Børns færden på internettet skal sikres bedre

En ny undersøgelse viser, at danskerne er enige om at børn skal beskyttes i deres færden på internettet. Ligesom de generelt skal lærer at agere i den digitale verden – præcis som i den fysiske. Og der er både grænser og regler, som skal overholdes.

Der er ingen tvivl om, at det der sker i det digitale liv, kan have store konsekvenser for det virkelige liv. Selvom mange har erkendt dette – så kan det stadigvæk være svært for børnene at forstå. En nyundersøgelse viser også, at 4 ud af 5 danskere mener børnenes færden på internettet skal sikres bedre. Der er også hele 96 procent, som mener det er vigtigt, at børnene lære at navigere sikkert online.

(Foto: Teleselskabet 3)

Når det kommer til at færdes alene i trafikken eller ikke gå med fremmede – ja så er forældrene ret gode til, at have regler og sætte grænser. Men når det kommer til at færdes i den ”digitale verden”. Så er danskerne enige – 80 procent af danskerne mener, at børns færden skal sikres bedre.

Undersøgelsen er lavet af analysefirmaet Userneeds for teleselskabet 3.

-”Vi skal stadig vænne os til, at vores digitale adfærd faktisk er en del af det virkelige liv, og at den adfærd kan have konsekvenser. Det kræver nogle rammer – særligt for børn.Men det kan være svært som forældre at have et overblik over børns færden på nettet, når alt er muligt og tilgængeligt hele tiden. For at hjælpe de forældre, der gerne vil beskytte deres børn bedre på nettet, har vi nu fået et nyt produkt, som gør det muligt at fastsætte nogle rammer for den digitale færden,” siger David Elsass, der er direktør for privatmarkedet hos teleselskabet 3. 

Teleselskabet 3 er klar med produktet F-Secure SAFE, og det kan tilkøbes som et tilvalg. Præcis som det kendes fra musik- eller streamingtjenester. F-Secure SAFE gør det muligt for forældrene at blokere hjemmesider og apps,samt sætte fornuftige grænser for børnenes tidsforbrug på nettet.

Du kan dog også i mange telefoner i dag gøre dette.

Opdragelse i den digitale verden er vigtigere end nogensinde

Ifølge undersøgelsen er danskerne også enige om, at det er vigtigt eller meget vigtigt, at lære børn under 18 år at agere sikkert på digitale medier. Men det er ikke nok at have en dialog med børnene.

-”Det er selvfølgelig vigtigt, at man lærer sine børn, hvordan nettet fungerer, hvad man skal være på vagt over for, og hvilke ting man ikke skal klikke på. Men det er desværre ikke nok længere, fordi hacking og svindel på nettet bliver mere og mere uigennemskuelig. Her kan et sikkerhedssystem hjælpe forældrene, så de har kontrol over, hvad der bliver tilgængeligt for barnet. Og så skal man også være opmærksom på, at det ikke længere er tilstrækkeligt kun at beskytte computeren. Man skal også beskytte tablet, telefon og andre devices, da de i lige så høj grad er udsatte, men det glemmer mange at tænke på,” forklarer David Elsass.

Desværre ved mange voksne måske heller ikke nok om, hvilke faldgruber der er i en digital verden. Hvilket også kan gøre det svært for dem at lære børnene om de mange fare.

Mere til historien

F-Secure SAFE er tilgængeligt fra den 12. december, som tilvalg, hos teleselskabet 3. Det koster 39 kroner om måneden for tre enheder.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram