo håndtere det faktum, at vi holder på siderne af vores telefoner? Buede skærme har gennem tiden givet problemer med, at brugerne uhensigtsmæssigt aktiverer funktioner ved at holde på det buede område.

Hvornår den opsigtsvækkende buede skærm går fra prototype til kommercielt produkt vides ikke.

Oppo har tidligere fremvist teasere for ny teknologi forud for lanceringen af nye telefoner.

Skærme der kurver har vi tidligere set på indtil flere telefoner. Samsung gik forrest med Galaxy S6 i 2015, og har brugt design-stregen på flere telefoner siden. Huawei har også produkter med kurvede skærme. Ingen har dog, endnu, ladet skærmen gå så langt ned på siden som tilfældet er på Oppos prototype.

Det bøjelige glas til foldbare smartphones er på vej

Inden for skærmdesign arbejder flere producenter på foldbare skærme. Teknologien er ikke uden udfordringer. Samsung haft en katastrofal lancering af Galaxy Fold, der dog skulle lande i september, efter en større forsinkelse. Konkurrenten Huawei har udskudt deres foldbare enhed Mate X.

Prototype fra Oppo
Prototype fra Oppo af en smartphoneskærm, der buer længere ned over siderne, end vi hidtil har set (Foto: Oppo)

Første kig på Huaweis foldbare smartphone

Mere til historien

Oppo er en del af den store kinesiske virksomhed BBK Electronics. BBK er moderselskabet for brands som Vivo, Realme, Oppo og Oneplus.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer