Se de første billeder fra Nokia 9 PureView

GALLERI: Her er mine første fotoresultater fra Nokia 9 PureView med verdens første pentakamera.

Taget med Nokia 9 PureView
Taget med Nokia 9 PureView

Rosetten på bagsiden af Nokia 9 PureView vidner om et ganske særligt kamera. Pentakameraet består af fem kameralinser på 12 megapixels stykket, en afstandssensor og en fotolysdiode.

Pentakameraet har to standardsensorer (RGB) og tre monokromsensorer (sort/hvid). RGB-sensorerne er blandt andet gearet til at opfange lys, mens monokromsensorerne trækker detaljerne i billedet ud af sort/hvid. 

Kameraet er udviklet i samarbejdet med firmaet Light, der har speciale i fotografering. 

Når du trykker på udløseren, skydes fem billeder på én gang, der efterfølgende kombineres til det endelige billede.

Alt efter motivet producerer ét skud et billede med mellem 60 og 240 megapixels data. Dette destilleres ned til et 12 megapixels billede.

Herunder kan du se nogle af mine billeder fra Nokia 9 PureView. Du kan også se nogle af de officielle, lidt ekstra fede skud, som producenten selv har delt.

Jeg er ikke professionel inden for fotografering eller redigering af billeder. Du kan med andre ord uden problemer genskabe de billeder, som jeg herunder deler.

Skyd i RAW og få mange flere muligheder

Taget med Nokia 9 PureView. Efterbehandlet i Google Fotos (Foto: MereMobil.dk)

Du får det maksimale ud af Nokia 9 PureView ved at aktivere understøttelse af RAW-filer i indstillinger. Det er med RAW-filer og efterfølgende behandling af billederne, at magien opstår.

En RAW-fotofil består af de rå billededata, som kameraet har opfanget. Det har således ikke været igennem den automatiske behandling af billedet. Derfor kan et RAW-foto se lidt ”mystisk” ud indtil det er behandlet.

Du skal anvende et billederedigeringsprogram, der understøtter RAW-data, for at kunne udnytte RAW-filerne fuldt ud. Som standard kan du benytte Google Fotos, der indgår som galleriapp i Android, men Google Fotos kan ikke udnytte det fulde potentiale.

Ved opsætningen af Nokia 9 PureView får du mulighed for at installere Adobe Lightroom, der dog kræver et abonnement på Adobe Creative Cloud. Prisen er 92,50 kroner per måned.

Alternativt findes der flere gratis apps i Google Play. Eksempelvis Snapseed der kommer med virkelig mange fede muligheder i en simpel over overskuelig form.

Når RAW-filer er aktiveret får du to ”ens” billeder i galleriet. Det ene er standardbillede. Det andet er RAW-filen.

Nokia 9 PureView lagrer informationer om dybden i billederne. Derfor er det muligt, efter et billede er taget, at ændre fokus fra forgrund til baggrund.

Taget med Nokia 9 PureView
Digital zoom via Google Fotos
Dybde-sløring. Fokus er sat på grenen i forgrunden

Mange fotodata tager tid

Kameraet starter lynene hurtigt op, og du kan skyde mange billeder lynhurtigt efter hinanden. Men der er begrænsninger. Hvis du straks efter et billede er taget, åbner det i galleriet står det ikke helt skarpt.

Årsagen er, at de førnævnte 60-240 megapixels skal processers til ét billede, og det tager lidt tid. Efter nogle sekunder står billedet skarpt.

Behandlingen foregår i baggrunden uden du selv skal gøre noget. Går du ikke ind i galleriet lige efter billedet er i kassen, så vil du ikke opleve andet end alt er som det skal være. Fint og skarpt.

Nokia 9 PureView kører på Qualcomm Snapdragon 845 processoren. Selvom det er sidste års processormodel, skal du ikke være bekymret. Du har rigeligt med kræfter i telefonen. Jeg tvivler på, at en Snapdragon 855 ville gøre det helt store forskel – andet end i at fordyre telefonen.

Behandlingen af billeder er ikke et problem. I hvert fald ikke så længe, at du kender årsagen til det lille slip inden billedet er helt klart.

PRISER: Dette koster Nokia 9 PureView i Danmark

Mine billeder fra Nokia 9 PureView

Taget med Nokia 9 PureView
Efterbehandlet med Adobe Lightroom
Taget med Nokia 9 PureView
Efterbehandlet med Snapseed
Taget med Nokia 9 PureView
Efterbehandlet med Adobe Lightroom
Taget med Nokia 9 PureView
Efterbehandlet med Snapseed

Officielle billeder taget med Nokia 9 PureViewBLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.


Mere til historien

Udover at være en spændende kameratelefon, så er Nokia 9 PureView også en rigtigt fed smartphone – endda til en fornuftig pris. Nokia 9 PureView kører på Android 9 og er en del af Android One-programmet, så du er sikret løbende opdateringer.

Google overrasker: Gør betalingsfunktioner gratis

Google Fotos åbnes nu lidt mere for dem, som ikke har et Google One abonnement.

(mere…)
Comeback til ikonisk Nokia-telefon

Det varer ikke længe før, at en ikonisk Nokia-telefon ventes at blive lanceret i ”nye klæder”.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Kameratest dumper Samsungs nye topmodel

Kameraet i Samsung Galaxy S24 Ultra er ikke ”all that”, det er konklusionen i en stor kameratest.

(mere…)
Dropper alligevel ikke Nokia

Forvirringen er total omkring Nokia-telefonerne.

(mere…)
Nokia lukker som telefonmærke

Det er slut med Nokia som telefonmærke (opdateret)

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram