Nokia 7.1 – endnu en budgetmobil

Under 3.000 kroner er prisen på Nokia 7.1, der er endnu en smartphone til mellemklasse-hylden.

HMD Global har netop annonceret Nokia 7.1 – endnu en mellemklasse-telefon til samlingen.

Nokia 7.1 kommer med et skærmareal på 5.84 tommer, der har en opløsning på 1.080 x 2.280 pixels med understøttelse af HDR10. Overfladen er beskyttet med Gorilla Glass 3.

Denne Nokia telefon følger designmoden med et lille ”notch” (hak i toppen af display), hvor frontkamera og sensorer er placeret. Du får også, i stil med tiden, glas på for- såvel som bagsiden.

Telefonen kører på Qualcomm Snapdragon 636-processoren. 600-serien er kendt for en god balance mellem strømforbrug og ydelse.

Nokia 7.1 findes globalt i konfigurationer med 3 GB eller 4 GB RAM, der har enten 32 eller 64 GB intern hukommelse, som kan udvides via MicroSD-kort. I vores markedsområde er det versionen med 4 GB RAM og 64 GB hukommelse, der introduceres.

Du får et 8 megapixels frontkamera, som har såkaldt ”AI-enhanced”. I materialet beskrives funktionen således: ”AI enhanced front facing camera introduces facial recognition to deploy animated 3D personas/masks and filters”.

- Her er de fem bedst sælgende mobiler i historien

Nokia 7.1

Nokia 7.1 (Foto: HMD Global)

Hovedkameraet kommer med 12 megapixels sensor (f/1.8), hvor Zeiss har leveret optikken.

Opladningen sker via USB Type-C stik. Batteriet er på 3.060 mAh. Angiveligt kan batteriet lades til 50 procents kapacitet på 30 minutter.

Nokia 7.1 er født med Android 8 Oreo, men bliver senere opdateret til Android 9 Pie. Telefonen er med i Googles Android One program, hvilket inkluderer to års opdateringer af Android og tre års sikkerhedsopdateringer.

I slutningen af oktober bliver Nokia 7.1 tilgængelig i butikkerne på udvalgte markeder. Den findes i farverne Midnight Blue og Gloss Steel, men i Danmark vil kun Midnight Blue blive introduceret.

Blandt andet YouSee, Telenor og Telia vil have Nokia 7.1 på hylderne. Prisen bliver 2.799 kroner (vejledende uden abonnement). Fra den første uge i november kan mobilen købes i Danmark.

Generelt er der mange spændende budget telefoner lige nu. Eksempelvis Motorola One, der ligesom Nokia 7.1 er med i Android One programmet. Denne koster vejledede 1.999 kroner og er til prisen et super godt køb.

Specifikationer: Nokia 7.1

– Qualcomm Snapdragon 636-processor
– 3 GB eller 4 GB RAM (alt efter udgave)
– 32 GB eller 64 GB intern lagerplads (alt efter udgave)
- Plads til microSD-kort: Ja
– 5.8” Full HD+ skærm (2.280 x 1.080 pixels, 19:9 format) med Gorilla Glass 3
– Primær kamera: 12 megapixels + 2 megapixels (dual-kamera)
– Frontkamera: 8 megapixels f/2.4
– Bluetooth 5.0 / GPS, Glonass / NFC
– Batteri: 3.060 mAh (med hurtigopladning)
– Trådløs opladning: Nej
– Mål: 149.7 x 71.18 x 7.99 mm
– Vægt: 160 gram
– 3,5 mm jackstik: Ja
– Fingeraftrykslæser (bagsiden)
- Dual-SIM mulighed (to nano SIM eller ét nano SIM + MicroSD-kort)
– Android One (Android 8.1) – opdateres til Android 9 Pie

Mere til historien

I foråret høstede Nokia 7 Plus mange positive anmeldelser. Ligesom Nokia 7.1 er Nokia 7 Plus en mellemklasse telefon med meget enslydende specifikationer, når der sammenlignes med den nye lancering.

Nostalgisk logo får nyt design

Hvis fødselsattesten gør, at du er tæt på 40 år i dag eller ældre, så husker du helt sikkert Nokia-logoet. Nu er det (næsten) slut.

(mere…)
Ny reparationsvenlig smartphone – mød Nokia G22

Nokia G22 er måske den mest reparationsvenlige smartphone, hvor der er mulighed for udskiftning af skærm og batteri.

(mere…)
Nokia T21 – ny Android-tablet til familien

En ny Android-tablet har set dagens lys. Den henvender sig både til virksomheder, men også som familiens tablet. Læs mere om Nokia T21.

(mere…)
Nokia X30 5G er i handlen – se pris og tilgængelighed

Salget af Nokia X30 5G er begyndt. Det er en miljøvenlig smartphone med et såkaldt PureView-kamera.

(mere…)
Nokia annoncerer 3 ”nye” telefoner og en tablet

HMD Global, firmaet bag Nokia, har annonceret en række klassiske mobiler.

(mere…)
Ingen nye Nokia-topmodeller på vej

Producenten bag Nokia-brandet, HMD Global, bekræfter, at de ikke har nogle topmodeller på vej. I stedet satser på mere budgetvenlige smartphones.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram