3’s kunder får snart adgang til TDC’s 4G-netværk

9

RYGTE: Landets bedste mobilnetværk skal levere dækning til 3’s kunder i områder, hvor 3’s mobilnetværk ikke dækker godt nok.

Mobilmast telemast
Når dækningen fra 3’s mobilnet svigter, så får 3-kunderne fra februar 2019 adgang til TDC’s 4G-mobilnetværk, forlyder det. (Foto: MereMobil.dk)

Den 5. februar 2019 vil kunderne hos teleselskabet 3, få adgang til at benytte TDC’s 4G-mobilnetværk i områder, hvor 3’s dækning ikke er tilstrækkelig. Det skriver Recordere.dk, der har oplysningerne fra en række kilder, som har haft adgang til at teste den nye roaming-aftale.

MereMobil.dk har kontaktet både 3 og TDC for at få oplysningerne bekræftet, men ingen af teleoperatørerne har ønsket at kommentere oplysningerne.

Fra 2016 og frem til nu har 3’s kunder haft adgang til Telia og Telenors fælles netværk, TT-netværket, der hvor 3’s eget netværk ikke dækker.

PODCAST: Vil du lytte til programmer om ny teknologi? Så start her…

3G var vigtig i 2016 – nu er 4G i fokus

Aftalen mellem 3 og Telia giver i dag kunderne adgang til 2G og 3G-dækning fra TT-netværket.

I forhold til den helt gamle roamingaftale med TDC (før 2016), var Telia-aftalen en stor forbedring. Før 2016 havde 3-kunderne nemlig kun adgang til 2G-dækning fra TDCs netværk.

Netop adgang til 3G var en vigtig faktor for 3, da aftalen blev genforhandlet i 2015.

  – ”Vores kunder er storforbrugere af smartphones. Derfor er det vigtigt for os, at vi nu har sikret, at kunderne i fremtiden også har fuld dataadgang i yderområderne,” sagde Morten Christiansen, adm. direktør i 3, i forbindelse med skiftet til Telia.

TDC bød i 2015, lige som Telia, ind på en ny aftale med 3, men Telia trak dengang det længste strå. Nu lader det så til, at TDC trækker aftalen hjem igen.

Personligt har jeg ikke været imponeret af roamingaftalen mellem Telia og 3 (samt den gamle aftale mellem TDC og 3). I praksis har jeg endnu aldrig oplevet at blive flyttet over på TT-netværket i områder med dårlig dækning. Telefonen hænger, efter min opfattelse, så længe fast i 3’s eget netværk, at det for mig har været lige meget.

Nu kan jeg kun håbe på, at handover mellem 3 og TDC-netværket bliver justeret anderledes.

Lad mig gerne høre dine erfaringer.

TDC’s netværk er, ifølge Teknologisk Institut, landets bedste mobilnetværk. Det gælder på hastighed såvel som dækning. TDC har vundet disse undersøgelser fire år i træk.

Hvis du har interesse i det hemmelighedskræmmeri, der altid foregår i mobilbranchen, så lyt til min tech-podcast. I episode 40 satte jeg fokus på branchens hemmeligheder.


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Kunderne hos 3’s lavprisselskab Oister vil også få adgang til den nye aftale med TDC’s 4G-mobilnetværk.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer