Nu er det nok! Huawei hiver den amerikanske regering i retten

Huawei oplyser, at de har valgt at lægge sag an mod den amerikanske regering. De hævder, at behandingen af Huawei overtræder den amerikanske grundlov.

De seneste to uger har helt sikkert været mere eller mindre som et mareridt for Huawei og deres ansatte. Donald Trump valgte at lave et handelsforbud mod Huawei, som dog senere blev udskudt i 90 dage.

Huawei får midlertidig licens – krisen er udsat i tre måneder

En række firmaer har siden valgt at droppe eller sætte samarbejdet med Huawei på pause.

Google tvinges til at droppe Huawei – få overblikket her

Nu forsøger kineserne at gøre modstand. Huawei vil gøre brug af det amerikanske retssystem og indgivet en anmodning om en hastekendelse. Huawei mener, at den amerikanske grundlov er overtrådt.

Helt præcist ønsker Huawei at afdække, om der er noget grundlovsstridigt i §889, der har ramt dem. Det er mindst tre punkter i §889 i NDAA 2019-loven, som Huawei mener overtræder den amerikanske konstitution. Det er punkterne ”Bill of Attainder”, ”Due Process” og ”Vesting Clauses”.

Huawei ønsker sagen hurtigt kan blive afsluttet og de mange uretsmæssige handlinger, som der har været mod Huawei, kan stoppes.

Der har ikke været fremlagt beviser for, at Huawei er en sikkerhedstrussel. Alt er kun spekulationer og altså ingen beviser.

Huawei mener heller ikke, at ”kampagnen” mod dem ligefrem fremmer cybersikkerheden.

Huawei-sagen: Fra slemt til værre

Ligesom de ønsker at gøre andre virksomheder opmærksomme på, at USA netop nu handler på en måde, der aldrig før er set i historien.

–”Politikere i USA bruger en hel nations styrke til at komme efter en privat virksomhed. Dette er ikke normalt. Det er næsten aldrig set før i historien. Dette skaber en farligt præcedens. I dag er det telekommunikation og Huawei. I morgen kan det være din branche, dit firma, dine forbrugere,” advarer Song Liuping, der er Huaweis øverste jurist.

MereMobil.dk følger sagen mellem Huawei og USA.

Mere til historien

SD Association havde først streget Huawei fra deres medlemsliste, men de har nu valgt at sætte Huawei på igen.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram