Er Apple ved at afvikle iTunes?

RYGTE: Apple vil splitte iTunes op i selvstændige apps, der kan fungere på tværs af iOS og macOS. Måske er iTunes’ dage snart talte.

iTunes apr 2019
iTunes er hjemsted for blandt andet podcasts. Her i blandt tech-podcasten fra MereMobil.dk. (Foto: MereMobil.dk)

I 18 år har iTunes været et vigtigt omdrejningspunkt for Apple og deres kunder. Udover at være en medieafspiller så er iTunes også en internetradio, film-, musik-, og podcast-tjeneste samt stedet for den kablede backup af iOS-enheder.

Nu ser det ud som om, at Apple er ved at gøre iTunes overflødig. Ifølge rygterne er Apple i gang med at udskille musik, tv og podcasts i selvstændige apps til macOS. Det skriver The Verge.

I lighed med Apple News appen vil de kommende selvstændige apps dele design og kodebase på tværs af macOS og iOS.

En ny musik-app bliver hjemstedet for Apple Music og ens eget musikbibliotek, mens TV-appen meget naturligt kommer til at indeholde Apple TV+ servicen. Podcast-appen der i dag findes på iOS (iPad og iPhone) får også en app til macOS.

I forvejen eksisterer Bøger på både iPhone, iPad og Mac.

Indtil videre er alt dette dog kun rygter og spekulationer, men i det store billede giver det god mening. Efter 18 år har iTunes haft sin tid, og i dag forventer brugerne at én app har ét primært formål – ikke en app med mange forskellige formål, der ikke hænger sammen.

iTunes ændrede musikbranchen for altid. I 2013 satte jeg i tech-podcasten fokus på den udvikling, at iTunes stod for. Du kan blandt andet møde musikekspert Dan Rachlin og Lau Højen fra Carpark North.

På MereMobil.dk følger vi med i om Apple vælger at splitte iTunes så meget op, at programmet reelt mister sin berettigelse.

Mere til historien

De første iPhones krævede tilslutning til iTunes for at blive aktiveret. Fra iOS 5 i 2011 blev det muligt at aktivere ens iPhone direkte på enheden.

Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 FE droppes måske

KORT NYT: Er det slut med Samsungs ”Fan Edition”-modeller?

(mere…)
Samsung tager livet af rygte

Det er sjældent, at store firmaer kommenterer på rygter, men denne gang er Samsung ret tydelige.

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram