Vigtig frekvensauktion genoptages snart

Efter flere måneders ventetid bliver auktionen over 700, 900 og 2300 MHz frekvensbåndene genoptaget.

Som vi tidligere har fortalt på MereMobil.dk, så blev frekvensauktionen over 700, 900 og 2300 MHz frekvensbåndene udskudt tilbage i september 2018.

Frekvensbåndene er yderst vigtige, da de kommer til at være grundstene i fremtiden 5G NR mobilnetværk. Auktionen har derfor været ventet med længsel.

Nu bliver auktionen så langt om længe genoptaget den 19. februar 2019. Det skriver Energistyrelsen på styrelsens hjemmeside.

Før auktionen blev udskudt meddelte Energistyrelsen, at der var tre kvalificerede budgivere til auktionen. Det var ingen overraskelse, at der er tale om Hi3G Denmark ApS (Teleselskabet 3), TDC A/S samt TT-Netværket P/S (Telia/Telenor.)

Hemmelighedskræmmeri?

Da auktionen blev udskudt havde Energistyrelsen ingen offentlig begrundelse for udskydelsen udover en halv sløj forklaring om at "udskydelsen skyldes uforudsete forhold, som Energistyrelsen ikke kan kommentere yderligere på nuværende tidspunkt”.

Udskydelsen kan skyldes en mislykket fusion mellem to teleselskaber, et mislykket opkøbt af et teleselskab samt et muligt netværkssamarbejde mellem en eller flere teleselskaber.

Udskydelsen kan måske også skyldes, at 3 skifter roamingpartner fra TT-netværket til TDC, da myndighederne ville skulle tage stilling til, om roamingen overholder reglerne omkring netværksdeling. I licensvilkårene fremgår det at.:

-" Adgangen til netdeling er ikke specifikt reguleret for tilladelser, der udstedes på grundlag af resultatet af denne auktion. Tilladelsernes vilkår og reglerne i frekvenslovgivningen begrænser således ikke aftaler om netdeling, og netdeling kræver derfor ikke Energistyrelsens forudgående godkendelse. Der gøres dog opmærksom på, at Energistyrelsen ikke hermed har taget stilling til eventuelle konkurrenceretlige aspekter af sådanne netdelingsaftaler. Dette falder inden for konkurrencemyndighedernes kompetence. "

Hvis 3 og TDC laver et tæt parløb på netværkssiden, så er det ikke utænkeligt, at udskydelsen skyldes at Konkurrencestyrelsen har været på banen med en vurdering. Dette skete også da Telia og Telenor slog deres mobilnetværk sammen til TT-netværket.

Men indtil videre er det rent gætværk og spekulationer, da Energistyrelsen endnu ikke har oplyst begrundelsen for udskydelsen af frekvensauktionen.

Mere til historien

Efter planen skal de nye frekvenstilladelser træde i kraft i 2019 og 2020. Vi følger udviklingen her på MereMobil.dk.

Her Danmarks bedste og dårligste mobilnet

TDC har det bedste mobilnet i Danmark, mens teleselskabet 3 overrasker positivt. Telia skraber bunden på flere parametre.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
Telia og Telenor siger farvel til 3G

Telia og Telenor siger endegyldigt farvel til 3G-netværket i slutningen af sommeren 2022. I stedet sættes der tempo på 5G-udrulning og opgradering.

(mere…)
TDC NET: 4 Gbit/s download over mmWave

Med 5G over mmWave kan man downloade rigtigt hurtigt viser ny test gennemført af TDC NET og Ericsson. 4 Gbit/s er rundet.

(mere…)
Der kommer turbo på 5G i 2022

2021 blev året, hvor 5G for alvor blev udrullet i Danmark. 2022 bliver året, hvor 5G bliver 'mainstream' og med turbo på hastigheden.

(mere…)
5G-status for 3's kunder - så langt er 3

OVERBLIK: 5G-udrulningen hos 3 er bagefter tidsplanen, men det er ventetiden værd. Få en stor status på 3's 5G-planer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram