Huawei skal udelukkes fra 5G i Danmark, mener SF

13

KORT NYT: Huawei er ikke velkomne med 5G-netværk i Danmark, forlyder det fra SF.

Huawei skal ikke deltage i opbygningen af 5G-netværk i Danmark. Det skriver flere medier med kilde i Ritzau, skriver Computerworld. Meldingen om udelukkelsen af Huawei kommer fra SF.

– “Jeg er bekymret for, at vi har lukket Huawei ind i varmen i forhold til de nuværende 4G-net. Men også, og det bliver endnu mere kritisk, det kommende 5G-net,” lyder det fra it-ordfører, Lisbeth Bech Poulsen fra SF.

IT-ordførende har nu kaldt forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i samråd om sagen.

Lisbeth Bech Poulsen har tidligere sendt flere spørgsmål til Claus Hjort Frederiksen om sagen. Hun har blandt andet spurgt om det er forsvarligt, rent IT-sikkerhedsmæssigt, at lade Huawei opbygge kritisk infrastruktur.

Ministerens svar var, at loven der hedder ”Lov om Net- og Informationssikkerhed”, ikke giver muligt for et forbud mod indkøb af udstyr fra specifikke leverandører.

Senest har den norske justitsminister Mikke Warea overfor Reuter fortalt, at Norge overvejer at forhindre Huawei i at byde på en kommende opbygning af 5G-net i landet. Svenskerne drøfter også emnet, og nu lader det altså til også at komme på den politiske dagsorden Danmark.

Mere til historien

Huawei holdes lige nu ud i strakt arm i USA, Australien, Frankrig og New Zealand. Tyskland overvejer situationen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer