Apples tjenester kan blive næste guldfugl

Apple arbejder på den næste storsællert, da væksten af iPhone ikke længere er så stor. Services kan blive den næste store indtægtskilde.

Teknologi- og mobilgiganten Apple gør stille og roligt klar til et sceneskift. Med det menes, at de forbereder sig på, hvad der skal være ”den næste storsællert” nu, hvor væksten af iPhones ikke længere driver selskabet.

Apple vil forsøge sig med andre produkter, tjenester, kunstig intelligens og andet, lyder det i The Wall Street Journal, ifølge Jyllands-Posten.

Forandringsfasen hos Apple går selvfølgelig på, at de er ved at omstille sig til at være drevet af andre serviceydelser, som Apple Pay, Apple Music, iTunes, iCloud osv. og ikke længere primært salget af iPhones.

iPhone leverer mindre omsætning til Apple

Salget af services, som det hedder i Apples regnskab, gik frem med 19 procent i det seneste kvartalsregnskab, som Apple fremlagde i slutningen af januar. Der var en omsætning på 10,88 milliarder dollars i services.

Tim Cook: Nye services er på vej i år

Services kan sagtens blive den næste guldfugl hos Apple. Investeringsbanken Morgan Stanley forventer i hvert fald, at de årlige indtægter allerede i 2020 vil udgøre 50 milliarder dollars, samt i de kommende fem år vil stå for 60 procent af Apples vækst. De foregående fem år var det iPhonen, som har stået for 85 procent af væksten.

Denne ændring hos teknologi-giganten har også medført ændringer i ledelsen. Disse ændringer er de største siden Tim Cook overtog posten fra Steve Jobs tilbage i 2011.

-”Dette er et tegn på, at selskabet forsøger at finde den rette formel for det næste årti, teknologien udvikler sig, og de har brug for fortsat at ændre på deres struktur for at ramme kurven rigtigt,” siger Gene Munster, Apple-analytiker hos Loup Ventures, til The Wall Street Journal.

Nye tjenester på vej...

Det rygtes også, at Apple er på vej med en ny tjeneste i løbet af foråret. Faktisk tales der om både en Netflix-konkurrent, men også en større nyhedstjeneste, der giver mulighed for at købe sig til betalingsindhold hos eksisterende aviser.

Forårsevent giver os måske nye Apple tjenester

Mere til historien

Alene på forskning og udvikling blev der hos Apple brugt 14,4 milliarder kroner sidste år.

Læs også:
Så vildt mange iPhones er i brug netop nu

Apple frigiver opdatering til Apple Watch

Apple har netop udsendt en lille softwareopdatering til Apple Watch, som kommer med fejlrettelser.

(mere…)
Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

(mere…)
Apple har udsendt invitationerne til WWDC - iOS 17 nyt på vej

Apple har netop udsendt invitationerne til deres årlige udviklerkonference, hvilket afslører datoen for, hvornår vi får et smugkig på iOS 17.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
iOS 16.5 er klar til download

Apple har netop frigivet iOS 16.5 opdateringen, som kommer med en række nyheder. Du kan downloade opdateringen nu.

(mere…)
iPhone 15 Pro bliver vildere – og dyrere

Apple forventes at lancere iPhone 15-serien til efteråret med endnu større forskelle mellem iPhone 15 og iPhone 15 Pro-modellerne i år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram