Spotify nærmer sig 100 millioner betalende brugere

Spotify er verdens største streamingtjeneste og nærmer sig snart 100 millioner betalende brugere. Men også som podcast platform gør de sig bemærket.

Spotify har netop frigivet deres kvartalsregnskab. Selskabet kommer med nogle ret fine tal. I fjerde kvartal 2018 var der 207 millioner aktive brugere og 96 millioner af disse er premium-brugere – altså betalende brugere. Det skriver GSMArena.com.

Spotify MereMobil.dk podcast
MereMobil.dk podcast på Spotify (Foto: MereMobil.dk)

Sammenligner vi fjerde kvartal 2018 med samme kvartal i 2017, så er det en stigning på 36 procent. I fjerde kvartal 2017 var der 71 millioner betalende brugere af Spotify.

En af grundene til den store og flotte fremgang er, ifølge Daniel Ek (grundlægger af Spotify), at man op mod jul fik et Spotify Family abonnement med til Google Home Mini. Før jul var meldingen, at der var 87 millioner betalende brugere af tjenesten.

Spotify runder 87 millioner betalende brugere

Det ser også ud til, at det har hjulpet at ændre gratisversionen, som Spotify gjorde i foråret. Dette skete for at få flere betalende brugere, og det ser ud til at være lykkedes.

Spotify oplyser også i den officielle pressemeddelelse, at de vil udvide deres podcast sektion. De er nu blevet den andenstørste podcast-platform – kun overgået af Apple. Husk du i øvrigt finder podcasten fra MereMobil.dk på Spotify.

YES! Spotify har åbnet for MereMobil.dk tech-podcast

Daniel Ek fortæller også, at i fremtiden vil mere end 20 procent af al lytning på Spotify være på indhold, der ikke er musik.

Det ser også ud til, at Spotify langt om længe efter 13 år på markedet ser ud til at give overskud. Det skriver The Verge.

Mere til historien

Kort før årsskiftet 2018/2019 blev det også officielt, at Spotify nu var klar til Apple Watch. Appen kræver dog en opgradering før den virkelig er interessant. I første omgang virker den mest som en ”fjernbetjening”. Håbet er, at der på et tidspunkt er en app klar til Apple Watch, der gør det kan fungere helt uden en iPhone.

Læs også:
Sådan sorterer du Spotify-playlisterne på mobilen

Spotify hæver prisen - her er den danske pris

Spotify har varslet prisstigninger på abonnementerne både i ind- og udland. Her er de nye danske priser på Spotify.

(mere…)
Spotify Hi-Fi – er det endelig på vej?

RYGTE: Der har været snak om højere lydkvalitet på Spotify i mange år, men nu er der nyt.

(mere…)
AI leger med The Beatles: Er det helligbrøde eller bare sådan, det er?

Bliver kunstig intelligens sat til at vogte over kunstig intelligens? Musikbranchen vil have penge for den musik, der er hugget med AI.

(mere…)
Spotify til kamp mod AI-genererede sange - hør eksempler

Spotify har fjernet i titusindvis af sange, som er genereret med AI. Hør eksempler på AI-sange her.

(mere…)
Spotify varsler prisstigninger

Meldingen fra topchefen hos Spotify, Daniel Ek, er, at der kommer prisstigninger i løbet af 2023.

(mere…)
Sådan tilføjer du Spotify-playlister til hjemmeskærmen på iPhone

TIP: Du kan tilføje en Spotify widget på iPhone. Læs her hvordan du gør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram