Er Apple ved at afvikle iTunes?

RYGTE: Apple vil splitte iTunes op i selvstændige apps, der kan fungere på tværs af iOS og macOS. Måske er iTunes’ dage snart talte.

iTunes apr 2019
iTunes er hjemsted for blandt andet podcasts. Her i blandt tech-podcasten fra MereMobil.dk. (Foto: MereMobil.dk)

I 18 år har iTunes været et vigtigt omdrejningspunkt for Apple og deres kunder. Udover at være en medieafspiller så er iTunes også en internetradio, film-, musik-, og podcast-tjeneste samt stedet for den kablede backup af iOS-enheder.

Nu ser det ud som om, at Apple er ved at gøre iTunes overflødig. Ifølge rygterne er Apple i gang med at udskille musik, tv og podcasts i selvstændige apps til macOS. Det skriver The Verge.

I lighed med Apple News appen vil de kommende selvstændige apps dele design og kodebase på tværs af macOS og iOS.

En ny musik-app bliver hjemstedet for Apple Music og ens eget musikbibliotek, mens TV-appen meget naturligt kommer til at indeholde Apple TV+ servicen. Podcast-appen der i dag findes på iOS (iPad og iPhone) får også en app til macOS.

I forvejen eksisterer Bøger på både iPhone, iPad og Mac.

Indtil videre er alt dette dog kun rygter og spekulationer, men i det store billede giver det god mening. Efter 18 år har iTunes haft sin tid, og i dag forventer brugerne at én app har ét primært formål – ikke en app med mange forskellige formål, der ikke hænger sammen.

iTunes ændrede musikbranchen for altid. I 2013 satte jeg i tech-podcasten fokus på den udvikling, at iTunes stod for. Du kan blandt andet møde musikekspert Dan Rachlin og Lau Højen fra Carpark North.

På MereMobil.dk følger vi med i om Apple vælger at splitte iTunes så meget op, at programmet reelt mister sin berettigelse.

Mere til historien

De første iPhones krævede tilslutning til iTunes for at blive aktiveret. Fra iOS 5 i 2011 blev det muligt at aktivere ens iPhone direkte på enheden.

Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Google Pixel 8a er lækket i flere farver

Den kommende Google Pixel 8a er blevet lækket, hvor den afsløres i fire forskellige farver. Se billedet her.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram