Er Apple ved at afvikle iTunes?

26

RYGTE: Apple vil splitte iTunes op i selvstændige apps, der kan fungere på tværs af iOS og macOS. Måske er iTunes’ dage snart talte.

iTunes apr 2019
iTunes er hjemsted for blandt andet podcasts. Her i blandt tech-podcasten fra MereMobil.dk. (Foto: MereMobil.dk)

I 18 år har iTunes været et vigtigt omdrejningspunkt for Apple og deres kunder. Udover at være en medieafspiller så er iTunes også en internetradio, film-, musik-, og podcast-tjeneste samt stedet for den kablede backup af iOS-enheder.

Nu ser det ud som om, at Apple er ved at gøre iTunes overflødig. Ifølge rygterne er Apple i gang med at udskille musik, tv og podcasts i selvstændige apps til macOS. Det skriver The Verge.

I lighed med Apple News appen vil de kommende selvstændige apps dele design og kodebase på tværs af macOS og iOS.

En ny musik-app bliver hjemstedet for Apple Music og ens eget musikbibliotek, mens TV-appen meget naturligt kommer til at indeholde Apple TV+ servicen. Podcast-appen der i dag findes på iOS (iPad og iPhone) får også en app til macOS.

I forvejen eksisterer Bøger på både iPhone, iPad og Mac.

Indtil videre er alt dette dog kun rygter og spekulationer, men i det store billede giver det god mening. Efter 18 år har iTunes haft sin tid, og i dag forventer brugerne at én app har ét primært formål – ikke en app med mange forskellige formål, der ikke hænger sammen.

iTunes ændrede musikbranchen for altid. I 2013 satte jeg i tech-podcasten fokus på den udvikling, at iTunes stod for. Du kan blandt andet møde musikekspert Dan Rachlin og Lau Højen fra Carpark North.

På MereMobil.dk følger vi med i om Apple vælger at splitte iTunes så meget op, at programmet reelt mister sin berettigelse.

Mere til historien

De første iPhones krævede tilslutning til iTunes for at blive aktiveret. Fra iOS 5 i 2011 blev det muligt at aktivere ens iPhone direkte på enheden.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer