Nokia 7.1 test – god men ikke sin egen

TEST: Denne fede smartphone har svært ved at finde sin plads, og være helt sin egen. Går du efter lang batteritid så læs denne anmeldelse.

Nokia 7.1 test
Nokia 7.1 (Foto: HMD Global)

Nokia 7.1 er endnu en af den slags smartphones, der ikke fejler noget, men heller ikke for alvor gør indtryk.

Dens største pluspunkt er batteritiden. De 3.060 mAh er næsten umulige at køre trætte. Selv når kapaciteten er rigtigt langt nede, er det som om den bare fortsætter med at yde. Det er Nokia 7.1 du køber, hvis du ønsker en smartphone, der bare bliver ved og ved.

Da jeg forud for testperioden åbnede kassen, var mit første indtryk: ”Den er da pæn”. ”PÆN” på den måde, at dens design ikke generer nogen. Men det er heller ikke et design, der står ud fra mængden.

Nokia 7.1 understøtter hurtigopladning, men du må nøjes med en langsom standardoplader i salgspakken. Efterhånden har jeg vænnet mig rigtigt meget til trådløs opladning. I denne sammenhæng har trådløs opladning for mig været en mangelvare.

Specifikationer: Nokia 7.1

– Qualcomm Snapdragon 636-processor
– 4 GB RAM
– 32 GB eller 64 GB intern lagerplads (alt efter udgave)
– Plads til microSD-kort: Ja
– 5.8” Full HD+ skærm (2.280 x 1.080 pixels, 19:9 format) med Gorilla Glass 3
– Primær kamera: 12 megapixels + 2 megapixels (dual-kamera)
– Frontkamera: 8 megapixels f/2.4
– Bluetooth 5.0 / GPS, Glonass / NFC
– Batteri: 3.060 mAh (med hurtigopladning)
– Trådløs opladning: Nej
– Mål: 149.7 x 71.18 x 7.99 mm
– Vægt: 160 gram
– 3,5 mm jackstik: Ja
– Fingeraftrykslæser (bagsiden)
– Dual-SIM mulighed (to nano SIM eller ét nano SIM + MicroSD-kort)
– Android One (Android 9 Pie)

Ikke den hurtigste kanin

Qualcomm Snapdragon 636 processoren er hjertet i Nokia 7.1. Det er samme processor som vi finder i blandt andet HTC U12 Life og Motorola Moto Z3 Play

I denne prisklasse forventer jeg ikke en telefon, der matcher ydelserne som de langt dyrere produkter kan levere. Men jeg forventer ”ydelse nok” til dagligdagens opgaver.

Hvad ”nok” kan kun du afgøre.

I mellemklassen får du med Nokia 7.1 rigtigt meget for pengene, men jeg synes ikke helt den samlede brugeroplevelse retfærdiggøres af den lavere pris. Ydelsen er hurtigere end hvad der findes i Motorola One, men den er ikke meget hurtigere, at du skal betale 600 kroner mere for telefonen.

Når det er sagt så sælges Motorolas produkter ikke gennem operatørerne. Vil du købe med abonnement og afbetaling, så vil Nokia 7.1 være et rigtigt godt bud.

Nokia 7.1 stabil. Ingen genstarter har været nødvendig i testperioden og telefonen afvikler alle opgaver ganske fint, omend i lidt lavere hastighed.

Du får Android 9

Nokia 7.1 er med i Android One programmet, hvor Google sætter dagsordenen, og hvor producenterne ikke må lægge deres eget design ned over Android eller fylde mobilen med en masse bloatware-apps.

Du får altså en ren Android-oplevelse. Det betyder også, at den nye betjeningsmetode hvor seneste programmer kan åbnes ved at swipe op fra bunden, som er standard i Android 9, er en mulighed på Nokia 7.1.

Mobilen er opdateret til Android 9 med sikkerhedsniveauet 1. november 2018.

Skærm med HDR 10

Går du op i god billedkvalitet, så er Nokia 7.1 værd at kigge en ekstra gang på. Understøttelse af HDR 10 gør skærmkvaliteten flot med en vældig god kontrast og en bred farvepallette, for de apps og tjenester som understøtter det – f.eks. Netflix og Amazon Prime Video.

Android 9 har automatisk tilpasning af lysstyrken med såkaldt ”Adaptiv lysstyrke”. Her husker systemet dine præferencer, så du ikke skal justere lysstyrken manuelt en anden gang i samme situation.

Som udgangspunkt synes jeg skærmlyset er til den mørke side. I mange tilfælde har jeg måtte justere det manuelt, for at få den optimale glæde af skærmen.

Opløsningen er 2.280 x 1.080 pixels (Full HD+), mens der ligger Gorilla Glass 3 på toppen. Du må også finde dig i et ”hak” i toppen af skærmen (notch) – men det er jo tidens trend, og på ingen måde generende.

Dual-SIM og headset med ledning

Nokia 7.1 understøtter dual-SIM med to nano SIM-kort. Derudover kan hukommelsen udvides med et MicroSD-kort.

På toppen af telefonen er et 3,5 mm. jackstik bevaret, så du kan bruge kablede headsets. Hvis du gerne vil undvære kabler, så er Bluetooth 5.0 med til at sikre en stabil trådløs forbindelse til omverdenen.

Jeg har maksimalt kunne måle 25 mbit/s download på trådløst netværk (Wi-Fi). Det er under hvad andre tilsvarende telefoner har kunne levere. Som udgangspunkt er det ikke problem. Det er blot værd at vide.

Kameraet slår ikke benene væk under mig. Den dobbelt sensor (12 megapixels + 5 megapixels) gør det fornuftigt til prisen, men jeg savner lidt ekstra hastighed i forhold til hvor hurtigt den er om at skyde et billede, når jeg trykker på knappen. Enkelte gange har jeg også været udsat for, at den slet ikke skød billede, da jeg trykkede på knappen.

Jeg har også noteret mig, at videooptageren har en fornuftig billedstabilisator så længe forholdene ikke er ekstreme.

Konklusion: Mangler fodfæste

Hvis du er typen hvor smartphonen er klistret til din hånd hele dagen, så er Nokia 7.1 ikke telefonen for dig. Har du brug for en stabil telefon, der fungerer når den skal bruges, så er den absolut mere relevant.

Jeg har anmeldt Nokia 7.1 i udgaven med 4 GB. Prisen er godt 2.600 kroner uden abonnement.

Er den så pengene værd? Ja! Så absolut! Dens største udfordring er, at konkurrencen er rigtig hård. Nokia 7.1 har meget svært ved at være sin egen. Det bliver ikke en telefon, vi om et år kigger tilbage på som noget ganske særligt. Det er en telefon, der hurtigt bliver glemt igen.

En anden udfordring er andre Nokia telefoner. Eksempelvis Nokia 8.1 eller Nokia 5.1, der lander i første kvartal. HMD Global, der producerer Nokias smartphones, har efterhånden rigtigt mange modeller at vælge imellem. Paletten spreder sig meget, men er alligevel meget snæver. Derfor kan det være lettere for forbrugerne at vælge en smartphone fra en anden producent, hvor grunden til at købe, står lidt skarpere.

5 ud af 6 stjerner.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

– Rigtig god batteritid
– Gode materialer i høj kvalitet
– Velfungerende fingeraftrykslæser på bagsiden
– Skærm i god kvalitet
– Med i Android One – løbende opdateringer og rent interface

Lidt at tænke over

– Understøtter hurtigopladning, men kun standardoplader medfølger
– Billeder er fornuftige, men ikke imponerende
– Nokia 7.1 har svært ved at være noget særligt i forhold til konkurrenterne

Mere til historien

Lyden ved samtaler er god, men når højttaleren benyttes til samtaler eller musik er det noget ”skrald”.

Nokia 7.1
Pink Barbie Flip-telefon kommer til sommer

HMD annoncerede ved Mobile World Congress et samarbejde med Mattel og afslørede ”Barbie-mobilen”.

(mere…)
Dropper alligevel ikke Nokia

Forvirringen er total omkring Nokia-telefonerne.

(mere…)
Nokia lukker som telefonmærke

Det er slut med Nokia som telefonmærke (opdateret)

(mere…)
Nokia-mobil får flot anerkendelse

Som den eneste mobiltelefon er bæredygtig Nokia-model landet på prestigefyldt liste.

(mere…)
Produktion af mobiltelefoner er tilbage i Europa

Der garanteres at hverken hardware, software eller data har været i berøring med USA eller Asien.

(mere…)
HMD Global vil lancere telefoner i eget navn

Det er HMD Global, som står bag Nokia-telefoner, men de vil også lancere telefoner i eget navn.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram