Avis: Huawei har stoppet mobilproduktionen (opdateret)

Mobilproduktionen er ifølge kilder sat på hold, mens det revurderes om målet, om at blive verdens største mobilproducent i 2020 kan nås.

Opdateret tirsdag den 4. juni klokken 10.29 med en kommentar fra Huawei. Se nederst i artiklen.

Den kinesiske mobilproducent Huawei blev helt mod deres vilje tildelt hovedrollen i handelskrigen mellem USA og Kina af Donald Trump.

Denne handelskrig, som pt. er udskudt i 90 dage, kommer virkelig ubelejligt.

Det gik super godt for Huawei, der jagtede titlen som verdens største mobilproducent, og de var faktisk ganske godt på vej.

Huawei får midlertidig licens – krisen er udsat i tre måneder

Men med handelskrigen kom der virkelig modvind i sejlene hos Huawei. Først var det Google, der fik forbud mod at samarbejde med Huawei. Senere meddelte virksomhederne Intel, ARM og Qualcomm, at de også satte samarbejdet på pause.

Huawei igen med i Android Q beta-programmet og WiFi Alliance

Der har også været teleselskaber ude og sige, at de afventer situationen før de vil sælge flere af Huaweis smartphone-modeller.

Nu forlyder det så fra den kinesisken avis South China Morning Post, at Huawei har stoppet produktionen i en periode af flere modeller. Det er anonyme kilder med tæt kendskab til situationen hos Foxconn, der beretter dette. Det skriver Tek.no og flere andre medier.

Det er uvist, hvor mange modeller og hvor længe produktionen er stoppet.

Huawei har ikke selv kommenteret på situationen. Men Honor-chefen Zhau Ming har i et interview stillet sig tvivlende over for om Huawei når målet om, at bliver verdens største smartphoneproducent i 2020. Dog uden at kommentere på, om produktionen er stoppet. Han mener også, at udfordringerne gør selskabet stærkere.

Honor, der er et datterselskab af Huawei, er også ramt af handelsforbuddet.

UPDATE: Huawei skriver i en mail til MereMobil.dk, at de afviser påstande om ændringer i produktionen. Ifølge Huawei er deres globale produktionsniveauer normale, uden nævneværdige tilpasninger i nogen retninger. (Tilføjet 4. juni 2019).

Hvad sagen ender med, er i skrivende stund svært at svare på. Vi skrev i fredags, at Huawei Mate 20 Pro atter er tilbage på listen over telefoner, der er en del af Googles betaprogram. Ligesom flere virksomheder også meldte ud, at samarbejdet atter var en realitet.

TEST: Huawei P30 Pro| alt det du forventer

Om Donald Trump vælger at handelskrigen skal være en realitet eller om handelskrigen udsættes yderligere, helt droppes den eller hvad – ja det er altså uvist. Sikkert er det dog, at det i hvert fald indtil nu har haft en del konsekvenser for Huawei.KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet ‘Kaffepause med tech’ ☕️ Tilmeld dig gratis her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.


Mere til historien

Foxconn, er et kæmpe produktionsselskab, producerer telefoner for flere forskellige producenter deriblandt Apple, Huawei og Xiaomi.

Læs også:
Nu er det nok! Huawei hiver den amerikanske regering i retten
Huawei-sagen: Fra slemt til værre

Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram