3 grunde til at købe Nokia 9 PureView

GUIDE: Kameraet er én af de gode grund til at overveje Nokia 9 PureView, men der er flere. For det er en fed smartphone. Læs med her inden du køber.

Nokia 9 PureView test
Nokia 9 PureView (Foto: HMD Global)

Nokia 9 PureView er en helt speciel smartphone. Ingen andre produkter på markedet har, som denne, et unikt penta-kamerasystem. Det vil sige fem kameralinser, der ved ét tryk på udløseren skyder fem billeder.

Efterfølgende behandles de mange fotodata, op mod 240 megapixels data, og skaber ét 12 megapixels foto.

Derudover kan billederne gemmes i RAW-formatet, hvor du selv kan arbejde med billedet uden billedprocessoren har rodet i materialet.

Jeg har taget nogle fede billeder med Nokia 9 PureView. Du kan se nogle af dem herunder.

Her får du tre af mine grunde til at købe Nokia 9 PureView.

1. Kameraet er ikke det vigtigste

Taget med Nokia 9 PureView
Taget med Nokia 9 PureView i Stockholm (Foto: MereMobil.dk)

Der er mange timers fornøjelse med kameraet i Nokia 9 PureView, men i min optik er dette ikke det vigtigste argument for at købe telefonen.

Jeg lægger størst vægt på, at det bare eren brand-go smartphone. Telefonen kører på Snapdragon 845-processoren. Rent ydelsesmæssigt er Nokia 9 PureView på niveau med OnePlus 6T McLaren edition og en smule under Samsung Galaxy S10+.

Du får en ydelse, som næsten matcher en af årets store topmodeller, der koster langt mere.

Uanset hvilke opgaver du giver mobilen, bliver de løst hurtigt, flydende og effektivt. Endnu engang vidner det om, at de meget dyre topmodeller får sværere og sværere ved at skille sig ud.

Brugerfladen er overskuelig, da producenten ikke har snasket Android-systemet til med en masse ændringer. Desuden slipper du for en masse uønskede apps, da Nokia 9 PureView overholder Google retningslinjer for Android One-programmet – det tætteste du kommer på en Google Pixel-telefon uden den, er det.

2. Kører længe på en opladning

Batteriet har kun en kapacitet på 3.320 mAh. Det er ikke et overdrevet stort batteri, og med en P-OLED skærm på godt 6 tommer (2.280 x 1.440 pixels), der bruger en del strøm, burde man forvente kortere batteritid.

Jeg bliver imponeret når et ”så lille batteri” leverer op mod 17 timers strøm på en opladning – med mit ret høje forbrug – vel at mærke uden at køre med strømsparefunktionen aktiveret. Efter sådan en dag havde jeg typisk omkring 30 procents strøm tilbage ved sengetid.

Alle anmeldermobiler sættes op med alle mine apps, billeder, beskeder osv. Der er altså tale om reel driftstid, da jeg altid bruger en testtelefon som min eneste og primære mobil.

I salgspakken finder du en hurtigoplader på 18 watt. Huawei P30 Pro tilbyder en 40 watts oplader i salgspakken, mens der sammen med Samsung Galaxy S10 medfølger en 15 watts lader.

Jeg har desuden haft stor glæde af trådløs opladning. Op til 10 watt er understøttet.

Mine billeder taget med Nokia 9 PureView

3. Skarp pris og flot design

Jeg er vild med designet. Selvom du ikke får en ”notch” så ser, og føles, den moderne. Nokia 9 PureView ligger godt i hånden og skærmkvaliteten er virkelig god.

Læg også mærke til, at der intet kamera-bump er på bagsiden. Denne telefon kan, i modsætning til mange andre, ligge helt faldt på bordet

Du skal give lige under 5.000 kroner for Nokia 9 PureView (uden abonnement). Dette er Sponseret link dagsprisen for Nokia 9 PureView. I forhold til hvad du får, er det en skarp pris.

Dette skal du også vide

Selvom jeg er glad for Nokia 9 PureView, så er der ting du skal vide inden du køber.

Fingeraftrykslæseren fungerer dårligt, men der er en opdatering på vej, der skulle forbedre den.

Du kan ikke sætte MicroSD-kort i telefonen, og den har ikke 3.5 mm. jackstik. Her må du benytte den adapter, der medfølger i salgspakken.

Jeg har haft nogle fede oplevelser med kameraet, men telefonen har ikke markedets bedste kamera. Her skal du vælge Huawei P30 Pro, men så er prisen også en anden.

ANMELDELSE: Læs min test af Nokia 9 PureView

Mere til historien

Vi har tidligere afviklet en konkurrence, hvor læserne indsendte billeder, der var taget med en smartphone. Se de mange flotte billeder her.

Dropper alligevel ikke Nokia

Forvirringen er total omkring Nokia-telefonerne.

(mere…)
Nokia lukker som telefonmærke

Det er slut med Nokia som telefonmærke (opdateret)

(mere…)
SSD-harddisk test- den bedste og hurtigste

GUIDE: En ekstern SSD-harddisk er nødvendig til backup, videoredigering eller store datamængder. Vi har testet og fundet den bedste SSD-harddisk.

(mere…)
5 tips til tv-købet – dette skal du vide

GUIDE: Udvalget af tv-skærme er stort og det kan det være svært at vide, hvilket tv der er det rigtige. Her er 5 tips til, hvad du skal kigge efter.

(mere…)
Årets bedste tech-julegaver som alle bliver glade for

JULE-GUIDEN 2023: Her er de bedste tech-julegaver, som er til at betale.

(mere…)
Bedste SSD-harddisk – sådan vælger du

SSD-drev er meget hurtigere end harddiske. Jeg har målt hastighederne på en række SSD-drev og fundet den bedste SSD-harddisk

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram