Vigtig frekvensauktion udskydes endnu gang

2

Det bliver ikke år, at auktionen over de nye vigtige frekvensbånd bliver skudt i gang.

Der skal afholdes en auktion over frekvenser på frekvensbåndene 700, 900 og 2.300 MHz, men auktionen er endnu engang blevet udskudt.

Auktionen er vigtig da 700 MHz frekvensbåndet skal anvendes til dækning i landets tyndt befolkede områder. Desuden kan 700 MHz anvendes til de kommende 5G-netværk. Det skriver ITWatch.

Planen var, at auktionen skulle være åbnet den 25. september 2018, men ud af det blå meddelte Energistyrelsen i ellevte time, at frekvensauktionen blev udskudt. I øvrigt uden en yderligere forklaring.

Nu har energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) sendt en mail til teleordførerne i Folketinget.

-”Det er rent praktisk ikke muligt at gennemføre auktionen i indeværende år,” skriver ministeren.

Da auktionen blev afblæst første gang, var forklaringen ”uforudsete forhold”. Ministeren har i forbindelse med udskydelsen hverken kommet med yderligere forklaringer eller fortalt hvornår auktionen så vil finde sted.

Når frekvensauktionen på et tidspunkt åbner, er de tre netværksoperatører i Danmark godkendt til at byde. Det vil sige TDC, Telenor/Telia (TT-Netværket) og Hi3G.

Teleindustriens (TI), selskabernes brancheorganisation, er gået på Twitter efter udmeldingen fra Lars Chr. Lilleholt.

– ”Vi regner med, at det så bliver i 2019,” skriver TI’s direktør Jakob Willer.

Mere til historien

Når 5G-netværkene er klar bliver det en vigtig milepæl i forhold til at kunne bruge mobilnetværket til at levere bredbånd til husstande i særligt yderområderne. I dag har blandt andet YouSee fastmonteret mobilt bredbånd som et produkt, der i øvrigt fungerer ret overbevisende.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer