Så vilde billeder kan du tage med en iPhone

GALLERI: Er disse billeder virkelig taget med en iPhone? Se hvor vilde billeder du kan tage med mobilen i hånden – også selvom det ikke er den nyeste model.

Apple har haft kørt en konkurrence for iPhone-fotografer – Shot on iPhone Challenge. Det gjalt om, at tage de bedste billeder af fantastiske øjeblikke. Apple ville så kåre 10 vinderbilleder, som ville blive fremvist på billboards rundt om i verden, samt i Apple Stores og på nettet.

Nu er konkurrencen slut og Apple har fundet de 10 vinderbilleder.

De 10 vinderbilleder er fra forskellige lande, som Singapore, Tyskland, USA, Israel og Hviderusland. Motiverne er meget forskellige og går lige fra bylandskaber, ejendommelige dyr og kreative ting.

Dommerpanelet har bestået af en række forskellige nationaliteter. Dommerpanelet består af: Pete Souza, Austin Mann, Annet de Graaf, Luísa Dörr, Chen Man, Phil Schiller, Kaiann Drance, Brooks Kraft, Sebastien Marineau-Mes, Jon McCormack og Arem Duplessis

Og du kan under hvert billede se, hvorfor de har syntes om netop det pågældende billede. Du kan ligeledes se under billedet, hvilken iPhone-model det er taget med.

Konkurrencen viser også, at det ikke kun handler om at have den nyeste iPhone.

De 10 vinderbilleder

Fotograf Alex Jiang (USA) taget med iPhone XS Max (Kilde: Apple)

Chen Man udtaler: -“Det er et billede med dejlige farver og en fornemmelse af, at kompositionen fortæller en historie. Hvis man zoomer ind, kan man se detaljer ved hver enkelt familie og deres unikke præg. Basketballmålet er placeret midt i billedet og giver indtryk af, at der er flere historier bag billedet.”

Annet de Graaf siger: “Arkitekturens fortælling. Der er faktisk liv bag facaden på en almindelig lejlighedsejendom i en ukendt by. Livlige farver og en perfekt komposition med basketballpladen lige i midten! Godt fanget.”

Fotograf Blake Marvin (USA) billedet er taget med en iPhone XS Max (Kilde: Apple)

Austin Mann siger: “Dette billede krævede stor tålmodighed og perfekt timing … med iPhones nul forsinkelse for lukkerknappen og Smart HDR kan vi se både vaskebjørnens øjne og de dybe skygger inden i træstammen … noget der ville have været tæt på umuligt med naturligt lys.” 

Phil Schiller siger: “Det stjålne blik mellem vaskebjørnen/tyven og fotografen er ubetaleligt. Vi kan forestille os, at den siger ‘hvis du går langsomt tilbage, er der ingen, der kommer til skade.’ Flot brug af sort og hvid, fokus på vaskebjørnen og det indvendige af en hul træstamme giver en levende bevægelse frosset i tid.”

Fotograf Darren Soh (Singapore) billedet er taget med en iPhone XS Max (Kilde: Apple)

Phil Schiller siger: “En gengivelse, som ligner et maleri, og sammenstødet mellem to verdener. Man er nødt til at tænke over, hvor og hvordan dette billede blev taget. Fuglen, der flyver i hjørnet, er det eneste tegn på liv i en ellers surrealistisk komposition.”

Chen Man siger: “Dette billede, der er forvrænget og gengivet i en bizar vinkel, skaber en fantastisk følelse.”

Fotograf Nikita Yarosh (Hviderusland) billedet er taget med en iPhone 7 (Kilde: Apple)

Austin Mann siger: “Jeg er vild med, hvor tilgængeligt dette billede er: Man behøver ikke at rejse til Island for at finde noget så smukt. Det er lige for øjnene af en. Den måde, stregerne skærer hinanden på, de livlige farver, følelsen af gammelt og nyt … det er simpelthen et fantastisk billede.” 

Luísa Dörr siger: “Jeg kan lide billedets enkelhed, kompositionen, lyset, detaljerne, alt ser godt ud. Så får man øje på en lille streg, som ser forkert ud, og det får en til at tænke på, hvad skete der, hvor findes det sted, og hvem var der. For mig er et godt billede ikke kun ét, der er stærkt eller smukt, men som får os til tænke – og blive ved med at tænke.”

Fotograf Dina Alfasi (Israel) billedet er taget med en iPhone X (Kilde: Apple)

Sebastien Marineau-Mes siger: “Jeg er vild med, hvordan den hjerteformede vandpyt indrammer personen og fastholder et glimt af verdenen, idet personen hurtigt går forbi.” 

Brooks Kraft siger: “Et unikt perspektiv og en ny vinkel på det populære tema med at tage billeder af genspejlinger. Jeg kan lide, at temaet er tydeligt, men jeg er ikke helt sikker på, hvordan billedet blev taget. Vandpytten har form af et hjerte i pæn symmetri med personen. Det var muligt at tage billede på grund af den dybdeskarphed, iPhone har i almindelig funktion. Et digitalt spejlreflekskamera ville have vanskeligt ved at holde alt i fokus.”

Fotografi Elizabeth Scarrott (USA) billedet er taget med en iPhone 8 Plus (Kilde: Apple)

Brooks Kraft siger: “Et portræt, der fastholder barndommens forundring i smukke omgivelser. Flot komposition, der viser barnets personlighed og oplevelsen i omgivelserne.” 

Pete Souza siger: “Fint portræt og brug af baggrund, der skaber kontekst. Barnets ansigt er placeret et optimalt sted – hun er placeret, således at baggrunden direkte bag hende er ren og ikke forstyrrer. Omgivelserne er velkendte – jeg har formentligt stået på præcis det samme sted. Men billedet ligner ikke nogen andre, jeg har set, af dette sted.”

Fotograf Andrew Griswold (USA) billedet er taget med en iPhone XS (Kilde: Apple)

Jon McCormack siger: “Billedet er godt gennemtænkt og udført. Baggrundsmønsteret holder billedet sammen, og de gentagne mindre udgaver af mønsteret i vanddråberne skaber en masse visuel interesse. Den kreative brug af dybdeskarphed er fremragende.” 

Sebastien Marineau-Mes siger: “En enestående komposition og farvepalet, der spiller på iPhone XS’ styrker. Det, jeg finder mest interessant, er baggrundsmønsteret, der på unik vis er forstørret og forvrænget i hver eneste vanddråbe. Jeg får lyst til at studere og forsøge at forklare, hvad mønsteret er.”

Fotograf Bernard Antolin (USA) billedet er taget med en iPhone XS Max (Kilde: Apple)

Kaiann Drance siger: “Det ligner en enkel scene, men det er et klogt valg at bruge sort og hvid til at løfte det til en anden sindsstemning. Det er med til at fremhæve den dramatiske kontrast i skyerne og det omgivende landskab.”

Fotograf LieAdi Darmawan (USA) billedet er taget med en iPhone XS (Kilde: Apple)

Luísa Dörr siger: “Jeg føler det, som om landskabet er behandlet som et gammelt portræt. Bjergenes struktur minder om et gammelt rynket ansigt. Portrætter og landskaber er den ældste måde, hvorpå mennesket har lavet kreative gengivelser. Der er noget ved det, der hører til steder i underbevidstheden, og det er primært det, der appellerer til mig i billedet; den del, jeg ikke er i stand til at forklare.”

Fotograf Robert Glaser (Tyskland) billedet er taget med en iPhone 7 (Kilde: Apple)

Kaiann Drance siger: “Pragtfuld dynamisk rækkevidde. Der er detaljer alle steder i billedet, på engen, i træerne og skyerne. Smuk dyb himmel og behagelige farver overalt.”

Mere til historien

Kameraerne i smartphones bliver vildere og vildere. Senest har HMD Global netop lanceret Nokia 9 PureView, der kommer med hele 5 kameraer – også kaldet penta-kamera.

Apples største salgsargument falder til jorden

Apple Intelligence bliver sandsynligvis ikke til noget i Danmark og resten af EU - i første omgang.

(mere…)
Snart kan du skjule og låse apps på din iPhone

TIP: Hvis du har savnet at kunne låse dine apps på iPhone, eller endda skjule dem, så er der gode nyheder.

(mere…)
Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
100 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram