Kæmpe sikkerhedshul i Fortnite

0

I flere uger har hackere haft mulighed for at udnytte spillerne på verdens pt. mest populære onlinespil.

Fortnite er populært hos mange – selv ned i børnehavealderen ved de hvad Fortnite er og kender i hvert fald de forskellige Fortnite-danse.

Fortnite
Fortnite (Foto: Epic Games)

Populariteten gør også. at der er mange penge i omløb i spillet, hvilket lokker hackerne til.

Fortnite har nu mere end 200 millioner spillere

I flere uger har Fortnite været ramt af et kæmpe sikkerhedshul, der har givet hackere muligheden for at få adgang til brugernes chat, profiler og mulighed for at købe dyrt indhold. Det skriver Ekstra Bladet.

Det er sikkerhedsfirmaet Check Point, som har afsløret sikkerhedshullet og det beskrives som langt mere avanceret end de sikkerhedsproblemer, som tidligere har ramt spillet.

Modsat tidligere, hvor brugerne selv skulle taste deres brugernavn og password ind før hackerne fik adgang, så har det nye sikkerhedshul blot været et link i en mail eller anden besked, at der skulle trykkes på. Og mange af brugerne af Fortnite er børn og unge, som måske er uopmærksomme eller blot klikker.

Fortnite dropper Google Play Store

Inden Check Point valgte at offentliggøre dette sikkerhedsproblem har de advaret spilfirmaet Epic Games, som står bag Fortnite. Og sikkerhedshullet er lukket nu.

Men det betyder ikke, at man kan “ånde lettet op”. Man skal fremadrettet fortsat huske at være meget påpasselig med hvilke mails, beskeder osv. man accepterer og hvilke man klikker på links fra. Dette gælder selvfølgelig generelt i sin færden på internettet og ikke kun i Fortnite.

Børns færden på internettet skal sikres bedre

Du kan læse mere om historien på The Verge.

Mere til historien

Har du børn, som spiller Fortnite eller andet på internettet er det vigtigt, at du som forældre forsøger at gøre hvad du kan for at sætte dig ind i tingene og fortælle dine børn, hvor vigtigt det er ikke at klikke på noget forkert.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer