3’s kunder får snart adgang til TDC’s 4G-netværk

RYGTE: Landets bedste mobilnetværk skal levere dækning til 3’s kunder i områder, hvor 3’s mobilnetværk ikke dækker godt nok.

Mobilmast telemast
Når dækningen fra 3’s mobilnet svigter, så får 3-kunderne fra februar 2019 adgang til TDC’s 4G-mobilnetværk, forlyder det. (Foto: MereMobil.dk)

Den 5. februar 2019 vil kunderne hos teleselskabet 3, få adgang til at benytte TDC’s 4G-mobilnetværk i områder, hvor 3’s dækning ikke er tilstrækkelig. Det skriver Recordere.dk, der har oplysningerne fra en række kilder, som har haft adgang til at teste den nye roaming-aftale.

MereMobil.dk har kontaktet både 3 og TDC for at få oplysningerne bekræftet, men ingen af teleoperatørerne har ønsket at kommentere oplysningerne.

Fra 2016 og frem til nu har 3’s kunder haft adgang til Telia og Telenors fælles netværk, TT-netværket, der hvor 3’s eget netværk ikke dækker.

PODCAST: Vil du lytte til programmer om ny teknologi? Så start her…

3G var vigtig i 2016 – nu er 4G i fokus

Aftalen mellem 3 og Telia giver i dag kunderne adgang til 2G og 3G-dækning fra TT-netværket.

I forhold til den helt gamle roamingaftale med TDC (før 2016), var Telia-aftalen en stor forbedring. Før 2016 havde 3-kunderne nemlig kun adgang til 2G-dækning fra TDCs netværk.

Netop adgang til 3G var en vigtig faktor for 3, da aftalen blev genforhandlet i 2015.

  – ”Vores kunder er storforbrugere af smartphones. Derfor er det vigtigt for os, at vi nu har sikret, at kunderne i fremtiden også har fuld dataadgang i yderområderne,” sagde Morten Christiansen, adm. direktør i 3, i forbindelse med skiftet til Telia.

TDC bød i 2015, lige som Telia, ind på en ny aftale med 3, men Telia trak dengang det længste strå. Nu lader det så til, at TDC trækker aftalen hjem igen.

Personligt har jeg ikke været imponeret af roamingaftalen mellem Telia og 3 (samt den gamle aftale mellem TDC og 3). I praksis har jeg endnu aldrig oplevet at blive flyttet over på TT-netværket i områder med dårlig dækning. Telefonen hænger, efter min opfattelse, så længe fast i 3’s eget netværk, at det for mig har været lige meget.

Nu kan jeg kun håbe på, at handover mellem 3 og TDC-netværket bliver justeret anderledes.

Lad mig gerne høre dine erfaringer.

TDC’s netværk er, ifølge Teknologisk Institut, landets bedste mobilnetværk. Det gælder på hastighed såvel som dækning. TDC har vundet disse undersøgelser fire år i træk.

Hvis du har interesse i det hemmelighedskræmmeri, der altid foregår i mobilbranchen, så lyt til min tech-podcast. I episode 40 satte jeg fokus på branchens hemmeligheder.



BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.


Mere til historien

Kunderne hos 3’s lavprisselskab Oister vil også få adgang til den nye aftale med TDC’s 4G-mobilnetværk.

Teleselskabet 3 oplever markant fremgang

KORT NYT: Første kvartal 2024 har været rigtigt godt, når det kommer til kundevæksten, hos teleselskabet 3.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Google Pixel 8a er lækket i flere farver

Den kommende Google Pixel 8a er blevet lækket, hvor den afsløres i fire forskellige farver. Se billedet her.

(mere…)
Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram