Avis: Huawei har stoppet mobilproduktionen (opdateret)

Mobilproduktionen er ifølge kilder sat på hold, mens det revurderes om målet, om at blive verdens største mobilproducent i 2020 kan nås.

Opdateret tirsdag den 4. juni klokken 10.29 med en kommentar fra Huawei. Se nederst i artiklen.

Den kinesiske mobilproducent Huawei blev helt mod deres vilje tildelt hovedrollen i handelskrigen mellem USA og Kina af Donald Trump.

Denne handelskrig, som pt. er udskudt i 90 dage, kommer virkelig ubelejligt.

Det gik super godt for Huawei, der jagtede titlen som verdens største mobilproducent, og de var faktisk ganske godt på vej.

Huawei får midlertidig licens – krisen er udsat i tre måneder

Men med handelskrigen kom der virkelig modvind i sejlene hos Huawei. Først var det Google, der fik forbud mod at samarbejde med Huawei. Senere meddelte virksomhederne Intel, ARM og Qualcomm, at de også satte samarbejdet på pause.

Huawei igen med i Android Q beta-programmet og WiFi Alliance

Der har også været teleselskaber ude og sige, at de afventer situationen før de vil sælge flere af Huaweis smartphone-modeller.

Nu forlyder det så fra den kinesisken avis South China Morning Post, at Huawei har stoppet produktionen i en periode af flere modeller. Det er anonyme kilder med tæt kendskab til situationen hos Foxconn, der beretter dette. Det skriver Tek.no og flere andre medier.

Det er uvist, hvor mange modeller og hvor længe produktionen er stoppet.

Huawei har ikke selv kommenteret på situationen. Men Honor-chefen Zhau Ming har i et interview stillet sig tvivlende over for om Huawei når målet om, at bliver verdens største smartphoneproducent i 2020. Dog uden at kommentere på, om produktionen er stoppet. Han mener også, at udfordringerne gør selskabet stærkere.

Honor, der er et datterselskab af Huawei, er også ramt af handelsforbuddet.

UPDATE: Huawei skriver i en mail til MereMobil.dk, at de afviser påstande om ændringer i produktionen. Ifølge Huawei er deres globale produktionsniveauer normale, uden nævneværdige tilpasninger i nogen retninger. (Tilføjet 4. juni 2019).

Hvad sagen ender med, er i skrivende stund svært at svare på. Vi skrev i fredags, at Huawei Mate 20 Pro atter er tilbage på listen over telefoner, der er en del af Googles betaprogram. Ligesom flere virksomheder også meldte ud, at samarbejdet atter var en realitet.

TEST: Huawei P30 Pro| alt det du forventer

Om Donald Trump vælger at handelskrigen skal være en realitet eller om handelskrigen udsættes yderligere, helt droppes den eller hvad – ja det er altså uvist. Sikkert er det dog, at det i hvert fald indtil nu har haft en del konsekvenser for Huawei.


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Foxconn, er et kæmpe produktionsselskab, producerer telefoner for flere forskellige producenter deriblandt Apple, Huawei og Xiaomi.

Læs også:
Nu er det nok! Huawei hiver den amerikanske regering i retten
Huawei-sagen: Fra slemt til værre

Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram