Fortnite dropper Google Play Store

Epic Games, der står bag Fortnite, fortæller nu, at spillet ikke bliver tilgængeligt i Google Play Store. Læs mere om det her.

Fortnite spilles af millioner af mennesker på PC’ere, spilkonsoller og iOS-enheder – og inden længe også af Android-brugere. Men spillet bliver ikke tilgængeligt i Google Play Store, som de fleste andre mobilspil.

Epic Games har nemlig oplyst, at spillet ikke vil komme i Play Store. Dermed skal det altså blive tilgængeligt på en anden måde.

Fortnite kommer eksklusivt til Samsung Galaxy Note 9, der lanceres på torsdag i New York. Hvor længe spillet bliver eksklusivt er uvist. På rygtebørsen er nævnt omkring 30 dage. Men nu forlyder det også, at det kan blive eksklusivt i op til fire måneder for Galaxy Note 9-ejere. Det skriver Tek.no.

Der har også været nævnt, at spillet måske vil komme til Galaxy Tab S4. Og nogle koder refererer til, at spillet måske vil blive tilgængeligt i Samsungs applikations-butik, Galaxy Store.

Tim Sweeney, chef hos Epic Games, har bekræftet at de har valgt at droppe Google Play Store som distributionskanal. Det skulle der, ifølge Sweeney, være to grunde til. Til The Verge har Sweeney udtalt, at de ønsker at få et tættere forhold med deres kunder og det gør de nemmest, hvis de dropper Google, som mellemmand. Den anden årsag er økonomisk. De undgår nemlig, at betale 30 procent af indtægterne til Google.

Det er ikke fordi Epic Games hellere vil betale Apple denne procentdel af indtægterne. Men iOS-platformen er så lukket, at man ikke kan undgå Apples App Store, som distributionskanal.

Android-brugere kan dog undgå Play Store. Det kræver blot, at brugerne downloader en installationsfil fra eksempelvis Epics egen hjemmeside.

Mere til historien

Epic Games har tidligere udtalt at de tjener to millioner dollars hver eneste dag – alene på iOS-versionen. Det betyder også, at de altså betaler Apple omkring 650.000 dollars hver eneste dag, hvis disse tal holder stik.

Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
37 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram