Mine første dage med Nokia 9 PureView

Som smartphone er Nokia 9 PureView rigtig god. Kameraet med 5 linser er ligeledes temmelig interessant. Her er mine første indtryk.

Nokia 9 PureView
Nokia 9 PureView (Foto: MereMobil.dk)

Så er testen i gang. Jeg er ved at overveje, hvad jeg synes, og ikke synes, om Nokia 9 PureView. Anmeldelsen er ikke klar endnu, men jeg vil gerne her bringe en mellemregning.

ANMELDELSE: Her kan du læse anmeldelsen af Nokia 9 PureView

Del dit bedste billede og vind en Nokia 9 PureView

Nokia 9 PureView er verdens første smartphone med fem kameraer. Ét skud kombinerer fem billeder, og et enormt datamateriale, til ét billede. Jeg vil ikke komme så meget ind på kameraet her. Tag i stedet et kig på artiklen Se de første billeder fra Nokia 9 PureView.

Udover kameraet så har Nokia 9 PureView vist sig at være en vældig spændende smartphone, der trods den forholdsvis lave pris på 4.999 kroner, og sidste års processor-topmodel fra Qualcomm, blander sig blandt de bedste på markedet lige nu.

Yder næsten som Galaxy S10+

Qualcomm Snapdragon 845 og 6 GB RAM er motoren i denne smartphone. Den kvikke læser ved, at Snapdragon 845 er sidste års topmodel fra Qualcomm. I 2019 hedder det Snapdragon 855, hvis det skal være toppen.

I praksis betyder det intet. Ydelsen fra nutidens processorer på topmodellerne er så voldsomme, at kun de færreste kan forløse potentialet.

I en rå benchmark-måling ligger Nokia 9 PureView helt i top. Faktisk yder den i næsten lige så godt som Samsung Galaxy S10+. I vores markedsområde kører Galaxy S10+ på Exynos 9820 processoren, der er Samsungs seneste topmodel.

ANMELDELSE: Galaxy S10+ er rigtig fed men har sine udfordringer

I skemaet herunder finder du også OnePlus 6T McLaren Edition, der ligeledes med Snapdragon 845 yder ret godt. Denne udgave har så desuden 10 GB RAM.

 RAMAntutu Benchmark3D Mark
Samsung Galaxy S10+6 GB317.6904.325
Nokia 9 PureView6 GB291.3564.575
OnePlus 6T McLaren10 GB291.3274.739

Hvordan er Nokia 9 PureView i brug?

…fantastisk! Nokia 9 PureView er (som forventet) mega hurtig til alt den bliver bedt om. Intet lag og en dejlig flydende brugeroplevelse.

Telefonen tynges ikke af skræddersyede brugerfladeoverbygninger til styresystemet. Du får her en (stort set) ren Android 9. Nokia følger Googles Android One program, der byder løbende opdateringer og en Android uden en masse bloatware.

VIDEO: Derfor skal du vælge en telefon med Android One

Du kan også glæde dig til pOLED-skærmen, der står kniv skarpt.

I forhold til batterikapaciteten på 3.320 mAh, der kan virkelig underspillet, er den oplevede ydelse virkelig god. Du kommer uden problemer i mål med hele dagen, uden at spare på noget og uden at sjat-lade undervejs.

Salgspakken indeholder en kablet hurtigoplader. Derudover kan trådløs opladning benyttes.

Fordi Nokia 9 PureView er en del af Android One så får du også selvjusterende batteri (Adaptive Battery), der holder øje med hvilke apps du bruger ofte.

Apps du sjældent har gang i ”lægges i seng”, så de ikke trækker på batterikapaciteten. Over tid skulle Adaptive Battery klemme mere brugstid ud af batteriet i takt med, at den lærer ens brugsmønster.

Hvad er du nysgerrig efter at vide?

Indtil videre er jeg overordnet set glad for Nokia 9 PureView. I forhold til de 5.000 kroner indfrier den forventningerne – i hvert fald som smartphone.

Hvordan den præcist yder i forhold til penta-kameraet er mere vanskeligt at sige på nuværende tidspunkt.

Hvad jeg allerede nu kan sige er, at lydkvaliteten under samtaler er rigtig god. Det samme er tilfældet, når jeg bruger et trådløst headset. Højttalerne i mobilen er kun i mono, men det gør ikke noget. Lyden er nemlig ret fornuftig.

Mit største problem med Nokia 9 PureView lige nu er in-screen fingeraftrykslæseren, der har alt for mange fejllæsninger.

Hvad vil du gerne vide om Nokia 9 PureView? Smid et par spørgsmål i kommentarfeltet herunder. Jeg vil forsøge at få dine inputs med i min endelige anmeldelse.

Mere til historien

Nokia 9 PureView lå klar i de danske butikker den 15. marts. Farvemuligheden er midnatsblå.

Nokia 3210 har 25 år på bagen og er klar i ny version

Et ikonisk comeback til Nokia 3210 sker i forbindelse med fejringen af ikon-mobilens 25-års jubilæum.

(mere…)
HMD teaser for Nokia 3210

Det tyder på, at HMD inden længe vil lancere en ny version af den meget ikonisk og højt elskede (af mange) Nokia 3210.

(mere…)
HMD klar med nye dumbphones

En ny serie telefoner er klar fra HMD til de, der ønsker en telefon, som man primært kan ringe og sende SMS'er fra. Og så er der snake!

(mere…)
Comeback til ikonisk Nokia-telefon

Det varer ikke længe før, at en ikonisk Nokia-telefon ventes at blive lanceret i ”nye klæder”.

(mere…)
Dropper alligevel ikke Nokia

Forvirringen er total omkring Nokia-telefonerne.

(mere…)
Nokia lukker som telefonmærke

Det er slut med Nokia som telefonmærke (opdateret)

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
32 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram