Er Apple ved at afvikle iTunes?

RYGTE: Apple vil splitte iTunes op i selvstændige apps, der kan fungere på tværs af iOS og macOS. Måske er iTunes’ dage snart talte.

iTunes apr 2019
iTunes er hjemsted for blandt andet podcasts. Her i blandt tech-podcasten fra MereMobil.dk. (Foto: MereMobil.dk)

I 18 år har iTunes været et vigtigt omdrejningspunkt for Apple og deres kunder. Udover at være en medieafspiller så er iTunes også en internetradio, film-, musik-, og podcast-tjeneste samt stedet for den kablede backup af iOS-enheder.

Nu ser det ud som om, at Apple er ved at gøre iTunes overflødig. Ifølge rygterne er Apple i gang med at udskille musik, tv og podcasts i selvstændige apps til macOS. Det skriver The Verge.

I lighed med Apple News appen vil de kommende selvstændige apps dele design og kodebase på tværs af macOS og iOS.

En ny musik-app bliver hjemstedet for Apple Music og ens eget musikbibliotek, mens TV-appen meget naturligt kommer til at indeholde Apple TV+ servicen. Podcast-appen der i dag findes på iOS (iPad og iPhone) får også en app til macOS.

I forvejen eksisterer Bøger på både iPhone, iPad og Mac.

Indtil videre er alt dette dog kun rygter og spekulationer, men i det store billede giver det god mening. Efter 18 år har iTunes haft sin tid, og i dag forventer brugerne at én app har ét primært formål – ikke en app med mange forskellige formål, der ikke hænger sammen.

iTunes ændrede musikbranchen for altid. I 2013 satte jeg i tech-podcasten fokus på den udvikling, at iTunes stod for. Du kan blandt andet møde musikekspert Dan Rachlin og Lau Højen fra Carpark North.

På MereMobil.dk følger vi med i om Apple vælger at splitte iTunes så meget op, at programmet reelt mister sin berettigelse.

Mere til historien

De første iPhones krævede tilslutning til iTunes for at blive aktiveret. Fra iOS 5 i 2011 blev det muligt at aktivere ens iPhone direkte på enheden.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.