WWDC 2019 – her er vores forventninger

Det er snart tid til WWDC 2019. Der kommer ny software og nye funktioner – her i blandt tættere integration mellem iPad og Mac. Vi har samlet rygterne her.

WWDC 2019 finder sted i dagene 3. til 7. juni 2019. Tilmeldingen til WWDC19, Apples største årlige begivenhed WWDC, er åben nu og frem til den 20. marts (Foto: Apple)
WWDC 2019 finder sted i dagene 3. til 7. juni 2019. Tilmeldingen til WWDC19, Apples største årlige begivenhed WWDC, er åben nu og frem til den 20. marts (Foto: Apple)

Det lader til at blive et spændende år for Apples produkter og software. Sidste år var det nærmere forbedringer end egentlige nyheder med iOS 12.

Det ventes at der traditionen tro, vil komme opdateringer til iOS, macOS, tvOS og watchOS i år. Vi har samlet et overblik herunder.

iOS 13

Dark mode vil blive introduceret til iOS 13, hvis man skal tro rygterne. Vi fik allerede dark mode på macOS 10.14 (Mojave) sidste år, men det er først nu vi ser det i iOS 13.

En redesignet hjemmeskærm kan være at finde. Dette er mere henvendt til iPad-brugerne, der vil få en mere desktop-lignende oplevelse.

Support af mus til iPad, muligvis kun Pro, er et af de nyere og mere usikre rygter. Det vil gøre en iPad Pro mere professionel, hvis dette vil ske, men der er stadig kun tale om rygter.

iOS 13 kommer med Dark-Mode og mange nyheder til iPad

Er man træt af den store klods, der dukker op på skærmen, når man skruer op og ned, så vil der være godt nyt. HUD’en til volume-funktionen vil formentlig blive mindre og rykke ud til siden. Det vil give mening, hvis det også kommer til macOS.

Der er flere nyheder om design. Mail og Påmindelser står til et design-løft, med flere funktioner.

Find Mine Venner og Find Min iPhone står samtidig til en sammenlægning på macOS 10.15. Dette vil reducere antallet af apps, og måske gøre det mere overskueligt, hvor man skal finde sine venner eller en enhed.

Siri vil måske blive klogere med iOS 13. Apple vil nemlig lade udviklere kunne integrere Siri mere i deres apps.

macOS 10.15

Cross-Platform apps forbundet med iOS 13, er nok den største nyhed i macOS 10.15.

Med mulighed for at udviklere kan bruge det samme værktøj til Mac-apps og iPad-apps, vil de to typer enheder bringes endnu tættere sammen.

Det første skridt mod en cross-platform, er implementeringen af Podcast, Bøger og Musik, som vi kender fra iOS.

Apple Music større end Spotify i USA

Derudover vil Siri Shortcuts, Screen-Time, iMessage-effekter og en opdateret Find Min iPhone-app også være noget vi ser hos iOS 13.

Apple TV-appen vil, ligesom på tvOS og iOS, være at finde i macOS 10.15.

Med både podcast, Musik og Apple TV delt op i tre forskellige apps, så er det nok tid til at afvikle iTunes. En historie vi tidligere har skrevet om.

En mulighed for at benytte sin iPad Pro som eksternt display kan komme som en løsning. Det er allerede muligt med tredjeparts apps, men måske Apple vil benytte det i deres egen software også.

Apple fik faldende omsætning men glade investorer

Det vil også være helt slut med 32-bit apps, der bliver udfaset med macOS 10.15.

Apple har tradition med at opkalde deres software efter et navn. De har tidligere skaffet sig rettigheder til navne som Mojave og ned efter. Her er en liste over navne der endnu ikke er brugt, men som vi måske kan se hos macOS 10.15:

Redwood, Mammoth, California, Big Sur, Pacific, Diablo, Miramar, Rincon, Redtail, Condor, Grizzly, Farallon, Tiburon, Monterey, Skyline, Shasta, Sequoia, Ventura, and Sonoma.

tvOS – watchOS

Der er ingen store rygter om nyheder på Apple TV og Apple Watch fronten. Vi kan nok vente en større udrulning af EKG på Apple Watch, men dette vil ikke være en nyhed for os i Danmark.

Nye urskiver til Apple Watch vil måske også være at finde, måske endda med værktøj til tredjepartsudvikling.

Hardware

Det største rygte indenfor hardwaredelen ved WWDC er Mac Pro. Det er ingen hemmelighed at der er en Mac Pro på vej, da Apple tidligere har nævnt en kommende model.

Så vilde billeder kan du tage med en iPhone

Om vi får den at se til dette års udviklerevent vides ikke, men da der er tale om en pro-model indenfor Apple, så egner prisen sig heller ikke til almindelig hverdagsbrug.

Mere til historien

WWDC vil finde sted i San Jose fra den 3. juni til den 7. juni. Hovedeventen er den 3. juni, hvor vi får præsenteret software, der som regel bliver tilgængelig for alle i september. De seneste år er Apple begyndt at tilbyde Public Betas som plejer at være klar en måned efter WWDC.

Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Apple har stoppet produktionen af Fine Woven-produkter

RYGTE: Apple har angiveligt stoppet produktionen af covers, kort- og AirTag-holdere og urremme i Fine Woven.

(mere…)
iOS 17.5 er på vej – her er nyhederne

Apple har udgivet den anden betaudgave af iOS 17.5. Vi har set på de største nyheder i opdateringen.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Google Pixel 8a er lækket i flere farver

Den kommende Google Pixel 8a er blevet lækket, hvor den afsløres i fire forskellige farver. Se billedet her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram