Børns færden på internettet skal sikres bedre

En ny undersøgelse viser, at danskerne er enige om at børn skal beskyttes i deres færden på internettet. Ligesom de generelt skal lærer at agere i den digitale verden - præcis som i den fysiske. Og der er både grænser og regler, som skal overholdes.

Der er ingen tvivl om, at det der sker i det digitale liv, kan have store konsekvenser for det virkelige liv. Selvom mange har erkendt dette – så kan det stadigvæk være svært for børnene at forstå. En nyundersøgelse viser også, at 4 ud af 5 danskere mener børnenes færden på internettet skal sikres bedre. Der er også hele 96 procent, som mener det er vigtigt, at børnene lære at navigere sikkert online.

(Foto: Teleselskabet 3)

Når det kommer til at færdes alene i trafikken eller ikke gå med fremmede – ja så er forældrene ret gode til, at have regler og sætte grænser. Men når det kommer til at færdes i den ”digitale verden”. Så er danskerne enige – 80 procent af danskerne mener, at børns færden skal sikres bedre.

Undersøgelsen er lavet af analysefirmaet Userneeds for teleselskabet 3.

-”Vi skal stadig vænne os til, at vores digitale adfærd faktisk er en del af det virkelige liv, og at den adfærd kan have konsekvenser. Det kræver nogle rammer – særligt for børn.Men det kan være svært som forældre at have et overblik over børns færden på nettet, når alt er muligt og tilgængeligt hele tiden. For at hjælpe de forældre, der gerne vil beskytte deres børn bedre på nettet, har vi nu fået et nyt produkt, som gør det muligt at fastsætte nogle rammer for den digitale færden,” siger David Elsass, der er direktør for privatmarkedet hos teleselskabet 3. 

Teleselskabet 3 er klar med produktet F-Secure SAFE, og det kan tilkøbes som et tilvalg. Præcis som det kendes fra musik- eller streamingtjenester. F-Secure SAFE gør det muligt for forældrene at blokere hjemmesider og apps,samt sætte fornuftige grænser for børnenes tidsforbrug på nettet.

Du kan dog også i mange telefoner i dag gøre dette.

Opdragelse i den digitale verden er vigtigere end nogensinde

Ifølge undersøgelsen er danskerne også enige om, at det er vigtigt eller meget vigtigt, at lære børn under 18 år at agere sikkert på digitale medier. Men det er ikke nok at have en dialog med børnene.

-”Det er selvfølgelig vigtigt, at man lærer sine børn, hvordan nettet fungerer, hvad man skal være på vagt over for, og hvilke ting man ikke skal klikke på. Men det er desværre ikke nok længere, fordi hacking og svindel på nettet bliver mere og mere uigennemskuelig. Her kan et sikkerhedssystem hjælpe forældrene, så de har kontrol over, hvad der bliver tilgængeligt for barnet. Og så skal man også være opmærksom på, at det ikke længere er tilstrækkeligt kun at beskytte computeren. Man skal også beskytte tablet, telefon og andre devices, da de i lige så høj grad er udsatte, men det glemmer mange at tænke på,” forklarer David Elsass.

Desværre ved mange voksne måske heller ikke nok om, hvilke faldgruber der er i en digital verden. Hvilket også kan gøre det svært for dem at lære børnene om de mange fare.

Mere til historien

F-Secure SAFE er tilgængeligt fra den 12. december, som tilvalg, hos teleselskabet 3. Det koster 39 kroner om måneden for tre enheder.

Ny antennetest 2023: Her er de bedste telefoner til data og samtaler

En ny uafhængig antennetest konkluderer, hvilke telefoner der er bedst, når du skal på nettet eller tale i telefon.

(mere…)
Har du sat biffen på standby?

En ny undersøgelse viser, ifølge en tv-markedets store spillere, at vi hellere vil streame film og serier end gå i biografen.

(mere…)
Københavnere elsker at være firstmovere

Københavnere er ofte kendte for, at ville være trendsættere, men det er nordjyderne som bruger flest penge på en ny smartphone.

(mere…)
Økonomisk krise: Danskerne vil ikke spare på streaming

Trods økonomisk krise og høj inflation skal der ikke spares på streamingtjenesterne.

(mere…)
Disse 5 telefoner anbefales af danske mobilkøbere

HITLISTE: Her er de 5 Android-telefoner, som danske mobilkøbere gerne anbefaler til andre.

(mere…)
Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram