Huawei skal udelukkes fra 5G i Danmark, mener SF

KORT NYT: Huawei er ikke velkomne med 5G-netværk i Danmark, forlyder det fra SF.

Huawei skal ikke deltage i opbygningen af 5G-netværk i Danmark. Det skriver flere medier med kilde i Ritzau, skriver Computerworld. Meldingen om udelukkelsen af Huawei kommer fra SF.

- “Jeg er bekymret for, at vi har lukket Huawei ind i varmen i forhold til de nuværende 4G-net. Men også, og det bliver endnu mere kritisk, det kommende 5G-net,” lyder det fra it-ordfører, Lisbeth Bech Poulsen fra SF.

IT-ordførende har nu kaldt forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i samråd om sagen.

Lisbeth Bech Poulsen har tidligere sendt flere spørgsmål til Claus Hjort Frederiksen om sagen. Hun har blandt andet spurgt om det er forsvarligt, rent IT-sikkerhedsmæssigt, at lade Huawei opbygge kritisk infrastruktur.

Ministerens svar var, at loven der hedder ”Lov om Net- og Informationssikkerhed”, ikke giver muligt for et forbud mod indkøb af udstyr fra specifikke leverandører.

Senest har den norske justitsminister Mikke Warea overfor Reuter fortalt, at Norge overvejer at forhindre Huawei i at byde på en kommende opbygning af 5G-net i landet. Svenskerne drøfter også emnet, og nu lader det altså til også at komme på den politiske dagsorden Danmark.

Mere til historien

Huawei holdes lige nu ud i strakt arm i USA, Australien, Frankrig og New Zealand. Tyskland overvejer situationen.

3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram