Fortnite dropper Google Play Store

37

Epic Games, der står bag Fortnite, fortæller nu, at spillet ikke bliver tilgængeligt i Google Play Store. Læs mere om det her.

Fortnite spilles af millioner af mennesker på PC’ere, spilkonsoller og iOS-enheder – og inden længe også af Android-brugere. Men spillet bliver ikke tilgængeligt i Google Play Store, som de fleste andre mobilspil.

Epic Games har nemlig oplyst, at spillet ikke vil komme i Play Store. Dermed skal det altså blive tilgængeligt på en anden måde.

Fortnite kommer eksklusivt til Samsung Galaxy Note 9, der lanceres på torsdag i New York. Hvor længe spillet bliver eksklusivt er uvist. På rygtebørsen er nævnt omkring 30 dage. Men nu forlyder det også, at det kan blive eksklusivt i op til fire måneder for Galaxy Note 9-ejere. Det skriver Tek.no.

Der har også været nævnt, at spillet måske vil komme til Galaxy Tab S4. Og nogle koder refererer til, at spillet måske vil blive tilgængeligt i Samsungs applikations-butik, Galaxy Store.

Tim Sweeney, chef hos Epic Games, har bekræftet at de har valgt at droppe Google Play Store som distributionskanal. Det skulle der, ifølge Sweeney, være to grunde til. Til The Verge har Sweeney udtalt, at de ønsker at få et tættere forhold med deres kunder og det gør de nemmest, hvis de dropper Google, som mellemmand. Den anden årsag er økonomisk. De undgår nemlig, at betale 30 procent af indtægterne til Google.

Det er ikke fordi Epic Games hellere vil betale Apple denne procentdel af indtægterne. Men iOS-platformen er så lukket, at man ikke kan undgå Apples App Store, som distributionskanal.

Android-brugere kan dog undgå Play Store. Det kræver blot, at brugerne downloader en installationsfil fra eksempelvis Epics egen hjemmeside.

Mere til historien

Epic Games har tidligere udtalt at de tjener to millioner dollars hver eneste dag – alene på iOS-versionen. Det betyder også, at de altså betaler Apple omkring 650.000 dollars hver eneste dag, hvis disse tal holder stik.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
37 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer