Din smartphone får flere kameraer

VIDEO: Kameraet i din smartphone får flere øjne at kigge ud af i 2019. Bedre mobilkameraer er i fokus dette år.

Angiveligt kommer Nokia 9 PureView med hele fem kameralinser

Flere telefoner, også i den billige kategori, fik i 2018 to kameraer (dual-kamera). Men også tre kameraer så dagens lys på blandt andet Huawei Mate 20 Pro og Samsung Galaxy A7 (2018).

Tendensen er flere kameralinser, der hver får deres specifikke opgave. De mange billeder, der skydes samtidigt, kombineres til ét foto. Forhåbentligt har dette foto så en fantastisk kvalitet.

Vi har allerede nu set Nokia 9 PureView, der hen over nytåret blev lækket på en video. Nokia 9 PureView har hele fem kameraer på bagsiden. Der skydes således fem billeder på én gang.

I videoen loves 10 gange mere lysindtag sammenlignet med smartphones, der har én enkelt RGB-kameralinse.

Jeg forventer, at også Huawei fremadrettet vil bruge tre (eller flere) kameralinser i deres telefoner. Eksempelvis vil det være naturligt at videreføre triple-kamerasystemet fra P20 Pro og Mate 20 Pro til den næste topmodel i P-serien.

VIDEOMate 20 Pro er min favorit for 2018

Nokia 5-linsestelefon er ikke officiel endnu

Nokia 9 PureView er i skrivende stund ikke præsenteret officielt, men holder videolækket og rygterne stik, bliver det en spændende telefon at få fingrene i.

Telefonen har angiveligt in-screen fingeraftrykssensor, 5.99 tommer HDR 10 skærm samt Qualcomm Snapdragon 845 processor og 6 GB RAM.

Som Nokias andre telefoner kommer denne også som en del af Android One familien og den fødes med Android 9. Android One er Googles garanti for løbende opdateringer.

Der spekuleres i en lancering omkring Mobile World Congress i februar.

5 tech-tendenser der slår igennem i 2019

Selvom det lyder spændende med flere kameralinser i smartphonen, er det ikke nødvendigvis det samme som, at vi får bedre billeder. Men det viser, at producenterne stadig forsøger at presse grænserne for hvad der kan lade sig gøre med blot en smartphone.

VIDEOTech der floppede i 2018 – min personlige top-5

Mere til historien

Ifølge kameraeksperterne på DXOMark er det fortsat Huawei P20 Pro og iPhone XS Max der scorer højest i den professionelle kameratest.

Google overrasker: Gør betalingsfunktioner gratis

Google Fotos åbnes nu lidt mere for dem, som ikke har et Google One abonnement.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram