Kæmpe sikkerhedshul i Fortnite

I flere uger har hackere haft mulighed for at udnytte spillerne på verdens pt. mest populære onlinespil.

Fortnite er populært hos mange – selv ned i børnehavealderen ved de hvad Fortnite er og kender i hvert fald de forskellige Fortnite-danse.

Fortnite
Fortnite (Foto: Epic Games)

Populariteten gør også. at der er mange penge i omløb i spillet, hvilket lokker hackerne til.

Fortnite har nu mere end 200 millioner spillere

I flere uger har Fortnite været ramt af et kæmpe sikkerhedshul, der har givet hackere muligheden for at få adgang til brugernes chat, profiler og mulighed for at købe dyrt indhold. Det skriver Ekstra Bladet.

Det er sikkerhedsfirmaet Check Point, som har afsløret sikkerhedshullet og det beskrives som langt mere avanceret end de sikkerhedsproblemer, som tidligere har ramt spillet.

Modsat tidligere, hvor brugerne selv skulle taste deres brugernavn og password ind før hackerne fik adgang, så har det nye sikkerhedshul blot været et link i en mail eller anden besked, at der skulle trykkes på. Og mange af brugerne af Fortnite er børn og unge, som måske er uopmærksomme eller blot klikker.

Fortnite dropper Google Play Store

Inden Check Point valgte at offentliggøre dette sikkerhedsproblem har de advaret spilfirmaet Epic Games, som står bag Fortnite. Og sikkerhedshullet er lukket nu.

Men det betyder ikke, at man kan "ånde lettet op". Man skal fremadrettet fortsat huske at være meget påpasselig med hvilke mails, beskeder osv. man accepterer og hvilke man klikker på links fra. Dette gælder selvfølgelig generelt i sin færden på internettet og ikke kun i Fortnite.

Børns færden på internettet skal sikres bedre

Du kan læse mere om historien på The Verge.

Mere til historien

Har du børn, som spiller Fortnite eller andet på internettet er det vigtigt, at du som forældre forsøger at gøre hvad du kan for at sætte dig ind i tingene og fortælle dine børn, hvor vigtigt det er ikke at klikke på noget forkert.

FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Folketinget: TikTok skal ud

Den potentielle spionapp fra Kina, skal fjernes fra telefonerne. Sådan lyder den klare besked fra øverste ledelse i Folketinget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram