Spotify nærmer sig 100 millioner betalende brugere

0

Spotify er verdens største streamingtjeneste og nærmer sig snart 100 millioner betalende brugere. Men også som podcast platform gør de sig bemærket.

Spotify har netop frigivet deres kvartalsregnskab. Selskabet kommer med nogle ret fine tal. I fjerde kvartal 2018 var der 207 millioner aktive brugere og 96 millioner af disse er premium-brugere – altså betalende brugere. Det skriver GSMArena.com.

Spotify MereMobil.dk podcast
MereMobil.dk podcast på Spotify (Foto: MereMobil.dk)

Sammenligner vi fjerde kvartal 2018 med samme kvartal i 2017, så er det en stigning på 36 procent. I fjerde kvartal 2017 var der 71 millioner betalende brugere af Spotify.

En af grundene til den store og flotte fremgang er, ifølge Daniel Ek (grundlægger af Spotify), at man op mod jul fik et Spotify Family abonnement med til Google Home Mini. Før jul var meldingen, at der var 87 millioner betalende brugere af tjenesten.

Spotify runder 87 millioner betalende brugere

Det ser også ud til, at det har hjulpet at ændre gratisversionen, som Spotify gjorde i foråret. Dette skete for at få flere betalende brugere, og det ser ud til at være lykkedes.

Spotify oplyser også i den officielle pressemeddelelse, at de vil udvide deres podcast sektion. De er nu blevet den andenstørste podcast-platform – kun overgået af Apple. Husk du i øvrigt finder podcasten fra MereMobil.dk på Spotify.

YES! Spotify har åbnet for MereMobil.dk tech-podcast

Daniel Ek fortæller også, at i fremtiden vil mere end 20 procent af al lytning på Spotify være på indhold, der ikke er musik.

Det ser også ud til, at Spotify langt om længe efter 13 år på markedet ser ud til at give overskud. Det skriver The Verge.

Mere til historien

Kort før årsskiftet 2018/2019 blev det også officielt, at Spotify nu var klar til Apple Watch. Appen kræver dog en opgradering før den virkelig er interessant. I første omgang virker den mest som en ”fjernbetjening”. Håbet er, at der på et tidspunkt er en app klar til Apple Watch, der gør det kan fungere helt uden en iPhone.

Læs også:
Sådan sorterer du Spotify-playlisterne på mobilen

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer