Huawei runder stor pilemæl for solgte smartphones i 2019

Huawei har oplyst, at de nu har solgt over 100 millioner smartphones i 2019. Dette er en del hurtigere end samme milepæl blev nået i 2018.

Huawei har nået et salg på over 100 millioner solgte smartphones (Foto: Huawei)
Huawei har nået et salg på over 100 millioner solgte smartphones (Foto: Huawei)

Huawei har i perioden fra 1. januar til 30. maj solgt 100 millioner smartphones. Det er også egen rekord. I 2018 var de 49 dage yderligere om at nå 100 millioner solgte smartphones.

Første gang Huawei formåede at runde milepælen for 100 millioner solgte smartphones var i 2015. Dengang nåede de milepælen den 22. december, hvilket betyder det næsten tog hele året at nå det flotte salg. Siden dengang har de reduceret antallet af dage betydeligt for at nå 100 millioner solgte enheder.

Igen i 2019 er rekorden altså slået, som tidligere nævnt med 49 dage i forhold til 2018.

Det er uvist præcis, hvor meget krisen mellem USA og Huawei har betydet for nedgangen i salget. Men Ren Zhengfei, Huaweis grundlægger, har tidligere udtalt, at de i år forventer at få nå en omsætning på cirka 100 milliarder amerikanske dollars.

Det svarer til samme resultat som i 2018. Huawei oplyser, at salget uden for Kina er 20 procent under det forventede, dog oplever de en stigning i væksten på det kinesiske marked. Dette er med til at pynte på de globale salgstal.

Google tvinges til at droppe Huawei – få overblikket her

Stor markedsandel i Danmark

Huawei kunne også fortælle, at de i april nåede en markedsandel på 23 procent af smartphonemarkedet i Danmark. Her var de mest solgte produkter Huawei P30 Pro, P20 Pro og P20 Lite.

TEST: Huawei P30 Pro | alt det du forventer

Men også her har handelskrigen haft sin indvirkning. Forventningen til salget i Danmark for 2019 var nemlig oprindeligt at opnå 25 procent af markedet inden udgangen af året. Handelskrigen har justeret dette, så målsætningen nu hedder 20 procent, hvilket er det samme som i 2018.

-“Jeg er optimistisk på Huaweis vegne i Danmark. Vores salg af tablets og wearables er hastigt stigende, hvilket gør op for smartphonesalget, som er lidt lavere end vi havde forudset i starten af året,” siger RenKe, der er landechef for Huaweis Consumer Business Group i Danmark.

Ifølge analysefirmaet IDC har Huawei netop nu en markedsandel på 19 procent på verdensplan.

RenKe fortæller også, at Huawei er nummer to på tabletmarkedet i Danmark, samt salget af wearables og trådløse høretelefoner er stigende. Eksempelvis har Huawei solgt mere end 6.000 Huawei Watch GT i andet kvartal. Ligesom også antallet af Freebuds Lite ventes at nå 4.000 i juni og juli.

Mere til historien

RenKe fortæller mere, at Huaweis eget styresystem kun er en plan B. Men de har altså inviteret Android software- og app-udviklere til deres egen applikationsbutik Huawei AppGallery.

Læs også:
Huawei har afsløret detaljer om en ny P-telefon
Huawei forudser fald på op mod 60 millioner solgte telefoner

Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram